Photo Gallery, Πολιτική

Έστειλε την επιστολή ο Γ. Καρατζαφέρης

«Παράτολμο το «Όχι» στο «Ναι» – Ριψοκίνδυνο το «Ναι» στο «Όχι» λέει

 

 

Με ανοιχτή επιστολή του προς τον ελληνικό λαό, την οποία κοινοποιεί και στους Ευρωπαίους εταίρους, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, δεσμεύεται ότι θα στηρίξει την κυβέρνηση Παπαδήμου μέχρι την ολοκλήρωση του έργου της. Με τίτλο «Παράτολμο το ΟΧΙ στο ΝΑΙ – Ριψοκίνδυνο το ΝΑΙ στο ΟΧΙ», ο κ. Καρατζαφέρης, ασκώντας ταυτόχρονα κριτική στην προηγούμενη κυβέρνηση και στη στάση των δανειστών μας, επισημαίνει ότι «τώρα, προέχει η σωτηρία της Πατρίδος».

«Ελληνίδες και Έλληνες, προκειμένου να αποσοβήσουν τεχνητοί και ουσιαστικοί κίνδυνοι για τους μισθούς και τις συντάξεις εκατομμυρίων συμπατριωτών, διαβεβαιώνω ότι η συμμετοχή μας στην Κυβέρνηση του κ. Παπαδήμου επιβεβαιώνει της στήριξη του πολυετούς προγράμματος προσαρμογής και προσυπογράφει τις πολιτικές της 5ης αναθεώρησης του Μνημονίου, μετά των υπολοίπων κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση», τονίζει μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο κ. Καρατζαφέρης και προσθέτει:

«Στην επόμενη Βουλή, ο ΛΑΟΣ θα συνεχίσει να υποστηρίζει τους στόχους του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής, καθώς και τις βασικές μεταρρυθμιστικές πολιτικές αυτού του προγράμματος. Πιστεύομε ακράδαντα ότι κάποιες προσαρμογές στις πολιτικές του προγράμματος είναι απαραίτητες», αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο Γ. Καρατζαφέρης.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ στην επιστολή του κατηγορεί την προηγούμενη κυβέρνηση για πολιτική αμετροέπεια η οποία όπως λέει οδήγησε τους δανειστές της χώρας να κινηθούν στα όρια του εκβιασμού και αναφέρει τι ακριβώς ανέφερε στη συνάντηση του με την τρόικα την προηγούμενη εβδομάδα: «Εξήγησαν ότι η αδιαλλαξία και η ανελαστικότητα κάποιων αποφάσεων τους, όπως η έγγραφη δέσμευση των πολιτικών αρχηγών είναι δυνατόν να δημιουργήσουν στο εκλογικό σώμα αντανακλαστικά απόρριψης, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην επικράτηση μιας ακραίας ρητορικής για έξοδο από την Ευρώπη και το ευρώ, όπως την αντιλαμβάνονται η σταλινική Αριστερά και οι συνιστώσες του αναρχισμού και των αντιεξουσιαστών. Δηλαδή προϊόντος του χρόνου, σε συνάρτηση και με τις επικρατούσες «κατοχικού τύπου» αντιλήψεις σε κάποιες κυβερνήσεις κρατών – μελών της ΕΕ, ενδέχεται να μετατραπεί η Ελλάδα από χώρα της Ευρώπης του ΝΑΤΟ, του Συμβουλίου της Ευρώπης, σε μια ιδιότυπη “Κούβα της Μεσογείου”.

Η επιστολή του κ. Καρατζαφέρη απευθύνεται προς τους κυρίους Γιούνκερ, Όλι Ρεν, Ντράγκι, την Κριστίν Λαγκάρντ τον κ. Ρομπάι καθώς και προς τον πρόεδρο και τα μέλη του ευρωκοινοβουλίου.

Και ο κ. Καρατζαφέρης καταλήγει: «Εξυπακούεται ότι ο ΛΑ.Ο.Σ. θα στηρίξει, μέχρι ολοκληρώσεως του έργου της, την κυβέρνηση Παπαδήμου. Όπως συμφωνήθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης των τριών πολιτικών αρχηγών (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ ΚΑΙ ΛΑ.Ο.Σ.) με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κύριος στόχος της κυβέρνησης θα είναι η εφαρμογή των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου 2011, συμπεριλαμβανομένων και των πολιτών οικονομικών πολιτικών, οι οποίες συνδέονται με αυτές τις αποφάσεις. Αυτή η εντολή επικυρώθηκε από την Ελληνική Βουλή με τις ψήφους όλων των βουλευτών μας.

Ευχή και προσπάθεια όλων μας πρέπει να είναι να ολοκληρωθούν οι σταθεροποιητικές διαδικασίες μέσα στα χρονικά όρια (19 Φεβρουαρίου) που έχουν συμφωνηθεί, προκειμένου να εκφράσει αβίαστα τη βούληση του ο κυρίαρχος, παρότι τραυματισμένος, Ελληνικός ΛΑ.Ο.Σ..

Ελληνίδες και Έλληνες, πρέπει να μείνουμε ζωντανοί και όρθιοι. Με σωφροσύνη και χρηστή χρήση επιβάλλεται να διασειστούμε κεφάλια που θα αντλήσουμε από τους εταίρους μας. Ταυτόχρονων, να διευθετήσουμε χρονίζουσες διεκδικήσεις μας από κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα παθήματα να γίνουν μαθήματα. Ένα μάθημα που πρέπει να το τυπώσουμε βαθιά στη μνήμη μας, εκλογείς και εκλεγόμενοι.»

 

Κόντρα με ΚΚΕ

 

Τα όσα αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Καρατζαφέρης για την Αριστερά προκάλεσαν την αντίδραση του ΚΚΕ που αναφέρει: “Με την επιστολή του (γελοιότητας και κουτοπονηριάς) ο Καρατζαφέρης λέει επί της ουσίας προς την πλουτοκρατία και την ΕΕ. Όποια κωλοτούμπα θέλετε, όποιο βρώμικο αντιλαϊκό έργο θέλετε, αρκεί να με έχετε στις προτεραιότητές σας. Το σύστημα που σαπίζει έχει τα πολιτικά στηρίγματα που του αξίζουν».

Άμεση ήταν η απάντηση του εκπροσώπου του ΛΑΟΣ Κ. Αϊβαλιώτη, ο οποίος υπογράμμισε πως «απάντηση και διάλογο με όσους βυσσοδομούν κατά της σωτηρίας της πατρίδας δεν πρόκειται να ανοίξουμε».

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το