Αθλητισμός

Εφιαλτικό βράδυ για Ολυμπιακό – Ήττα με 4-0 στο Μόναχο από την Μπάγερν (videos)

bayern_8

Το έργο του Ολυμπιακού ήταν εξ’ αρχής πολύ δύσκολο.

Τα γρήγορα γκολ της Μπάγερν το έκανε ακόμη πιο δύσκολο και έτσι οι Πειραιώτες δίχως καν να αντισταθούν ηττήθηκαν πολύ εύκολα με 4-0 από τους Βαυαρούς στο Μόναχο.

Οι Πειραιώτες βρέθηκαν πίσω στο σκορ μόλις στο 7ο λεπτό του αγώνα, ενώ μέχρι το 20ο λεπτό είχαν δεχθεί άλλα δύο τέρματα (16’ λεβαντόφσκι, 20’ Μίλερ). Αν και από το 53ο λεπτό αγωνίστηκαν με παίκτη παραπάνω λόγω της αποβολής του Μπαντστούμπερ, δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν στην κατηφορική «Αλιάνζ Αρίνα» παρά τις αλλαγές (Φορτούνη, Ερνάνι) που έκανε ο Σίλβα για να τονώσει επιθετικά την ομάδα του. Αντ’ αυτού οι Βαυαροί σκόραραν το τέταρτό τους τέρμα με τον Κομάν στο 69’.

Μπάγερν: Νόιερ, Ραφίνια, Μπαντστούμπερ (58’ κόκκινη), Μπόατενγκ, Λαμ, Βιδάλ, Κομάν, Κόστα (72’ Μαρτίνεθ), Ρόμπεν (33’ Κίμιχ), Μίλερ, Λεβαντόφσκι (58’ Μπενατιά).

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Ντα Κόστα, Ομάρ (75’ Σαλίνο), Σιόβας, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι (67’ Φορτούνς), Καμπιάσο, Πάρντο (67’ Ερνάνι), Σεμπά, Ιντέγε

Με τη βαθμολογία του ομίλου να δείχνει μετά από 5 αγωνιστικές Μπάγερν: 12, Ολυμπιακός: 9, Άρσεναλ: 6, Ντιναμό Ζάγκρεμπ: 3, πλέον τα πράγματα είναι απλά για τους νταμπλούχους Ελλάδας. Χρειάζονται απλώς να μην χάσουν με δύο η περισσότερα γκολ την τελευταία αγωνιστική, όταν φιλοξενούν την Άρσεναλ στο «Καραϊσκάκης», ώστε να πανηγυρίσουν την πρόκριση στους «16» του Champions League.

Με άλλα λόγια ο Ολυμπιακός προκρίνεται με νίκη ή ισοπαλία επί των «κανονιέρηδων», αλλά και αν χάσει από την Άρσεναλ την τελευταία αγωνιστική με διαφορά ενός γκολ και σκορ μέχρι 1-2, δηλαδή 0-1 και 1-2. Σε οποιαδήποτε άλλη νίκη της Άρσεναλ, δηλαδή με διαφορά πάνω από ένα γκολ ή με ένα γκολ αλλά με σκορ μεγαλύτερο του 2-3, τότε προκρίνεται αυτή. Σε περίπτωση που νικήσει στο Καραϊσκάκη με 2-3 (σκορ με το οποίο νίκησε ο Ολυμπιακός στο Λονδίνο) τότε θα ισχύσουν τα επόμενα κριτήρια και όχι τα γκολ στα μεταξύ τους ματς.

Υπενθυμίζεται πως ο Ολυμπιακός βρίσκεται ήδη στους «32» του Europa League, ενώ η Ντινάμο δεν έχει πιθανότητες πρόκρισης ούτε καν για το Europa League.

Αναλυτικά, τα κριτήρια της ισοβαθμίας στους ομίλους του Champions League:
1. Τα μεταξύ τους παιχνίδια
2. Καλύτερη διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους παιχνίδια.
3. Η καλύτερη επίθεση στα μεταξύ τους παιχνίδια.
4. Περισσότερα εκτός έδρας γκολ στα μεταξύ τους παιχνίδια.
5. Καλύτερη διαφορά τερμάτων στον όμιλο.
6. Καλύτερη επίθεση στον όμιλο.
7. Περισσότερα εκτός έδρας γκολ στον όμιλο.
8. Περισσότερες νίκες στον όμιλο.
9. Περισσότερες εκτός έδρας νίκες στον όμιλο
10. Λιγότεροι βαθμοί ποινής από κίτρινες και κόκκινες κάρτες (κόκκινη κάρτα =3 πόντοι, κίτρινη κάρτα =1 πόντος)
11. Η βαθμολογία των ομάδων στην UEFA.

Τα γκολ του αγώνα

https://www.youtube.com/watch?v=Lv8xt4deyyE

https://www.youtube.com/watch?v=OlGz7J7-wyM

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το