Τοπικά

Φιλοζωική Ομάδα: Να αναλάβει το Καταφύγιο όποιος είναι άξιος να κάνει τη δουλειά του

11217562_1038902929477655_481491127523085731_n

Απαντήσεις σε ερωτήματα του κόσμου σχετικά με την κατάσταση που επικρατούσε στο Κυνοκομείο των Γλαφυρών δίνει η Φιλοζωική Ομάδα Βόλου με ανάρτησή της στο Facebook.

Αναφορικά με το τάισμα των αδέσποτων η Φιλοζωική γράφει:
«Δεν επιτρέπεται να πάει κάποιος να ταϊσει πέρα από τους υπαλλήλους του χώρου, αλλά θεωρούμε ότι όποιος θέλει μπορεί να δώσει στο ‘καταφύγιο’ ως δωρεά σφραγισμένη τροφή. Ωστόσο, όταν μιλάμε για υποσιτισμό θα πρέπει με τη συνεργασία του κτηνιάτρου να δοθούν συγκεκριμένες ποσότητες τροφής για να μην έχουμε αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που θέλουμε».

Αναφορικά με την κατάσταση των ζώων στο καταφύγιο:

«Σε αυτούς που λένε ότι μπορεί τα ζώα να μαζεύτηκαν πρόσφατα, απαντάμε πως υπάρχει τρόπος να αποδειχθεί αυτό και θα διερευνηθεί. Ωστόσο, σύμφωνα με φωτογραφίες που έχουμε στη διάθεσή μας αλλά και μαρτυρίες πολιτών, υπάρχουν ζώα που όταν μαζεύτηκαν είχαν ένα φυσιολογικό βάρος αλλά τώρα είναι εξαιρετικά αδύνατα. Επίσης, αντιλαμβανόμαστε ότι μπορεί να υπάρχουν ζώα άρρωστα που δεν μπορούν να πάρουν εύκολα βάρος. Όλα αυτά θα αποδειχθούν ή θα αναιρεθούν στην πορεία της υπόθεσης. Μακάρι να είμαστε εμείς λάθος και ο ιδιώτης να κάνει καλά τη δουλειά του. Επιτρέψτε μας όμως να έχουμε τις αμφιβολίες μας».

Για τη διαχείριση του Κυνοκομείου:

Ο «στόχος μας δεν είναι η διαχείριση του καταφυγίου να πάει σε κάποιο φιλοζωικό σωματείο αλλά σε όποιον είναι άξιος να κάνει σωστά τη δουλειά του με ευαισθησία και συνέπεια. Επίσης, πέρα από τον κάθε ιδιώτη, ζητάμε ο δήμος να αναλαμβάνει τις υποχρεώσεις του όπως ορίζει ο νόμος για την διασφάλιση της ευζωίας των αδέσποτων ζώων».

Για τη διαμαρτυρία τη Δευτέρα έξω από το Δημαρχείο:

«Όσον αφορά για τη διαμαρτυρία που μας ρωτάτε γιατί δεν την κάνουμε Σαββατοκύριακο, είναι γνωστό σε όλους ότι τα δημαρχεία είναι ανοιχτά μόνο τις καθημερινές. Δεν επιθυμούμε να διαμαρτυρηθούμε έξω από ένα χώρο όπου δεν θα βρίσκεται κανείς μέσα.
Αν αργούμε να απαντήσουμε σε κάποια ερωτήματά σας συγχωρήστε μας αλλά είμαστε λίγοι και τα θέματα πολλά. Ευχαριστούμε για την κατανόηση»

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το