Πολιτισμός

Το «Τσίρκο Κουκούτσι!» την Κυριακή στο θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής

Τσίρκο Κουκούτσι!

Ολοκληρώνονται με τον καλύτερο τρόπο οι δράσεις του εκπαιδευτικού και καλλιτεχνικού κύκλου «Χειμωνανθός» (www.wintersweetmusic.org) του δημοτικού Ωδείου Βόλου. Μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μια μοναδική κουκλοθεατρική παράσταση! Τα παιδιά του Εργαστηρίου Κουκλοθέατρου του Πορφυρογένειου Ιδρύματος Αγριάς, παρουσιάζουν το «Τσίρκο Κουκούτσι!», την Κυριακή 8 Μαρτίου, στις 6 το απόγευμα, στο Θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής. Η είσοδος για το κοινό είναι ελευθερη.

Κλόουν, ακροβάτες, μάγοι, ζογκλέρ, χορευτές, μουσικοί, ισορροπιστές, ταχυδακτυλουργοί, όλος ο μαγικός κόσμος του τσίρκου, σε μία παράσταση αυτοσχεδιασμού με κούκλες και μουσική!
Στο «Τσίρκο Κουκούτσι» δεν υπάρχουν ζώα! Οι μικροί κουκλοπαίκτες εμψυχώνουν τους ήρωες που κατασκεύασαν, οι οποίοι δε μοιάζουν με τίποτα συμβατικό, έχουν τη δική τους αλλιώτικη ζωή. Το περίεργο και το αλλόκοτο, που κάνουν το τσίρκο να ακροβατεί ανάμεσα στο όνειρο και την πραγματικότητα, συνδυάζονται μοναδικά με την παιδική φαντασία, χαρίζοντας μια ξεχωριστή γοητεία ακόμη και στα πιο ασήμαντα πράγματα.
Τα παιδιά του εργαστηρίου πειραματίστηκαν στις κατασκευές τους με διάφορα υλικά. Οι εντυπωσιακές γιγαντόκουκλες και οι μικρότερες σε μέγεθος κούκλες άμεσου χειρισμού, κατασκευάστηκαν κυρίως από πλαστικά μπουκάλια και άλλα υλικά ανακύκλωσης, αφρολέξ και χαρτοπολτό.
Το παιδικό εργαστήρι κατασκευής και εμψύχωσης κούκλας του Πορφυρογένειου Ιδρύματος Αγριάς έχει στο ενεργητικό του τρεις κουκλοθεατρικές παραστάσεις, μια σειρά βίντεο με δακτυλόκουκλες πάνω σε ιστορίες που έγραψαν τα παιδιά, εκθέσεις κούκλας και σκηνικών κατασκευών, καθώς και συμμετοχή μέρους της δουλειάς του σε διάφορες ομαδικές εκθέσεις.
Τα παιδιά που συμμετέχουν στο εργαστήρι ξεπερνούν τα σαράντα και οι ηλικίες τους ποικίλουν από επτά έως δεκαέξι χρονών! Στην παράσταση συμμετέχουν όλοι οι μαθητές με την καθοδήγηση της δασκάλας τους Σταυρούλας Μαστρογιάννη.
Το «Τσίρκο Κουκούτσι!» παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στις 30 Νοεμβρίου 2014, στο αμφιθέατρο του Πορφυρογένειου Ιδρύματος Αγριάς.

Στην παράσταση συμμετέχουν :
Ο παρουσιαστής του τσίρκου: Γιώργος Αγορίτσης, Κλόουν-ελατήρια: Κωνσταντίνα Ευφραίμογλου, Νεφέλη Ελευθεριάδου, Απόστολος Λεώνης, Νώντας Φιλίππου, Ο «Κουκούτσης»- Καθαρίστρια: Έλενα Σαλπαδήμου, Κλόουν- Τσιγγάνος βιολιστής- Φλαμίγκο:Ειρήνη Μπέη, Ξυλοπόδαρος: Μιχαέλα Καφίδα, Ισορροπία σε μπάλα: Μάρκος Μαριτσούδης, Μάγος Ούνο : Γιώργος Κουτούπης, Κούκλες-μαντήλια: Αγγελική Πολύμερου, Χρυσάνθη Πολύμερου, Έλλη Φωτίου, Οι δύο κλόουν: Αφροδίτη Κορομηνά, Παναγιώτης Παπαγεωργίου, Ακροβάτης: Σοφία Σωτηρίου, Μάγος Nτούο : Δημήτρης Μπομπός, Αρσιβαρίστας: Απόστολος Καφίδας, Τσιγγάνα χορεύτρια: Δέσποινα Παιδοπούλου, Μπαλαρίνα : Εύα Αλιάτη, Βαλεντίνα Βρακίδη, Κατερίνα Μαριτσούδη, Ισορροπιστές : Γιώργος Σαλπαδήμος, Νίκος Σουλίνας, Ο «Τραμπολίνος» : Λέιλα Μπάρσκι-Μίλντε, Η «Πιρουέτα»: Σαπφώ Παπαγεωργίου,
Ακροβάτης σε μονόκυκλο: Λευτέρης Κοτσοβός, Πιανίστρια: Κατερίνα Πασχαλοπούλου, Ο «Κανόνης» : Γιάννης Πολύμερος, Ο «Οβίδας»: Γεωργία Λεώνη
Σαξόφωνο: Θάλεια Υφαντίδη, Ταχυδακτυλουργός: Παναγιώτης Κοτσοβός, Φλαμίγκο- Ξυλοπόδαρος: Μαρίτα Φιλίππου, Ο «Κοντραμπάσος»: Νίκος Παιδόπουλος, Ντράμερ: Ορφέας Υφαντίδης, Τρομπέτα: Ειρήνη Προβιά, Κιθάρα : Κατερίνα Καραμήντζα, Ακορντεόν- Ζογκλέρ: Μυρτώ Ζιώγα
Κοστούμια: Μαρία Μαστρογιάννη
Μουσικά εφέ-Τεχνική υποστήριξη: Ιωάννης Κουλιανός

Υπεύθυνη εργαστηρίου: Σταυρούλα Μαστρογιάννη
Η Σταυρούλα Μαστρογιάννη ζει κι εργάζεται στο Πήλιο. Αποφοίτησε ως Ιστορικός Τέχνης από τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Διδάσκει κουκλοθέατρο και κατασκευή κούκλας σε παιδιά στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών «Βασδέκειο» και στο Πορφυρογένειο Ίδρυμα Αγριάς. Κάθε χρόνο οργανώνει εκθέσεις κούκλας και σκηνοθετεί κουκλοθεατρικές παραστάσεις μαζί με τους μικρούς μαθητές της. Παράλληλα δουλεύει με ομάδες παιδιών φέρνοντάς τα σε επαφή με την τέχνη μέσα από το θεατρικό παιχνίδι, τη δημιουργική γραφή, την καλλιτεχνική βιβλιοδεσία και την υφαντική.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια θεατρικής και μουσικοκινητικής αγωγής, εικαστικών, αφήγησης και μυθοπλασίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το