Photo Gallery, Αθλητισμός

Στον παλμό του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου

Ο Σ. Αρσένος σκόραρε για τον Πύρασο

Ξεκίνησαν τα φιλικά παιχνίδια τις ομάδες της ΕΠΣΘ. Ο Άθλος Αλμυρού αντιμετώπισε τον Φωκικό, ομάδα Β’ Εθνικής και έκανε καλή εμφάνιση. Ο Πύρασος πρώτευσε σε τουρνουά στην Ευξεινούπολη με τη συμμετοχή της Δήμητρας και του Σαρακηνού, ενώ φιλική νίκη πέτυχε και ο Γ.Σ. Αλμυρού επί του Αίαντα Σούρπης. Μεταγραφές έκαναν Άρης Μελ. και Πρωτεσίλαος, ενώ η Ακρόπολη ανανέωσε τη συνεργασία με τους παίκτες του περσινού βασικού κορμού της.

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ

Άρεσε ο Άθλος

στο φιλικό με Φωκικό

Έναν σπουδαίο φιλικό αγώνα έδωσε την Κυριακή ο Άθλος Αλμυρού που αντιμετώπισε στο γήπεδο της Ευξεινούπολης τον Φωκικό Άμφισσας, ομάδα της Β’ Εθνικής. Όπως ήταν λογικό οι φιλοξενούμενοι επικράτησαν 3-0, αλλά τις εντυπώσεις τις «έκλεψα» οι «πιτσιρικάδες» του Άθλου που είχαν πολύ καλή αγωνιστική παρουσία απέναντι σε ένα συγκρότημα που βρίσκεται πέντε κατηγορίες πιο ψηλά. Δίκαια, λοιπόν, χειροκροτήθηκαν από τους φιλάθλους που παρακολούθησαν το παιχνίδι για την προσπάθεια που κατέβαλαν.

Τα γκολ για τους νικητές, που έχουν προπονητή τον παλιό άσο του Παναθηναϊκού Κριστόφ Βαζέχα, πέτυχαν ο Θέος, ο υπό δοκιμήν Γκανέζος Τάνο Αζιάν και ο Χαλούλος, ενώ το βράδυ η διοίκηση του Άθλου παρέθεσε δείπνο στην αποστολή του Φωκικού. Με τη διεξαγωγή του φιλικού αγώνα εγκαινιάστηκε η συνεργασία των δύο συλλόγων με σκοπό την ανάδειξη ταλέντων από την περιοχή του Αλμυρού.

Εμφανώς ικανοποιημένος από την εμφάνιση της ομάδας του, ο παίκτης-προπονητής του Άθλου Μιχάλης Ανδρωνάς δήλωσε στη «Θ»: «Δεν μπορώ παρά να είμαι ευχαριστημένος από το αγωνιστικό πρόσωπο που δείξαμε στο φιλικό με τον Φωκικό. Κόντρα σε μία επαγγελματική ομάδα πιστεύω ότι τα πήγαμε περίφημα. Πολύ καλύτερα από ότι περιμέναμε. Μάλιστα κάποιοι από τους παίκτες μας άρεσαν και στον Κριστόφ Βαζέχα που μας είπε πως από εδώ και πέρα θα τους παρακολουθεί.

Οι Άθλος και Φωκικός άνοιξαν πλέον ένα κεφάλαιο συνεργασίας για τα επόμενα χρόνια. Μάλιστα οι άνθρωποι του Φωκικού μας προσκάλεσαν στην Άμφισσα για φιλικά παιχνίδια μεταξύ των Ακαδημιών των δύο συλλόγων, ενώ στη συνέχεια τα παιδιά μας θα είναι προσκεκλημένα και σε έναν αγώνα του Φωκικού στη Β’ Εθνική.

Στον αγώνα της Κυριακής ο Άθλος είχε την ακόλουθη σύνθεση: Τσέργας, Κωτούλας, Ρομάριο, Κουτρογιάννης, Μ. Ανδρωνάς, Καραδήμας, Μπέης, Πλασταράς, Παπαδάκης, Μπένος. Στο β’ ημίχρονο έπαιξαν και οι: Καμπουρίδης, Γκάμπας, Μιχόπουλος, Ελευθερίου, Λιάγκος, Σχουλής, Τσαπάρας, Κοντοβάς, Μπέκος, Θεοδώρου. Σημειώνεται ότι ο Ρομάριο ανήκει στις Μικροθήβες και ο Μιχόπουλος στον Πρωτεσίλαο.

Πρώτος ο Πύρασος

σε τουρνουά

Την ευκαιρία να εξάγουν χρήσιμα συμπεράσματα για την αγωνιστική κατάσταση των παικτών τους αυτή την εποχή είχαν οι προπονητές της Δήμητρας Λευτέρης Καλογήρου, του Πυράσου Νίκος Χατζηκυριακίδης και του Σαρακηνού Στέφανος Ξηροφώτος, αφού οι τρεις ομάδες μετείχαν σε τουρνουά στην Ευξεινούπολη, όπου η καθεμία αντιμετώπισε τις άλλες σε αγώνες διάρκειας 45 λεπτών.

Την πρώτη θέση πήρε ο Πύρασος χάρη στη νίκη του 1-0 επί του Σαρακηνού με γκολ του Στέλιου Αρσένου, ενώ οι αγώνες Δήμητρα-Σαρακηνός και Δήμητρα-Πύρασος έληξαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα.

Στο μεταξύ, ο Πύρασος θα έχει όλη τη χρονιά εκδηλώσεις με αφορμή τα 60 χρόνια από την ίδρυσή του και η πρώτη περιελάμβανε μουσική βραδιά με τον Γιώργο Πάγκαλο και την ορχήστρα του. Μάλιστα η διοίκηση εξέδωσε και την παρακάτω ανακοίνωση:

«Με μεγάλη επιτυχία και προσέλευση κόσμου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή η πρώτη, από μια σειρά εκδηλώσεων για τα 60 χρόνια της αγαπημένης μας ομάδος, του Πυράσου. Το Δ.Σ. του συλλόγου ευχαριστεί τους φίλους που βρέθηκαν στην συναυλία κι έδειξαν για μια ακόμη φορά πως στηρίζουν την ομάδα και μπορούμε να υπολογίζουμε στην βοήθειά τους. Ευχαριστούμε τον Γιώργο Πάγκαλο και την ορχήστρα του για το υπέροχο πρόγραμμα που μας προσέφεραν καθώς και τους υπεύθυνους του Profil για την διάθεση του χώρου».

 

Φιλική νίκη του ΓΣΑ

επί του Αίαντα

Σε καλό δρόμο έδειξε να βρίσκεται ο Γ.Σ. Αλμυρού που σε αγώνα προετοιμασίας που έδωσε στη Σούρπη απέναντι στον τοπικό Αίαντα κέρδισε με 5-0. Φυσικά δεν είναι τόσο το σκορ αυτό που ικανοποίησε τον τεχνικό των «κυανολεύκων» Θόδωρο Ανδρουτσόπουλο, όσο το γεγονός ότι οι παίκτες που χρησιμοποίησε έπαιξαν σωστό ποδόσφαιρο. Τρία γκολ σημείωσε ο Αραπίτσας και από ένα οι νεαροί Χειλάς και Κλουκουτάρας.

Στον Άρη Μελ. ο Νούσιας

Συνολικά επτά μεταγραφές έκανε μέχρι στιγμής ο Άρης Μελ. με πιο …ηχυρή αυτή του Σπύρου Νούσια, γνωστού από τη θητεία του σε Ολυμπιακό και Νίκη, ενώ έχει παίξει και στους Τοξότη, Ορεστιάδα, Ρήγα Φεραίο, Θησέα, Αχιλλέα Φαρσάλων, Πύρασο και Εθνικό.

Από κει και πέρα αποκτήθηκαν οι Φασούλας, Ακτσιαλής, Καραγγέλης από τον Θησέα, ο Τσίρος από τον Πανιώνιο, ο Τσιμπανάκος που ήταν ελεύθερος από τον Σαρακηνό και ο Δεμίρης από την Ελάτεια.

Στον αντίποδα, ελεύθερος να συνεχίσει το ποδόσφαιρο σε ομάδα της αρεσκείας του είναι ο Θόδωρος Τσομπανόπουλος.

Ενισχύθηκε ο Πρωτεσίλαος

Μία εβδομάδα προετοιμασίας συμπλήρωσε ο Πρωτεσίλαος Πτελεού υπό τις οδηγίες του Μίλτου Καλόγηρου. Οι προπονήσεις είναι καθημερινές και επίπονες, ενώ η  συμμετοχή των παικτών κρίνεται ως ικανοποιητική. Νέα πρόσωπα στην ομάδα είναι οι Τσιριγκούλης και Σιαρναφέρης από τον Ηρακλή Αγίων Θεοδώρων και ο Αλέξανδρος Καπετανάκης από τον Διαγόρα Στεφανοβικείου. Η διοίκηση βρίσκεται σε συζητήσεις και με άλλους παίκτες και μόλις καρποφορήσουν οι προσπάθειες θα ανακοινωθούν.

Στο μεταξύ, ανακοινώθηκε και το πρόγραμμα των φιλικών που θα δώσει η ομάδα. Αυτό είναι το εξής:

Σάββατο 18/8: Συμμετοχή σε τουρνουά που διοργανώνει ο Αχιλλέας Αχιλλείου εις μνήμη Πέτρου Βαλωμένου. Κυριακή 19/8 με το Γ.Σ. Αλμυρού στον Αλμυρό. Τετάρτη 22/8 με Α.Ε. Μικροθηβών/Αγροτικού. Σάββατο 25/8 με Δήμητρα Ευξεινούπολης.

Σάββατο 1/9 με Ράχες. Τετάρτη 5/9 με Πύρασο Ν. Αγχιάλου στον Πτελεό.

Επίσης, σήμερα Τρίτη 14 Αυγούστου ο σύλλογος διοργανώνει θρησκευτική πανήγυρη στο Γυμνάσιο Πτελεού με την ορχήστρα του Σταύρου Τσαλάγκα.

Οργανώνεται η Ακρόπολη

Μια εβδομάδα σκληρής δουλειάς έκλεισε η Ακρόπολη και τα πρώτα σημάδια είναι θετικά αφού πλέον μετά τη λύση στο διοικητικό πρόβλημα είναι διάχυτη η αίσθηση πως κάτι καινούργιο γεννιέται στον σύλλογο.

Ο πρώτος μεγάλος στόχος για φέτος έχει επιτευχθεί, αφού όπως όλα δείχνουν μένουν όλοι οι ποδοσφαιριστές που αποτέλεσαν τον περσινό κορμό που οδήγησε την ομάδα στην άμεση επιστροφή στην Α’ ΕΠΣΘ. Αυτό σημαίνει πως υπάρχουν ήδη πολύ στέρεες βάσεις όσον αφορά το χτίσιμο της ομάδας. Στις προπονήσεις καθημερινά συμμετέχει ένας κορμός 20-22 ποδοσφαιριστών που δουλεύει σκληρά κάθε απόγευμα στους χώρους μέσα και γύρω από το δημοτικό γήπεδο Σέσκλου.

Πέρα από τους «παλιούς» στην ομάδα παραμένουν τρεις ποδοσφαιριστές που είχαν αποκτηθεί το καλοκαίρι του 2011 και συνέβαλαν τα μέγιστα στην υπόθεση της ανόδου. Πρόκειται για τον Γ. Σαρρή, τον Στεφ. Στεργιόπουλο, τον Τάσο Τσούτσα. Σε αυτούς θα προσθέσουμε και τον νεαρό  τερματοφύλακα Βαγγέλη Κερασιώτη που με τη μέχρι στιγμής παρουσία του δίνει μεγάλες υποσχέσεις για το αύριο. 

Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι επιστρέφουν δύο ποδοσφαιριστές που επαγγελματικοί λόγοι τους κράτησαν πέρυσι μακριά από την ομάδα. Πρόκειται για τον τερματοφύλακα Δημήτρη Ντίκα και τον μέσο Ζήση Μόσιο. Από το μέτωπο των μεταγραφών πέρα των ήδη ανακοινωθέντων Βαγγέλη Σουλιώτη και Νίκου Τσουκάλη αναζητούνται ένας ή δύο ποδοσφαιριστές με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, στόχος ωστόσο μάλλον δύσκολος με δεδομένο πως χάθηκε πολύτιμος χρόνος. Ωστόσο η Ακρόπολη δεν θα έλεγε «όχι» σε περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που θα αποδείξουν πως έχουν τη διάθεση να δουλέψουν και να εναρμονιστούν με το πνεύμα και τη φιλοσοφία της.  

Όσον αφορά τις αποδεσμεύσεις αυτές θα έχουν να κάνουν κυρίως με ποδοσφαιριστές με μικρό ή καθόλου χρόνου συμμετοχής που δεν επιθυμούν να συνεχίσουν  με την Ακρόπολη και οι σχετικές αποφάσεις θα έχουν παρθεί μέχρι τις 20 Αυγούστου. 

Επίσης, αξίζει να αναφέρουμε ότι η Ακρόπολη συνεχίζει να δίνει βάρος στην αξιοποίηση παιδιών της περιοχής του Σέσκλου. Έτσι, στην προετοιμασία μετέχουν αρκετοί «πιτσιρικάδες» όπως οι Νίκος Παγώνης, Φώτης Φώτου, Βαγγέλης Τάμπας, Νίκος Πασιάς  και Τάσος Ανατολής.

Στο μεταξύ, το ερχόμενο Σάββατο στο Σέσκλο θα δοθεί και το πρώτο φιλικό με αντίπαλο την ομάδα της Αγίας Παρασκευής, ενώ κατά πάσα πιθανότητα θα γίνει την ίδια ημέρα και ο Αγιασμός για τη νέα περίοδο. Επίσης κλείστηκαν φιλικά με τον Α.Σ. Αγχίαλος για τις 25/8 και την Α.Ε. 2002 για την 1/9, που επίσης θα είναι εντός έδρας.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το