Photo Gallery, Πολιτισμός

«Το καλό τραγούδι είναι σα μεγάλο μυστικό, που αποφασίζεις να το ξεστομίσεις δυνατά…»

Ο Κωστής Μaraveyas μιλά στη «Θ» εν όψει του ARK FESTIVAL στο Βόλο

 

Ο Κωστής Μaraveyas ενόψει της εμφάνισής του στο ARK FESTIVAL στο Βόλο, το Σάββατο 31 Μαρτίου μίλησε στη «Θ» για την καινούρια του δουλειά «ΛΟΛΑ».

Ποια είναι η Λόλα;

– Η Λόλα είναι ένα σύμβολο μιας σπάνιας ομορφιάς, που βρίσκεται παντού αλλά και μέσα μας. Απαιτεί βουτιά στα έσω μας, για να τη δούμε και να τη γνωρίσουμε. Τότε μόνο θα καταλάβουμε το μεγαλείο της και θα την αγαπήσουμε πραγματικά.

Ποια πρόσωπα, μέρη και τραγούδια επηρέασαν τη δημιουργία του δίσκου «Λόλα»;

– Πολλές φορές οι πιο απίθανες ιστορίες και η αφετηρία για έμπνευση, για δημιουργία, βρίσκεται σε πολύ οικεία μας πρόσωπα, με ιστορίες που διηγούνται ακόμη και από την καθημερινότητά τους. Επίσης δικές μου βιωματικές καταστάσεις ανασύρονται και ξεπροβάλλουν κατά τη διάρκεια της δημιουργίας ενός τραγουδιού ή μιας ιστορίας. Άλλες φορές μπορεί την έμπνευση να τη φέρει ένα φανταστικό πρόσωπο ή μια φανταστική συνθήκη. Δύο μέρη που αγάπησα πάντως πρόσφατα και επηρέασαν τη Λόλα τόσο ως δίσκο όσο και ως ιστορία, είναι η Κάρυστος και τα Κύθηρα.

Ποια είναι η συνταγή για το τέλειο κομμάτι;

– Το τέλειο κομμάτι δεν υπάρχει, αλλά η ιδανική συνθήκη για καλό τραγούδι νομίζω – τουλάχιστον για μένα- είναι σαν να κρατάς το πιο μεγάλο σου μυστικό για όσο πιο πολύ καιρό μπορείς, παρόλο που δεν αντέχεις και σε παιδεύει και έχεις ανάγκη να το εκμυστηρευτείς τουλάχιστον στον άνθρωπό σου και κάποια στιγμή να αποφασίζεις να το ξεστομίσεις δυνατά και με ντουντούκα σε κεντρική πλατεία.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου τραγούδι, από αυτά που έχεις γράψει και γιατί;

– Νομίζω το «Τσαλαπατώ», γιατί όταν το έγραφα, με εξέφραζε απόλυτα και με συνεπήρε συγκινησιακά.

Τι σκέφτεσαι όταν βρίσκεσαι επί σκηνής;

– Τους στίχους που ακολουθούν και όταν δεν τραγουδώ τις νότες που θα παίξω. Δεύτερες σκέψεις κάνω πολλές, αυτούς που μου λείπουν, αυτούς που βλέπω από κάτω, τους μουσικούς της σκηνής και άλλα διάφορα, που δεν θα ‘θελα να αποκαλύψω.

Οι δύο καλύτερες στιγμές σου σε live αυτά τα χρόνια;

– Νομίζω η Τεχνόπολη πέρυσι και το πρόσφατο Fuzz. Τόση αγάπη δεν περίμενα ποτέ. Είναι εντυπωσιακό αυτό που ζω κάθε φορά στα λάιβ. Σαν να πέρασαν τα χρόνια, που συστήνεσαι, ξέρεις, στην πρώτη γνωριμία…

* Για πρώτη φορά, ο Βόλος ανοίγει τις πύλες του το Σάββατο 31 Μαρτίου για να υποδεχθεί τη μουσική κιβωτό του ARK Festival στο μεγαλύτερο πολιτιστικό event της πόλης για αυτή την άνοιξη. Πρέσβεις του ARK Festival του Βόλου θα είναι οι Locomondo, Maraveyas Ilegal, Imam Baildi αλλά και η τοπική μπάντα Band Fatale. Τα εισιτήρια του ARK Festival προπωλούνται PUBLIC Βόλου (Κονταράτου και Όγλ, 2421022904), ΕLEFANTAS COFFEE BAR (Τ. Οικονομάκη 70Α), CASABLANCA VIDEO STORE (Δημητριάδος 173, 2421029263). Εκτός από το Βόλο, σύντομα θα ανακοινωθούν και οι υπόλοιποι προορισμοί του ARK Festival σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. Γιατί ό,τι κι αν συμβαίνει, in music we trust! Χορηγός επικοινωνίας εφημερίδα «Η ΘΕΣΣΑΛΙΑ».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το