Πολιτισμός

Αφιερωμένο στις αξίες της αγάπης και φροντίδας μεταξύ των αδελφών το βιβλίο της Δέσποινας Λούλη

Το παιδικό βιβλίο της συγγραφέως Δέσποινας Λούλη «Η μικρή Μαριάννα και τα Πολύχρωμα μπουκέτα λουλουδιών» παρουσιάστηκε χθες το απόγευμα στο Public με την παρουσία πολλών γονέων, παιδιών και άλλων συμπολιτών, που μυήθηκαν στις αξίες της αγάπης και της φροντίδας που πρέπει να έχουν τα αδέλφια μεταξύ τους.
Για τη συγγραφή του παραμυθιού χρειάστηκε ένα διάστημα τριών μηνών. Ξεκίνησε τη συγγραφική της δραστηριότητα σε μια ιδιαίτερη περίοδο της ζωής της, μόλις είχαν αποκτήσει με τον σύζυγό της Νίκο Λούλη τη δεύτερη κόρη τους.
«Η συγγραφή μού άρεσε πάντοτε και είναι ένας τρόπος έκφρασης» τόνισε αρχικά η Δέσποινα Λούλη και επισήμανε πως «αφορμή για να γράψει το παραμύθι ήταν η γέννηση της δεύτερης κόρης της. Τα συναισθήματα που αναδίδονται διαβάζοντας κανείς το βιβλίο είναι αυτά της αγάπης, της φροντίδας, του να νοιάζεται κανείς για τα αδέλφια του και να καλλιεργεί αυτή τη σχέση».

unnamed-9
«Για να καλλιεργηθεί μια ουσιαστική σχέση μεταξύ των αδελφών, απαιτείται χρόνος, προσπάθεια, υπομονή και υποχωρήσεις, όπως άλλωστε και οι περισσότερες σχέσεις των ανθρώπων» ανέφερε η συγγραφέας, προσθέτοντας πως η αγάπη μεταξύ των αδελφών είναι θεμέλιος λίθος για την οικογενειακή γαλήνη, όπως το ίδιο ισχύει και για την αγάπη μεταξύ των γονέων. Υπάρχουν περιπτώσεις που γονείς είναι θλιμμένοι, γιατί τα παιδιά τους δεν διατηρούν καλές μεταξύ τους σχέσεις. Επομένως οι γονείς χρειάζεται να δουλέψουν πολύ στη δημιουργία μιας ισορροπημένης σχέσης μεταξύ των παιδιών τους και να εξασφαλίσουν από πολύ νωρίς το απαιτούμενο υπόβαθρο. Γιατί έχοντας ο αδελφός μια ουσιαστική σχέση με το άλλο αδελφό, εξασφαλίζει ένα παντοτινό φίλο, έναν άνθρωπο στον οποίο μπορεί να εμπιστευτεί και να στηριχτεί στις δύσκολες στιγμές».
Εδώ και δύο χρόνια η Δέσποινα Λούλη έχει αναλάβει τη διεύθυνση της Ελληνικής Σχολής Αρτοποιίας στο Κερατσίνι, στις εγκαταστάσεις των Μύλων Λούλη. Απόφοιτη πολιτικών επιστημών η ίδια με εμπειρία και στη δημοσιογραφία, τόνισε πως «η σχολή απευθύνεται σε επαγγελματίες του χώρου των αλεύρων και εκπαιδεύονται σε τομείς της αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής, της τεχνολογίας τροφίμων, στο μάρκετινγκ και διοίκηση επιχειρήσεων αρτοποιείου. Είναι κάτι που μου αρέσει και με γεμίζει» υπογράμμισε.
Από τον Βόλο, όπου έζησε για δύο χρόνια, έχει πολύ όμορφες αναμνήσεις. Όπως δήλωσε «αγαπώ τον Βόλο πάρα πολύ, έζησα εδώ δύο χρόνια, εργάστηκα στην ιστορική εφημερίδα «ΘΕΣΣΑΛΙΑ» επίσης για δύο χρόνια και έχω μόνο όμορφες αναμνήσεις» κατέληξε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το