Πολιτισμός

Ρεσιτάλ πιάνου από τη διακεκριμένη σολίστ Ζωή Σαμσαρέλου στο Δημοτικό Ωδείο

samsarelou

Μία ξεχωριστή βραδιά ερμηνείας με ένα μοναδικό ρεσιτάλ πιάνου θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει το φιλόμουσο κοινό του Βόλου.  από τη διακεκριμένη σολίστ Ζωή Σαμσαρέλου την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 8μ.μ. στην αίθουσα συναυλιών ΕΡΣΗ ΣΑΡΑΤΣΗ του Δημοτικού Ωδείου Βόλου. Η εκδήλωση εντάσσεται στον κύκλο εκπαιδευτικών και καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων «Χειμωνανθός» ΙΙ.

Η Ζωή Σαμσαρέλου που αφιερώνει το ρεσιτάλ στη μνήμη του Γεωργίου Χατζηνίκου. Θα ερμηνεύσει έργα των J. PH. RAMEAU (Pièces de clavecin), ED. GRIEG (από την εποχή του Holberg – Σουίτα σε παλιό στυλ Op.40 για σόλο πιάνο), Μ. ΧΑΤΖΙΔΑΚΙ (Ιονική σουίτα), FR. COUPERIN (Pièces de clavecin, 3 ème Livre, 14ème Ordre), E. GRANADOS (Quejas ó La maja y el ruiseñor – Παράπονο, ή η κόρη και το αηδόνι, από τη σουίτα «Goyescas»), FR.GRAEF (Bhairavi Sonata), Γ. ΚΟΥΜΕΝΤΑΚΗ («Couple» – Ζευγάρι, Aπό τον κύκλο “Mediterranean Desert”) και CL. DÉBUSSY (L’ isle joyeuse – Το χαρούμενο νησί).

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Η Ζωή Σαμσαρέλου Σπούδασε πιάνο στο Βόλο με την Ελλη Αδάμ και τη Λέλα Σταμούλη και στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης με τον καθηγητή Γιώργο Θυμή. Με υποτροφία του Αχιλλοπουλείου Ιδρύματος, συνέχισε τις σπουδές της στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών του Βερολίνου. Αποφοίτησε με δίπλωμα πιάνου από την τάξη του καθηγητή Marian Migdal στην Ανώτατη Σχολή Μουσικής και Θεάτρου του Αμβούργου. Έχει δώσει ρεσιτάλ πιάνου και έχει συμμετάσχει σε συναυλίες μουσικής δωματίου σε διάφορα φεστιβάλ στην Ελλάδα, Γερμανία, Ιταλία, Μάλτα, Αίγυπτο, Τουρκία, Συρία, Αλγερία. Έχει συμπράξει ως σολίστ με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, με την Ορχήστρα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με το συγκρότημα μουσικής δωματίου «Νικόλαος Μάντζαρος» κ.ά. Έχει ηχογραφήσει για τη Ραδιοφωνία και έχει παίξει για την ελληνική Τηλεόραση. Έχει ηχογραφήσει σε ατομικό CD έργα του A. Piazzolla για πιάνο και έχει συμμετάσχει στο CD που παρήγαγε το Κρατικό Ωδείο με Έλληνες συνθέτες και ερμηνευτές. Η Ζωή Σαμσαρέλου, μετά από πρόσκληση, έχει διδάξει σε master classes στο Conservatorio N.Paganini στη Γένοβα, στην Ακαδημία Μουσικής της Δαμασκού και στο Κρατικό Conservatoire του Πανεπιστημίου Mimar Sinan στην Κωνσταντινούπολη. Από το 2000 είναι καλλιτεχνική διευθύντρια στο «Διεθνές Φεστιβάλ Πηλίου». To 1996 και 1997 έδωσε πολλές συναυλίες στην Ελλάδα, Ιταλία και Γερμανία ως μέλος του «Τango Trio», μαζί με τον Ουρουγουανό μπαντονεονίστα Hugo Diaz, έναν από τους τελευταίους αυθεντικούς μουσικούς του tango, και τον Γερμανό βιολοντσελίστα Thilo Krigar. Το 2004 ίδρυσε το σύνολο «Temperamentum» για 2 πιάνα, με απόφοιτους μαθητές της τάξης της. Tο 2006, η ίδια και ο βαρύτονος Mesut Iktu, ίδρυσαν το «Ντουέτο για την ελληνοτουρκική φιλία», δίνοντας συναυλίες σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και της Τουρκίας. Είναι εκπρόσωπος στην Ελλάδα του σωματείου ”Πολιτιστικές Ανταλλαγές Μεσογείου Θεσσαλονίκης- E.CU.ME”, που εχει την έδρα του στη Μασσαλία και διοργανώνει πολιτιστικές και εκπαιδευτικές συναντήσεις με καλλιτέχνες από τη Μεσόγειο. Έχει εργαστεί ως καθηγήτρια πιάνου και ως καλλιτεχνική διευθύντρια σε Ωδεία της Θεσσαλονίκης και από το 1998 έως το 2006 ως επιστημονική συνεργάτης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Από το 1994 είναι μόνιμη καθηγήτρια πιάνου στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Από την τάξη της έχει αποφοιτήσει με δίπλωμα πιάνου μεγάλος αριθμός μαθητών, οι οποίοι διδάσκουν σε ωδεία και μουσικά σχολεία στην Ελλάδα ή κάνουν καριέρα στο εξωτερικό. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Αρχαιολογίας και Τέχνης του Α.Π.Θ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το