Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Αντιδράσεις στη Σκιάθο για απουσία ναυαγοσώστη

Σε κλίμα έντασης η προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου
Σε κλίμα έντασης η προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Σε κλίμα έντασης συζητήθηκε στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σκιάθου το θέμα για την έγκριση της μελέτης για τη ναυαγοσωστική κάλυψη των πολυσύχναστων παραλιών του νησιού. Αφορμή στάθηκε η απουσία πρόβλεψης από την αρμόδια Επιτροπή για ναυαγοσώστη στην παραλία «Αχλαδιές», γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αθ. Ζλατούδη, ο οποίος τελικά αποχώρησε από τη συζήτηση του θέματος.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Φ. Κοφινά, «στη διάρκεια της συζήτησης επικράτησε ένταση μεταξύ των συμβούλων της πλειοψηφίας. Η παραλία των Αχλαδιών είναι ιδιαίτερα πολυσύχναστη και δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει ναυαγοσώστης κατά την καλοκαιρινή περίοδο. Τελικά το Σώμα αποφάσισε να ζητήσει από την αρμόδια Επιτροπή να συμπεριλάβει και τις Αχλαδιές στις πολυσύχναστες παραλίες της Σκιάθου, ώστε να προσληφθεί ναυαγοσώστης για την προστασία των λουομένων. Δεν μπορεί να λαμβάνουν κάποιοι αποφάσεις ερήμην των λουομένων και των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στις πολυσύχναστες παραλίες του νησιού» προσέθεσε ο ίδιος.

Στην ίδια συνεδρίαση εγκρίθηκε πίστωση ποσού 5.000 ευρώ για τη διαφημιστική καταχώρηση του Δήμου Σκιάθου στον κατάλογο της ρωσικής εταιρείας (tour operator) Versa Travel, καθώς και η 1η και η 2η κατανομές από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους ποσού 18.568,94 ευρώ για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών των σχολείων στις δυο Σχολικές Επιτροπές του Δήμου Σκιάθου και η νομιμοποίηση υφιστάμενων κατασκευών στον αιγιαλό και υποθαλάσσιου αγωγού εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων Ξανέμου και Κουκουναριών.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το