Κόσμος

Βρέθηκε κρεμασμένη στον τοίχο ενός χολ πολύτιμη παρτιτούρα του Μπετόβεν -Την αναζητούσαν 205 χρόνια

be-708_15

Χαμένη για 205 χρόνια ήταν παρτιτούρα του Μπετόβεν που πουλήθηκε για 100.000 δολάρια και βρέθηκε κρεμασμένη σε ένα χολ σε σπίτι στο Κονέκιτκατ.

Σύμφωνα με την Daily Mail o Μπρένταν Ράιαν, εκτιμητής έργων τέχνης, είδε το μουσικό χειρόγραφο να κρέμεται στον τοίχο ενός χολ όταν επισκέφτηκε ένα σπίτι στο Greenwich η ιδιοκτήτρια του οποίου ήθελε να πουλήσει ορισμένα αντικείμενα.

«Κρεμόταν στο χολ, την είδα με το που μπήκα στο σπίτι, είπα μέσα μου ‘θεέ μου, αυτό είναι Μπετόβεν», περιέγραψε ο Ράιαν στο ABC News θεωρώντας την ανακάλυψη ορόσημο στην καριέρα του.

be-2_4

be-3_4
«Η γυναίκα που το είχε ήξερε πως ήταν πολύτιμο, αλλά πόσο; Αυτή είναι η δουλειά μας, να βλέπουμε τι έχουν οι άνθρωποι», εξηγεί.

Η αυθεντικότητα της παρτιτούρας αναγνωρίστηκε αμέσως και αποκαλύφθηκε ότι πρόκειται για ένα πρόχειρο «σημειωματάριο»π που χρονολογείται από το 1810 και το χρησιμοποιούσε ο διάσημος συνθέτης για να καταγράφει τις ιδέες του. Δεν είναι γνωστό τι απέγινε το σημειωματάριο μετά τον θάνατο του Μπετόβεν αλλά φαίνεται πως πουλήθηκε σε κομμάτια.

Πρόκειται για τη σύνθεση «König Stephan» την οποία έγραψε ο συνθέτης για τα εγκαίνια θεάτρου στη Βουδαπέστη.

be-6_3

be-4_2

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το