Photo Gallery, Τοπικά

Προς ενιαίο πανθεσσαλικό συνεταιρισμό

 

Η ευρεία σύσκεψη στα Αμπελάκια του Νομού Λάρισας έγινε χθες, με πρωτοβουλία της ΕΑΣ Βόλου

 

 

Σφραγίστηκε η συμφωνία των οκτώ ΕΑΣ της Θεσσαλίας χθες στα Αμπελάκια

 

 

 

Στη δημιουργία ενιαίας μεγάλης αγροτικής συνεταιριστικής οργάνωσης στη Θεσσαλία αποφάσισαν οριστικά να προχωρήσουν οι διοικήσεις των πρωτοβάθμιων συνεταιρισμών υιοθετώντας την πρωτοβουλία του πρόεδρου της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Βόλου κ. Νικήτα Πρίντζου.

Χθες πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στα Αμπελάκια του Νομού Λάρισας, όπου σφραγίστηκε η συμφωνία και η απόφαση των οκτώ Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών της Θεσσαλίας για τη συγκρότηση μιας ενιαίας οργάνωσης.

«Το εγχείρημα δεν είναι εύκολο. Είναι αρκετά δύσκολο. Απαιτεί πολλή και προσεκτική δουλειά. Η απόφαση είναι η αρχή, αλλά ακολουθεί μία δύσκολη

περίοδος ώστε να στηθεί αυτό το οικοδόμημα προς όφελος των παραγωγών. Στα ιστορικά Αμπελάκια, έγινε η συμφωνία και βέβαια υπάρχει και ένας συμβολισμός: Η αναγέννηση του συνεταιριστικού κινήματος» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Νικ. Πρίντζος. Όπως ανέφερε επήλθε και επίσημα από τις Ενώσεις της Θεσσαλίας η συμφωνία για να προχωρήσουν οι διαδικασίες πανθεσσαλικής συνεταιριστικής οργάνωσης. Αποφασίστηκε η συγκρότηση ομάδας εργασίας με έναν εκπρόσωπο από κάθε Ένωση, που θα προχωρήσει στη διεκπεραίωση της ενιαίας οργάνωσης. Η πρώτη συνάντηση της ομάδας εργασίας θα γίνει μεθαύριο Τρίτη 1η Νοεμβρίου, στη Λάρισα. Η ομάδα εργασίας θα συνεδριάζει κάθε εβδομάδα. Μέσα σ’ ένα δίμηνο, έως δηλαδή το τέλος του έτους, θα έχει ολοκληρώσει την προετοιμασία για να γίνει η ενημέρωση και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Επίσης θα ενημερωθούν, όπως αναφέρει ο κ. Πρίντζος, οι βουλευτές της Θεσσαλίας. Η ενοποίηση, άλλωστε, των συνεταιρισμών προβλέπεται από το νέο Νόμο για τους συνεταιρισμούς. Όπως έχει αναφέρει ο κ. Πρίντζος, ασκώντας κριτική στο Νόμο για τους συνεταιρισμούς, ορισμένα άρθρα του οποίου ψήφισε και η αξιωματική αντιπολίτευση, δεν εκσυγχρονίζουν το συνεταιριστικό κίνημα, αλλά θα το πάνε πολύ πίσω. Ειδικότερα ο κ. Πρίντζος έχει ανέφερε για το Νόμο ότι από τους 45 πρωτοβάθμιους συνεταιρισμούς που έχει στη δύναμή της η ΕΑΣ Βόλου, οι 42 δεν πληρούν τις προϋποθέσεις που θέτει ο Νόμος και θα μπουν σε αναγκαστική εκκαθάριση. Επίσης καταργούνται όλες οι δευτεροβάθμιες συνεταιριστικές οργανώσεις, που πρέπει να γίνουν είτε ανώνυμες εταιρείες, είτε πρωτοβάθμιοι συνεταιρισμοί. Γι’ αυτό και έχει αναλάβει την πρωτοβουλία για τη συνένωση όλων των συνεταιριστικών οργανώσεων της Θεσσαλίας σε μία και προς την κατεύθυνση αυτή έχει ξεκινήσει η συζήτηση με τις υπόλοιπες οργανώσεις, το υπουργείο και την Περιφέρεια.

Τούλα Κεκάτου

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το