Τοπικά

Συνέντευξη στη “Θ” του Στέργιου Παπαχρήστου

Μια ανάσα από το μετάλλιο έφτασαν οι Παπαχρήστος, Τσίλης, Τζιάλλας και Χρήστου στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου στην τετράκωπο άνευ πηδαλίου. Το ελληνικό πλήρωμα πλασαρίστηκε στην τέταρτη θέση του τελικού με το Βολιώτη Στέργιο Παπαχρήστο να δηλώνει ευτυχισμένος. «Είμαι πολύ ευτυχισμένος. Κι αν δεν μας άλλαζαν, λόγω καιρού, τις διαδρομές, η βάρκα μας θα είχε σίγουρα κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο».

Για τον 23χρονο Βολιώτη Στέργιο Παπαχρήστο, αυτή ήταν η πρώτη συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Έφτασε στο Λονδίνο τρεις μέρες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων και εκείνη τη στιγμή πραγματοποιούσε «το όνειρο ζωής» που είχε, όπως ο ίδιος λέει. «Πριν λίγα χρόνια δεν το είχα φανταστεί καν, έφτασε όμως η στιγμή που πραγματοποίησα το όνειρο της ζωής μου. Εντυπωσιάστηκα από τη διοργάνωση, όμως σε καμία περίπτωση οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αγγλίας δεν άγγιξαν τους αντίστοιχους της Ελλάδας, το 2004. Οι Άγγλοι δεν μπορούσαν να ελέγξουν μια αναποδιά της τελευταίας στιγμής, ενώ είναι φανερό πως δεν φτάνουν τους Έλληνες στον πολιτισμό και την παράδοση» αναφέρει ο κ. Παπαχρήστος.

Ο ίδιος αναφερόμενος στη σχέση του με τους άλλους τρεις συναθλητές του λέει πως υπάρχει μεταξύ τους «πολύ καλή χημεία. Έχουμε ζήσει μαζί χαρές, λύπες, ευχαρίστηση, δόξα. Όλα. Η Εθνική είναι το σπίτι μας».

Περνώντας στον τελικό, τα παιδιά του πληρώματος ήταν ήδη Ολυμπιονίκες, αφού ήταν μέσα στους έξι πρώτους. «Ο τελικός ήταν ένα όνειρο για εμάς και ήμασταν πολύ χαρούμενοι γι’ αυτό, όμως φτάσαμε εκεί μέσα από μια πορεία δύσκολη. Πέντε παγκόσμια κύπελλα, δύο αργυρά σε Παγκόσμιο Ανδρών και τέσσερα πανευρωπαϊκά, εκ των οποίων τα τρία χρυσά ήταν η μεγάλη συγκομιδή μας που μας οδήγησε στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων» υπογραμμίζει ο κ. Παπαχρήστος.

Το ελληνικό πλήρωμα πλασαρίστηκε στην τέταρτη θέση του τελικού με το Βολιώτη κωπηλάτη να αισθάνεται πολύ ευτυχισμένος. «Είμαι πολύ ευτυχισμένος. Κι αν δεν μας άλλαζαν, λόγω καιρού, τις διαδρομές, η βάρκα μας θα είχε σίγουρα κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο, το άξιζε, και γι’ αυτό απογοητεύτηκα. Το ίδιο συνέβη και με τα κορίτσια στο διπλό σκιφ που θα μπορούσαν να έχουν κατακτήσει το χρυσό. Πάλι άλλαξαν τις διαδρομές λόγω καιρικών συνθηκών. Οι Άγγλοι τα έφεραν έτσι ώστε να διαγωνιστούν από την ευνοϊκότερη διαδρομή και στο τέλος να κατακτήσουν έξι χρυσά. Εν τούτοις, η τέταρτη θέση ήρθε για εμάς και είμαστε υπερευχαριστημένοι».

Αναφερόμενος στο κοινό λέει πως «να σε παρακολουθούν 40.000 άτομα είναι τουλάχιστον ανατριχιαστικό». Η θέση του κάθε αθλητή μέσα στην τετράκωπο δεν είναι τυχαία, καθώς ρόλο παίζουν «το ύψος, η δύναμη, η εμπειρία, αλλά και τι βολεύει τον κάθε αθλητή».

Πρόκειται για ένα άθλημα που δεν αρκεί μόνο η φυσική δύναμη, «θέλει και αντοχή, προπόνηση και έξυπνο μυαλό. Χρειάζεται και να σκέφτεσαι, όχι μόνο να τραβάς κουπί» λέει ο κ. Παπαχρήστος.

Ο Στέργιος Παπαχρήστος αυτές τις μέρες ξεκουράζεται σε ένα φιλικό σπίτι στη Χαλκιδική, ενώ από την αρχή της επόμενης εβδομάδας θα ξεκινήσει την προετοιμασία για το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που είναι σε ένα μήνα. «Και έπειτα κατευθείαν προετοιμασία για το 2016, τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο ντε Τζανέιρο, για να κατακτήσουμε ένα μετάλλιο. Έχουμε μια πολύ «δυνατή» βάρκα, να έχουμε και την υγεία μας και ο Θεός θα μας δώσει ό,τι μας αξίζει» καταλήγει.

Σοφία Μαυραντζά

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το