Τοπικά

Αντιδράσεις για συγχώνευση σχολείων

Στη Σηπιάδα τη διατήρησή τους διεκδικούν Δήμος Νοτίου Πηλίου και γονείς
Στη Σηπιάδα τη διατήρησή τους διεκδικούν Δήμος Νοτίου Πηλίου και γονείς

Τη διατήρηση των σχολικών μονάδων της ευρύτερης περιοχής ως έχουν διεκδικούν  Δημοτική Αρχή Νοτίου Πηλίου και γονείς, αντιδρώντας στην προοπτική η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει στην υλοποίηση της πρόθεσής της σχετικά με τη συγχώνευση των Δημοτικών Σχολείων Μηλίνας και Προμυρίου με το αντίστοιχο του Λαύκου. Μοναδικές προϋποθέσεις να γίνει αποδεκτή από το Δήμο και γονείς η συγχώνευση είναι η κατασκευή ενός υπερσύγχρονου και λειτουργικότατου σχολικού συγκροτήματος στο Λαύκο, καθώς και η αγορά καινούργιων λεωφορείων για την ασφαλή μεταφορά των μαθητών. Σχετικά ενημερώθηκε αρμοδίως πρόσφατα από τη Δημοτική Αρχή η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας.

Αποφασισμένοι να μην αποδεχτούν άνευ όρων τη συγχώνευση των Δημοτικών Σχολείων Μηλίνας και Προμυρίου με το αντίστοιχο του Λαύκου δηλώνουν Δήμος Νοτίου Πηλίου και γονείς μαθητών.

Στις προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας είναι η συγχώνευση των Δημοτικών Σχολείων, με κύριο στόχο την εξοικονόμηση πόρων από τις λειτουργικές ως επί το πλείστον δαπάνες των σχολικών μονάδων.

Μια τέτοια προοπτική βρίσκει αντίθετους Δημοτική Αρχή και γονείς, που, ωστόσο, δηλώνουν ότι θα αποδεχτούν τη συγχώνευση με ορισμένες βασικές προϋποθέσεις.

Σύμφωνα με τις θέσεις της Δημοτικής Αρχής Νοτίου Πηλίου, αλλά και γονέων μαθητών, μοναδικές προϋποθέσεις για να γίνει δεκτή η συγχώνευση των δύο σχολικών μονάδων Μηλίνας και Προμυρίου με την αντίστοιχη του Λαύκου είναι η ανέγερση στην έδρα της Δημοτικής Ενότητας Σηπιάδος ενός υπερσύγχρονου σχολικού συγκροτήματος, λειτουργικότατου, το οποίο θα καλύπτει στο ακέραιο τις ανάγκες μαθητών και δασκάλων, βάσει των απαιτούμενων εκπαιδευτικών προδιαγραφών, καθώς και η αγορά καινούργιων λεωφορείων για την ασφαλή μεταφορά των παιδιών από τα σπίτια τους στο σχολείο και αντίστροφα.

Στην περίπτωση κατά την οποία δεν εξασφαλιστούν οι δύο βασικές προϋποθέσεις, τις οποίες θέτουν Δημοτική Αρχή και γονείς, η προοπτική της συγχώνευσης των σχολείων δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή.

«Το ενδεχόμενο συγχώνευσης των Δημοτικών Σχολείων Μηλίνας και Προμυρίου» επισημαίνει ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου κ. Νίκ. Φορτούνας «με το αντίστοιχο του Λαύκου μάς βρίσκει ως Δημοτική Αρχή κάθετα αντίθετους. Αντίθετοι σε μια τέτοια προοπτική είναι και οι γονείς. Είμαστε αποφασισμένοι να μην αποδεχτούμε μια τέτοια προοπτική, στην περίπτωση κατά την οποία η πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας υλοποιηθεί. Δεν θα επιτρέψουμε τη συγχώνευση των σχολικών μονάδων. Ωστόσο, για να αποδεχτούμε εμείς ως Δημοτική Αρχή και οι γονείς τη συγχώνευση, θέτουμε δύο βασικές προϋποθέσεις. Πρόκειται για την ανέγερση στο Λαύκο ενός υπερσύγχρονου και λειτουργικότατου σχολικού συγκροτήματος, το οποίο θα καλύπτει όλες τις ανάγκες μαθητών και δασκάλων, βάσει των διεθνών προδιαγραφών εκπαίδευσης, καθώς και την αγορά καινούργιων λεωφορείων για την ασφαλή μεταφορά των μαθητών. Μόνο με τους παραπάνω όρους θα αποδεχτούμε τη συγχώνευση. Σε διαφορετική περίπτωση η συγχώνευση των σχολικών μονάδων δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή. Σχετικά με τις θέσεις τόσο της Δημοτικής Αρχής, όσο και των γονέων μαθητών ενημερώθηκε αρμοδίως από το Δήμο πρόσφατα η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας» καταλήγει ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το