Photo Gallery, Πολιτισμός

Το Λύκειο Ελληνίδων Βόλου στην Κέρκυρα

 

Ένα ευχάριστο χειμωνιάτικο ταξίδι πραγματοποίησε το Λ.Ε.Β. στις 9, 10 και 11 Δεκεμβρίου στην Κέρκυρα. Η χορευτική του ομάδα προσκαλεσμένη από το Λύκειο των Ελληνίδων Κέρκυρας συμμετείχε σε μια σειρά χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων που διοργανώθηκαν με αφορμή τον εορτασμό του πολιούχου της Κέρκυρας θαυματουργού Άγιου Σπυρίδωνα και υποστηρίχτηκαν από το Δήμο Κέρκυρας και την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Η χορευτική ομάδα εμφανίστηκε την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου στο θέατρο του Ιδρύματος Χρονίων Πασχόντων η Πλατυτέρα, χόρεψε και τραγούδησε χορούς από το Πήλιο που εντάχθηκαν στην παράσταση της ομάδας του Λ.Ε. Κέρκυρας. Το Σάββατο μέσα σε ένα βροχερό χειμωνιάτικο σκηνικό η βολιώτικη αποστολή με τη συνοδεία των μουσικών Στ. Στεφούδη (γκάιντα) και του δασκάλου της Γ. Πραντσίδη (νταούλι) περιπλανήθηκε στα πανέμορφα καντούνια της πόλης χορεύοντας χορούς της Θράκης. Το μεγαλύτερο γλέντι στήθηκε έξω από το Δημαρχείο της πόλης όπου μας υποδέχτηκε η αντιδήμαρχος (μία εκ των 16 που διαθέτει ο Δήμος!) και αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι οι οποίοι μας προσέφεραν λουκουμάδες όπως παραδοσιακά σερβίρονται σε όλη την Κέρκυρα στη γιορτή του Αγίου Σπυρίδωνα.

Η παραμονή στη Κέρκυρα έτυχε άψογης φιλοξενίας που οργανώθηκε από τις κυρίες μέλη του Δ.Σ. του αντίστοιχου Λυκείου όπου φρόντισαν να δοκιμάσουμε όλα τα παραδοσιακά πιάτα όπως παστιτσάδα, σοφρίτο, μπουρδέτο κ.ά.

Το βράδυ το δείπνο κατέληγε πάντα σε γλέντι που συμμετείχαν και οι χορευτές του Λ.Ε. Κέρκυρας και που το εμψύχωναν μοναδικά τα μέλη της χορευτικής ομάδας Λαυρέντης Νίτης με το ζουρνά και Φώτης Σκαμαγκούλης με το νταούλι. Την αποστολή συνόδευσαν η αντιπρόεδρος και έφορος ιματιοθήκης κ. Άσπα Καπουρνιώτη και η έφορος χορευτικών ομάδων και εκδηλώσεων κ. Άννα Κουτσελίνη. Χόρεψαν οι: Νίτης Λαυρέντης, Μαυρομάτης Μάκης, Γούλιας Νίκος, Σκαμαγκούλης Φώτης, Τζουβάρας Αποστόλης, Εμμανουήλ Εμμανουήλ, Μαλανδρίνος Χριστόφορος, Παλιούρας Βαγγέλης, Κατσίκας Γιώργος, Λιόλιου Ελένη, Ιωάννου Αντιγόνη, Χρήστου Βιργινία, Μαντούδη Νατάσσα, Κατσαγεωργίου Αρετή, Κατσίμπα Μαρία, Τζουβάρα Ρίκα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το