Τοπικά

M. Δραμητινός: Διαλύεται σιγά-σιγά η “ομίχλη” της υποστελέχωσης στο Νοσοκομείο Βόλου

dramitinos

“Η ομίχλη της υποστελέχωσης διαλύεται σιγά σιγά” αναφέρει σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου Ματθαίος Δραμητινός και προσθέτει πως «αν θέλεις να σκοτώσεις κάτι, δεν χρειάζεται εκτέλεση, απλά μη του δίνεις προοπτική και όραμα».

Όπως επισημαίνει ο κ. Δραμητινός «αυτή λοιπόν ήταν η πολιτική για την δημόσια υγεία και τα νοσοκομεία μας τα τελευταία πέντε χρόνια. Οφείλω να θυμίσω: Καμία πρόσληψη (αρχικά 5 προς ένα, πρακτικά 10 προς ένα, ουσιαστικά μηδέν), συστηματική διάλυση της όποιας πρωτοβάθμιας περίθαλψης από επαγγελματίες καθαριστές, σταδιακή εκχώρηση κομματιών των δημόσιων νοσοκομείων σε εργολάβους (καθαριότητα, φύλαξη, σίτιση, συντήρηση κλπ), ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια διοίκησης και είσοδο ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών στο δημόσιο σύστημα υγείας. Σκληρή υποχρηματοδότηση, ένα άρρωστο σύστημα προμηθειών που ευθύνεται για τις όποιες ελλείψεις σε υλικά και φάρμακα, μαζικές αποχωρήσεις λόγω πανικού και καμίας προοπτικής και το θαύμα, κατά άλλους σχέδιο έγινε. Με την αλλαγή του πολιτικού σκηνικού παραδόθηκαν οι περισσότερες δημόσιες δομές υγείας ημιθανείς η έτοιμες για κατάρρευση»

Φτωχές παρεμβάσεις τα προηγούμενα χρόνια σε επικουρικό προσωπικό

«Μέσα σε αυτό τον κυκεώνα το Αχιλλοπούλειο κρατήθηκε όρθιο αλλά και αυτό βαθειά πληγωμένο από την παραπάνω παθογένεια. Κρατήθηκε στα πόδια του με τον ηρωισμό αλλά και την «επαγγελματική εξόντωση» των εργαζομένων του και όχι με τις φτωχές παρεμβάσεις σε επικουρικό προσωπικό των προηγούμενων χρόνων που λειτουργούσαν σαν ασπιρίνες σε ανίατη νόσο», συνεχίζει ο διοικητής.

«Με το σύνθημα δωρεάν δημόσια υγεία σε όλους, ασφαλισμένους και ανασφάλιστους, άρχισε κάτι να αλλάζει στην δημόσια υγεία. Τα τελευταία χρόνια δεν είχαμε καμία μόνιμη πρόσληψη και από το τέλος του 2015 ανατρέπεται αυτό το θνησιγενές σκηνικό με νούμερα και ονόματα που πρέπει να αναφερθούν».

Οχτώ γιατροί στο Νοσοκομείο Βόλου από το 2010

«Από τις κρίσεις του 2010 έχουν αναλάβει μόνιμη υπηρεσία στο ΑΓΝ Βόλου 8 γιατροί: 1 παθολόγος, 1 ουρολόγος, 1 αιματολόγος, 1 βιοπαθολόγος, 2 ακτινοδιαγνώστες, 1 χειρουργός και πρόσφατα 1 ενδοκρινολόγος. Εκδόθηκαν ΦΕΚ και αναμένονται 1 ββιοπαθολόγος και 1 χειρουργός. ¨Έχει εγκριθεί και αναμένεται ΦΕΚ για 1 παθολογοανατόμο. Έχουν αρνηθεί τον διορισμό 1 γαστρενερολόγος και 1 οφθαλμίατρος και κινούνται ταχύτατα οι διαδικασίες να πάρουμε τους επομένους στην σειρά. Είχαμε και 2 αναπομπές: 1 παιδιάτρου και 1 γυναικολόγου με τις διαδικασίες σε εξέλιξη. Στα κέντρα υγείας του νομού έχουν αναλάβει υπηρεσία 2 παιδίατροι και 2 γενικοί γιατροί».

Προκηρύσσονται  8 θέσεις γιατρών και 14 επικουρικού προσωπικού

«Επικουρικοί γιατροί. Το τελευταίο 6μηνο 7 γιατροί. 2 παιδίατροι, 1 αναισθησιολόγος 1 ωρλ, 1 καρδιολόγος, 1 βιοπαθολόγος, 1 ορθοπεδικός. Αναμένονται εντός των ημερών ! οφθαλμίατρος και 1 ογκολόγος. Συνολικά στο νοσοκομείο θα έχουμε 24 επικουρικούς γιατρούς των οποίων οι συμβάσεις θα ανανεωθούν μέχρι το τέλος του 2016.

Προχωράμε ταχύτατα τις κρίσεις σε νέα προκήρυξη 8 μονίμων θέσεων με την φιλοδοξία να έχουν αναλάβει υπηρεσία πριν το τέλος του 2016. 2 παιδίατροι, 1 ΩΡΛ, 1 ΜΕΘ, 1 αναισθησιολόγος, 2 ψυχίατροι και 1 παιδοψυχίατρος.

Λοιπό προσωπικό. Μέσω ΑΣΕΠ αναμένονται 6 μόνιμοι, βρισκόμαστε στην τελική φάση ελέγχου. Εγκρίθηκαν 10 προσλήψεις για το ΑΓΝ Βόλου που αναμένεται η προκήρυξη.

Επικουρικό προσωπικό: Αναμένουμε από το ΚΕΕΛΠΝΟ 1 γιατρό και 1 νοσηλευτή για ΜΕΘ. Βγήκε η προκήρυξη για 14 επικουρικού προσωπικού από τη 5η ΥΠΕ.

Έγιναν μέχρι αυτήν την στιγμή 23 συνολικά μετατάξεις (11 νέα άτομα στο ΑΓΝ Βόλου, τα υπόλοιπα υπηρετούσαν και παλαιότερα) και τις τελευταίες μέρες 15 συνολικά μετακινήσεις από την ΥΠΕ διάρκειας μέχρι το τέλος του 2016».

«Ένεση» 11,5 εκατομμυρίων στο Νοσοκομείο 

«Σημαντικό στοιχείο για την ανακούφιση του νοσοκομείου, από τα οικονομικά βάρη του είναι η ένεση των 11.5 εκατομμυρίων για τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους προς τρίτους, που ταυτόχρονα θα δώσει μια ανάσα και στην ντόπια αγορά

Τα παραπάνω στοιχεία είναι σημαντικά και μας δίνουν αισιοδοξία, ότι το νοσοκομείο μας θα βγει από τις γκρίζες ζώνες της υποστελέχωσης, εκτελώντας ταυτόχρονα τον μοναδικό λόγο ύπαρξης του, την εξυπηρέτηση της υγείας των πολιτών» καταλήγει ο κ. Δραμητινός.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το