Τοπικά

Χρυσό μετάλλιο στο σκάκι για άτομα με αναπηρία όρασης απέσπασε η Βολιώτισσα Αθηνά Ανεστοπούλου

Το χρυσό μετάλλιο στους πανελλήνιους αγώνες σκακιού για άτομα με αναπηρία όρασης στην κατηγορία των γυναικών απέσπασε η Βολιώτισσα, ταμίας του Συλλόγου «Μάγνητες Τυφλοί» και πρόεδρος του αθλητικού συλλόγου «Πειρατές» κ. Αθηνά Ανεστοπούλου.

Ήταν η τρίτη διάκρισή της σε πανελλήνιους αγώνες σκακιού, καθώς πέρυσι έλαβε το χρυσό μετάλλιο, ενώ και τα προηγούμενα χρόνια είχε ακόμη μια διάκριση.
Η κ. Ανεστοπούλου, μητέρα δύο παιδιών, δίδαξε για χρόνια σε σχολεία ως καθηγήτρια ειδικής αγωγής και τώρα δραστηριοποιείται στον σύλλογο «Μάγνητες Τυφλοί» με στόχο να αναδείξει τα ζητήματα των ατόμων με αναπηρία όρασης, αλλά και να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες.
Το πανελλήνιο πρωτάθλημα σκακιού διεξήχθη για τέσσερις ημέρες στην Αθήνα και συμμετείχαν δεκάδες από όλη την Ελλάδα.


Η ίδια τόνισε πως η σκακιέρα στους αγώνες αυτούς είναι με ιδιαίτερες υποδοχές για να στερεώνεται το πιόνι και να μη χάνεται, ενώ ο κάθε παίκτης έχει ολόκληρη τη σκακιέρα και της δικής του πλευράς και του αντιπάλου για να μπορεί μέσω της αφής να νιώθει τα πιόνια. Το μήνυμα μέσα από αυτές τις δράσεις είναι πως συνεχίζουμε να ενεργοποιούμαστε και στην εκπαίδευση, και στον αθλητισμό, και στην κοινωνική ζωή. Γιατί όλοι οι άνθρωποι τις ίδιες ανάγκες έχουμε, απλώς εμείς τα άτομα με αναπηρία όρασης μπορούμε να τις καλύψουμε με διαφορετικό τρόπο.
Η Αθηνά δίδασκε σε άτομα με διάφορες αναπηρίες εμφυσώντας τους την αγάπη για τη ζωή και τη δημιουργία.
Μάλιστα για πολλά χρόνια ήταν αναπληρώτρια καθηγήτρια και δίδαξε σε σχολεία από διάφορα μέρη της Ελλάδας, προκειμένου να επιβιώσει οικονομικά.
Και τώρα μέσα από τη δραστηριοποίησή της στον σύλλογο «Μάγνητες Τυφλοί» νιώθει ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση που βρίσκεται με συνανθρώπους με τους οποίους μοιράζεται τις ίδιες ανησυχίες και σκέψεις και όλοι μαζί προσπαθούν να δημιουργήσουν συνθήκες πιο αναβαθμισμένης ποιότητας ζωής για τα άτομα με αναπηρία. Μάλιστα στις δράσεις του συλλόγου είναι η ενημέρωση σε μαθητών σχολείων, ώστε να ευαισθητοποιηθούν ως μελλοντικοί αυριανοί πολίτες.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το