Κόσμος

Αγνοούνται στη Συρία τρεις Ισπανοί δημοσιογράφοι

  
Τρεις Ισπανοί, δημοσιογράφοι έχουν εξαφανιστεί στη Συρία και πιστεύεται ότι έχουν απαχθεί, όπως ανέφεραν σήμερα τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης.

Αγνοούνται στη Συρία τρεις Ισπανοί δημοσιογράφοι

Οι τρεις άνδρες, ο Αντόνιο Παμπλιέγκα, ο Χοσέ Μανουέλ Λόπεθ και ο Άνχελ Σάστρε, έκαναν ρεπορτάζ στο Χαλέπι, σε μια πόλη της βόρειας Συρίας απ’ όπου έχουν απαχθεί και άλλοι δημοσιογράφοι στο παρελθόν.

Δεν έχουν δώσει κανένα σημείο ζωής αφότου πέρασαν από την Τουρκία στη Συρία, στις 10 Ιουλίου, ανέφερε η επικεφαλής της ισπανικής ομοσπονδίας δημοσιογραφικών ενώσεων (FAPE) μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση της Ισπανίας.

“Δεν ξέρουμε (αν ήταν όλοι μαζί) στο Χαλέπι, μόνο ότι άλλοι τρεις Ισπανοί δημοσιογράφοι είχαν απαχθεί από την ίδια περιοχή πριν από περίπου έναν χρόνο”, είπε η Έλσα Γκονθάλεθ.

Άγνωστο επίσης παραμένει για ποια μέσα ενημέρωσης εργάζονταν οι τρεις δημοσιογράφοι. Ο Αντόνιο Παμπλιέγκα συνεργαζόταν με το Γαλλικό Πρακτορείο μέχρι το 2013, στέλνοντας κείμενα για την κατάσταση στη Συρία. Ο Χοσέ Μανουέλ Λόπεθ είχε καλύψει φωτοειδησεογραφικά πολλές συγκρούσεις, μεταξύ των οποίων και τον πόλεμο της Συρίας, για λογαριασμό του ίδιου πρακτορείου, επίσης μέχρι το 2013.

“Διεξάγονται σφοδρές μάχες σε αυτήν την περιοχή και κατά συνέπεια έχουμε λόγους να ανησυχούμε”, πρόσθεσε η πρόεδρος της FAPE.

Πηγή: ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το