Τοπικά

Στην Ιατρική 18 απόφοιτοι Λυκείων Μαγνησίας “Θ”

 Οι νέοι γιατροί για έξι χρόνια θα σπουδάσουν επιλέγοντας την ειδικότητα που θέλουν με στόχο, όταν αποφοιτήσουν, να βρουν μια εργασία είτε στο ΕΣΥ είτε στον ιδιωτικό τομέα (φωτό αρχείου)
Οι νέοι γιατροί για έξι χρόνια θα σπουδάσουν επιλέγοντας την ειδικότητα που θέλουν με στόχο, όταν αποφοιτήσουν, να βρουν μια εργασία είτε στο ΕΣΥ είτε στον ιδιωτικό τομέα (φωτό αρχείου)

 

Δεκαοκτώ απόφοιτοι από τα Γενικά Λύκεια της Μαγνησίας θα σπουδάσουν γιατροί μετά και την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Πολλοί από αυτούς πέτυχαν στην Ιατρική Λάρισας. Επίσης αξίζει να τονιστεί πως πάνω από 50 υποψήφιοι πέτυχαν σε σχολές των λεγόμενων παραϊατρικών επαγγελμάτων, όπως νοσηλευτική, φυσικοθεραπεία, ιατρικά εργαστήρια, ακόμη και μαιευτική.
Μπορεί η ιατρική ως επάγγελμα να μην προσφέρει πλέον την οικονομική άνεση του παρελθόντος και να υπάρχει στενότητα ως προς την εύρεση εργασίας, εντούτοις για τους σημερινούς 18άρηδες και μάλιστα τους αριστούχους συνεχίζει να αποτελεί ένα σημαντικό θέλγητρο, ένα καταφύγιο εργασιακής εξασφάλισης και κοινωνικής καταξίωσης, χωρίς βέβαια να παραβλέπεται ο παράγοντας της προσφοράς προς τον συνάνθρωπο.
Έτσι από αρκετά Λύκεια και φέτος της Μαγνησίας τελειόφοιτοι που έγραψαν πολύ υψηλή βαθμολογία, πέτυχαν στην Ιατρική σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας όπως Λάρισας, Κρήτης, Θράκης, Ιωαννίνων.
Σύμφωνα με την επεξεργασία των στοιχείων τουλάχιστον δεκαοκτώ είναι οι υποψήφιοι που εισάγονται στην Ιατρική από τη Μαγνησία, ελαφρώς λιγότεροι σε σχέση με πέρυσι.
Οι νέοι αυτοί γιατροί για έξι χρόνια θα σπουδάσουν επιλέγοντας την ειδικότητα που θέλουν με στόχο, όταν αποφοιτήσουν, να βρουν μια εργασία είτε στο ΕΣΥ είτε στον ιδιωτικό τομέα. Βέβαια τα πράγματα δεν είναι και τόσο εύκολα, αφού πολλοί νέοι γιατροί αναγκάζονται και μεταναστεύσουν στο εξωτερικό. Ωστόσο για τους ίδιους υπάρχει η ελπίδα ότι την περίοδο που θα αποφοιτήσουν, τα πράγματα στην Ελλάδα θα έχουν βελτιωθεί.
Στο μεταξύ κάτω από πέντε είναι οι υποψήφιοι που πέτυχαν στην Οδοντιατρική και έξι όσοι εισάγονται στη Φαρμακευτική, μία εκ των οποίων εισάγεται και στο ΣΑΣΣ Φαρμακευτικό.
Το ενδιαφέρον φέτος είναι πως πολλοί υποψήφιοι στράφηκαν και στα παραϊατρικά επαγγέλματα. Αρκετοί προέρχονταν και από τη θεωρητική κατεύθυνση που επέλεξαν τη Βιολογία ως πέμπτο μάθημα, αλλά οι περισσότεροι είναι από τη θετική κατεύθυνση οι οποίοι είτε είχαν θέσει εξαρχής ως στόχο αυτές τις σχολές είτε ήλπιζαν να πετύχουν στην Ιατρική αλλά λόγω χαμηλότερης βαθμολογίας εξαιτίας των δύσκολων φετινών θεμάτων πέτυχαν στα παραϊατρικά επαγγέλματα, όπου τα τελευταία χρόνια γνωρίζουν ιδιαίτερη άνθηση.
Έτσι φέτος παρατηρούνται πολλοί περισσότεροι επιτυχόντες από τη Μαγνησία από πέρυσι οι οποίοι εισάγονται στη φυσικοθεραπεία, τη μαιευτική, τα ιατρικά εργαστήρια, τη λογοθεραπεία, τη νοσηλευτική και άλλες.
Τέσσερις γιατροί από Αλμυρό
Αξίζει να σημειωθεί πως από το ΓΕΛ Αλμυρού βγήκαν φέτος τέσσερις γιατροί. Και το ΓΕΛ Αλμυρού έχει μια παράδοση στους αριστούχους υποψηφίους που εν τέλει επιλέγουν και την Ιατρική για να κάνουν σπουδές.
17-20 στη Νομική
Μεταξύ 17-20 ανέρχονται φέτος οι υποψήφιοι από τα Γενικά Λύκεια του νομού που κατάφεραν να εισαχθούν στη Νομική Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Κομοτηνής.
Αφενός τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν πλέον οι δικηγόροι, αφετέρου οι μέτριες προς χαμηλές επιδόσεις πολλών υποψηφίων της θεωρητικής κατεύθυνσης είχαν ως αποτέλεσμα οι επιτυχίες στη Νομική να μην είναι φέτος τόσες πολλές.
Λόγω πτώσης των βάσεων πολλές επιτυχίες σημειώθηκαν φέτος από υποψηφίους της Μαγνησίας στα Παιδαγωγικά Τμήματα και στις Οικονομικές Σχολές.
Πάνω από 100 μηχανικοί
Μεγάλος, πάνω από 100, είναι και ο αριθμός των υποψηφίων που πέτυχαν φέτος σε Πολυτεχνικές Σχολές είτε πρόκειται για Αρχιτεκτονική, είτε για πολιτικούς, μηχανολόγους μηχανικούς, ακόμη και ηλεκτρολόγους μηχανικούς.
Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το