Τοπικά

Άνοιξαν οι πύλες του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Με μια λαμπρή τελετή εγκαινίων άνοιξαν χθες – και επισήμως – οι πύλες του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας.

Στους χώρους του Μουσείου συγκεντρώθηκε πλήθος Λαρισαίων, ενώ παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών.

Επίτιμος προσκεκλημένος, ο οποίος και έκοψε την κορδέλα των εγκαινίων, ήταν ο υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Στον χαιρετισμό του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός εξέφρασε την ανακούφισή του για την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου, εξαιρετικά σημαντικού, έργου Πολιτισμού, ενώ σε μια αποστροφή του λόγου του επισήμανε πως «καλά είναι τα εγκαίνια σε μουσεία και πινακοθήκες, το θέμα είναι να φέρουμε κόσμο σε αυτά».

Απ’ την πλευρά της η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας Σταυρούλα Σδρόλια έκανε την ιστορική αναδρομή του έργου, η οποία ήταν πράγματι πολυετής, ενώ ευχαρίστησε φορείς και Αρχές για την ολοκλήρωση του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας.

Ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης συνδύασε τα αποψινά εγκαίνια με την διεκδίκηση από τη Λάρισα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2021, ενώ έκανε λόγο για «άνθηση του Πολιτισμού στην πόλη που είναι αποτέλεσμα του συντονισμού δυνάμεων όλων μετά και από την απόφαση της Δημοτικής Αρχής να διεκδικήσει την Πολιτιστική Πρωτεύουσα».

Αξίζει να σημειωθεί πως η αποψινή παρουσία του Αρ. Μπαλτά στη Λάρισα αποτελεί την πρώτη του με την ιδιότητα του υπουργού Πολιτισμού σε πόλη της χώρας εκτός των Αθηνών. Στην ομιλία του ο υπουργός αναφέρθηκε σε «Πολιτιστική αναγέννηση που αφορά όλη τη χώρα και είναι αποτέλεσμα της πολυεπίπεδης κρίσης με τον άνθρωπο να θέλει να εκφραστεί και να αφήσει το αποτύπωμά του μέσω των μορφών της Τέχνης».

Πηγή www.larissanet.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το