Photo Gallery, Αθλητισμός

Συντονισμένες κινήσεις από τον Ολυμπιακό Β.

Μέχρι την ερχόμενη Τρίτη αναμένεται να κατατεθεί στο Διοικητικό Εφετείο από τη νομική υπηρεσία της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου η αίτηση ακύρωσης της απόφασης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, η οποία δεν επανεξέτασε τον φάκελο της ΠΑΕ στις 15 Σεπτεμβρίου, επικαλούμενη την έλλειψη σχετικού νομικού πλαισίου. Ωστόσο, λίγες μέρες αργότερα βρέθηκε νομικό πλαίσιο για να εξεταστούν οι φάκελοι άλλων ΠΑΕ.

Ρεπορτάζ: ΕΥΘΥΜΗΣ Δ. ΧΟΥΤΑΣ

Οι δικηγόροι του Ολυμπιακού μελετούν την υπόθεση – πριν προχωρήσουν σε κινήσεις – και θέλουν να στηρίξουν την αίτηση ακύρωσης της απόφασης της ΕΕΑ με όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία, που θα αποδεικνύουν πως η ΠΑΕ έχει κάθε λόγο να ισχυρίζεται ότι έπεσε θύμα πολιτικών σκοπιμοτήτων. Η πολιτεία χρησιμοποιώντας την ΕΕΑ ως εργαλείο να επιβάλλει τη βούλησή της, άλλαξε την απόφαση της αθλητικής δικαιοσύνης, ακυρώνοντας την απόφαση του μόνου αρμόδιου οργάνου, της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, που είχε αποφασίσει την παραμονή του Ολυμπιακού Βόλου στη Σούπερ Λιγκ με -10 βαθμούς.

Η διοίκηση της ΠΑΕ από τη στιγμή που έλαβε την απόφαση να συνεχίσει τον δικαστικό αγώνα και να μην αποδεχθεί την αποπομπή του Ολυμπιακού Βόλου από τις επαγγελματικές κατηγορίες, υποχρεούται να φτάσει την υπόθεση μέχρι τέλους, αναλαμβάνοντας – πέρα από το ρίσκο να δικαιωθεί – και τα δικαστικά έξοδα που απαιτούνται, σε μια περίοδο μάλιστα, όπου δεν υπάρχουν έσοδα για την ΠΑΕ.

Ο Ολυμπιακός πέρα από τον δικαστικό αγώνα που κάνει εντός συνόρων, καλείται να υποστηρίξει και τις δύο προσφυγές στο Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο της Λωζάννης. Η μία, ως γνωστόν, στρέφεται κατά της ΟΥΕΦΑ και αφορά τον αποκλεισμό της ομάδας από το Γιουρόπα Λιγκ και η άλλη κατά της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ για τη μη τήρηση του αυτοδιοίκητου του ελληνικού ποδοσφαίρου. Και αν για την πρώτη υπόθεση έχει οριστεί δικάσιμος για τις 16 Δεκεμβρίου, για τη δεύτερη δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί πότε θα εκδικαστεί η υπόθεση.

 

Συνάντηση Ερασιτέχνη

με την ομάδα Κ-20

Συνάντηση με τους ποδοσφαιριστές της ομάδας Κ-20, τους γονείς και τους προπονητές, κ.κ. Αντώνη Μάνδαλο και Σωτήρη Πετσιμέρη, είχε προχθές Τετάρτη στο ΕΑΚ του Βόλου αντιπροσωπεία της διοίκησης του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Βόλου, με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Γιώργο Μουλά. Παραβρέθηκαν επίσης ο γενικός γραμματέας κ. Νίκος Τσεκούρας και τα μέλη του Δ.Σ, κ.κ. Ζάκος Σαχίνης, Παντελής Παπαεμμανουλίδης, και Στέφανος Καραΐσκος.

Η διοίκηση του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού ενημέρωσε τους γονείς πως οι ποδοσφαιριστές της ομάδας Κ-20 ανήκουν στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό Βόλου και δεν είναι ελεύθεροι να υπογράψουν δελτίο σε άλλες ομάδες χωρίς τη συναινέσει της διοίκησης του Ερασιτέχνη (ο ΚΑΠ προβλέπει τιμωρία δύο χρόνων για όποιον ποδοσφαιριστή υπογράψει νέο δελτίο, ενώ ανήκει σε άλλον σύλλογο).

Οι παίκτες των ομάδων Κ-20 και Κ-17 είναι περιουσιακό στοιχείο του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Βόλου και δεν προτίθεται η διοίκηση να αφήσει κανέναν ποδοσφαιριστή ελεύθερο.

Ωστόσο, από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός Βόλου δεν αγωνίζεται σε κανένα πρωτάθλημα, μπορούν να δοθούν σε άλλα σωματεία, με κάθε ομάδα, πάντως, να έχει δικαίωμα να αποκτήσει μέχρι δύο ποδοσφαιριστές.

Αντιπροσωπεία του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Βόλου πρόκειται να μεταβεί την προσεχή Τρίτη στην Αθήνα, όπου και θα επισκεφθεί τα γραφεία της ΕΠΟ, προκειμένου να καταθέσει αίτημα, με το οποίο θα ζητά, λόγω της ειδικής περίπτωσης του Ολυμπιακού Βόλου, να δοθούν περισσότεροι από δύο ποδοσφαιριστές σε μία ομάδα. Το αίτημα θα υποστηρίξει και ο πρόεδρος της ΕΠΣΘ, κ. Τάσος Μπατζιάκας, ο οποίος ενημερώθηκε επί του θέματος από τη διοίκηση του Ερασιτέχνη και  ζητήθηκε η συνδρομή του.

Επίσης, θα ζητηθεί να υπάρξει ειδική ρύθμιση για τους παίκτες που μεταγράφηκαν φέτος το καλοκαίρι στις ομάδες Κ-20 και Κ-17 του Ολυμπιακού Βόλου, οι οποίοι ως ερασιτέχνες δεν μπορούν να κάνουν και δεύτερη μεταγραφή στην ίδια αγωνιστική περίοδο. Ο Ερασιτέχνης θα περιμένει την έγγραφη απάντηση της ΕΠΟ στο αίτημά του, προκειμένου στη συνέχεια να παρθούν και οι αποφάσεις.

Υπάρχει, ακόμη, η σκέψη η διοίκηση του Ερασιτέχνη να αναλάβει το κόστος της λειτουργίας των ομάδων Κ-20 και Κ-17, οι δύο ομάδες να συνεχίσουν να προπονούνται κανονικά, κρατώντας «ζωντανό» τον Ολυμπιακό Βόλου και δίνοντας φιλικά παιχνίδια με ομάδες εκτός νομού.

Τέλος, η διοίκηση του Ερασιτέχνη αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα να έχει συνάντηση στην Αθήνα με τα Τουριστικά Ακίνητα, σχετικά με τη χρήση του Πανθεσσαλικού Σταδίου. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου έχει υπογράψει σύμβαση με τα Τουριστικά Ακίνητα για να χρησιμοποιεί το Πανθεσσαλικό Στάδιο και όσο αυτή η σύμβαση είναι σε ισχύ, ο Ερασιτέχνης θα απαιτήσει να προπονούνται κανονικά στο Στάδιο οι δύο ομάδες, Κ-20 και Κ-17.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το