Photo Gallery, Οικονομία

Δικαίωση 63 πολιτών για το χαράτσι

Δεκτή από τη Δικαιοσύνη η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει 63 πολίτες ζητώντας να μην γίνει διακοπή της ηλεκτροδότησης από τη ΔΕΗ επειδή δεν μπορούν να πληρώσουν το χαράτσι στα ακίνητα. Πιο συγκεκριμένα, με προσωρινή διαταγή του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας (πρόεδρος Πρωτοδικών η Αγγελική Προύντζου) απαγορεύθηκε στη ΔΕΗ να κόψει το ρεύμα στους αιτούντες μέχρι τον Ιούλιο του 2012, οπότε και θα συζητηθεί η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων.

Οι 63 πολίτες στην αίτησή τους υποστηρίζουν ότι από τη διακοπή της  ηλεκτροδότησης θα υποστούν «ανεπανόρθωτη βλάβη» τόσο στην υγεία τους όσο και στα οικονομικά τους. Χαρακτηρίζουν μάλιστα το δικαίωμα της ΔΕΗ να μπορεί να διακόψει την παροχή  ηλεκτρικού ρεύματος καταχρηστικό και επικαλούνται κοινοτική οδηγία (2009/72), σύμφωνα με την οποία δεν μπορεί να διακόπτεται η ηλεκτροδότηση σε ευάλωτους καταναλωτές.

Μετά την έκδοση της προσωρινής διαταγής η ΔΕΗ δεν μπορεί να προχωρήσει σε διακοπή της ηλεκτροδότησης σε ακίνητα που ανήκουν στους 63 πολίτες μέχρι τον Ιούλιο του 2012, οπότε και θα εκδικαστεί η κύρια αίτησή τους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το