Τοπικά

Έως αύριο η συμπλήρωση ΑΜΚΑ και ΑΦΜ από συνταξιούχους

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ

Διαθέσιμες μέχρι και αύριο το απόγευμα, Τρίτη 9 Απριλίου, για τη συμπλήρωση του ΑΜΚΑ και του ΑΦΜ  από τους συνταξιούχους, θα είναι τα site του ΙΚΑ, του ΑΜΚΑ και της ΗΔΙΚΑ.

Οι υπηρεσίες απευθύνονται στους συνταξιούχους και δικαιούχους μερισμάτων του Δημοσίου και των ταμείων, οι οποίοι μπορούν να συμπληρώσουν τα κενά ή λάθος ΑΜΚΑ και ΑΦΜ χωρίς να απαιτείται η επίσκεψή τους σε κάποια δημόσια υπηρεσία.

Σκοπός είναι αφενός να ολοκληρωθεί η προσπάθεια που ξεκίνησε στις 21 Δεκεμβρίου για τη δημιουργία ενός πλήρους και ολοκληρωμένου μητρώου συντάξεων με την ελάχιστη ταλαιπωρία για τους συνταξιούχους και αφετέρου να αποφευχθεί η αναστολή συντάξεων και μερισμάτων στο τέλος Απριλίου λόγω έλλειψης έγκυρων στοιχείων ΑΜΚΑ και ΑΦΜ.

Ειδικότερα:

-Οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΕΤΕΑ (τ.ΕΤΕΑΜ), ΤΑΠΙΛΤ και τ.ΤΑΠ-ΟΤΕ έχουν τη δυνατότητα μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών που βρίσκονται διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του ΙΚΑ (www.ika.gr) «Πληροφόρηση Συνταξιούχων για ΑΜΚΑ και ΑΦΜ» και «Ενημέρωση Στοιχείων Συνταξιούχων», να πληροφορούνται για το εάν υπάρχει κατεγεγραμμένος ο ΑΜΚΑ ή ο ΑΦΜ στα αρχεία του ΙΚΑ και σε περίπτωση έλλειψης να συμπληρώνουν τα σωστά στοιχεία.

-Οι συνταξιούχοι όλων των υπόλοιπων ταμείων κύριας και επικουρικής σύνταξης μπορούν να κάνουν χρήση της ηλεκτρονικής υπηρεσίας της ΗΔΙΚΑ με τίτλο «Συμπλήρωση στοιχείων ΑΜΚΑ και ΑΦΜ» που είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα της Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε. (www.idika.gr) και στην ιστοσελίδα του ΑΜΚΑ (www.amka.gr).

Διευκρινίζεται, ότι οι υπηρεσίες δεν απευθύνονται στους συνταξιούχους ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ, καθώς στα σχετικά αρχεία δεν υπάρχει έλλειψη σε ΑΦΜ και ΑΜΚΑ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το