Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Ανασχηματισμός: η έκπληξη με τη Ζέττα Μακρή

ΖΕΤΑ ΜΑΚΡΗ

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση των νέων μελών της κυβέρνησης και πριν διεξαχθεί η ορκωμοσία τους, η Σοφία Βούλτεψη, η οποία είχε τοποθετηθεί στο Υπουργείο Υγείας, παραιτήθηκε αιφνιδίως από τη θέση της υφυπουργού.

Με γρήγορα αντανακλαστικά το Μαξίμου ενημέρωσε τηλεφωνικά την βουλευτή Μαγνησίας και γ.γ. Ισότητας, Ζέτα Μακρή, ότι αναλαμβάνει χαρτοφυλάκιο στο Υπουργείο.

Σύμφωνα με τις πρώτες διαρροές από το Μαξίμου, η παραίτηση της κας Βούλτεψη ήταν προσωπική της επιλογή, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το zougla.gr, η αλλαγή στάσης, οφείλεται στις σχέσεις της με τον Άδωνι Γεωργιάδη (υπουργός Υγείας) οι οποίες δεν ήταν οι καλύτερες δυνατές από την εποχή της κοινής τους πορείας στη Β’ εκλογική Περιφέρεια Αθηνών. Φοβούμενη το αρνητικό κλίμα στο Υπουργείο Υγείας, η κα. Βούλτεψη ξεκαθάρισε τη θέση της και δεν δέχτηκε να αναλάβει θέση στο εν λόγω Υπουργείο.

Η νέα υφυπουργός μίλησε αποκλειστικά στην εκπομπή «Κίτρινος Τύπος» του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, λίγη ώρα μετά το τηλεφώνημα που δέχτηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

«Όταν σε καλεί ο πρωθυπουργός, απλά αποδέχεσαι την κλήση και είσαι έτοιμη να υπηρετήσεις τον ελληνικό λαό», ανέφερε μεταξύ άλλων στην εκπομπή.

Η κυρία Μακρή ορκίστηκε βουλευτής στο τέλος Μαρτίου, εκπροσωπώντας τη Μαγνησία μετά το θάνατο του Αθανασίου Νάκου, οπότε και χήρεψε η βουλευτική έδρα. Λίγους μήνες μετά βρέθηκε ακόμη και στην κυβέρνηση, με αφορμή αυτή τη φορά την αινιγματική απόφαση της Σοφίας Βούλτεψη να μη λάβει μέρος στο νέο κυβερνητικό σχήμα.

Σύμφωνα με την προσωπική της ιστοσελίδα (την οποία πάντως δεν έχει ενημερώσει με αποτέλεσμα να μην αναφέρεται στην είσοδό της στο Κοινοβούλιο τον Μάρτιο) είναι κόρη της Δώρας και του Μιχάλη Μακρή, ο οποίος διετέλεσε βουλευτής Γρεβενών της Νέας Δημοκρατίας. Έχει δύο παιδιά, τον Μιχάλη και τον Κωνσταντίνο, φοιτητές του Πολυτεχνείου.

Τελείωσε το Ελληνογαλλικό Γυμνάσιο Βόλου και σπούδασε με υποτροφία στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών από την οποία αποφοίτησε με άριστα. Μετά την αποφοίτησή της συνέχισε τις σπουδές στο ευρωπαϊκό και κοινοτικό δίκαιο στο Πανεπιστήμιο Cambridge. Eίναι Δικηγόρος παρ΄ Αρείω Πάγω. Μιλάει αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το