Αθλητισμός

Ιστορική πρόκριση με την «ψυχή στο στόμα»

Φάση από το χθεσινό παιχνίδι (φωτό Π. Γιάνναρος)

Ο Ολυμπιακός Β. αν και έχασε με 2-1 από την Κέρκυρα πέρασε στα ημιτελικά του Κυπέλλου

Στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος για πρώτη φορά στην ιστορία του προκρίθηκε ο Ολυμπιακός Βόλου. Οι «ερυθρόλευκοι» παρότι ηττήθηκαν με 2-1 από την Κέρκυρα στο Πανθεσσαλικό, πήραν το εισιτήριο για τους «4» της διοργάνωσης, καθώς στο πρώτο παιχνίδι στο νησί των «Φαιάκων» είχαν νικήσει με 2-0. Το βολιώτικο συγκρότημα, το οποίο πραγματοποίησε κακή εμφάνιση και προκρίθηκε με την «ψυχή στο στόμα» θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά τον Ατρόμητο Αθηνών.

Έξι νέα πρόσωπα (Ρόκα, Ζαραδούκας, Σανκαρέ, Μητρόπουλος, Ακόστα και Μαρτίν) είχε η ενδεκάδα του Ολυμπιακού Βόλου στο χθεσινό παιχνίδι με την Κέρκυρα, σε σχέση με την αναμέτρηση της περασμένης Κυριακής με τον Ολυμπιακό Πειραιώς για το πρωτάθλημα. Ο Σάκης Τσιώλης ξεκούρασε αρκετούς παίκτες αφήνοντας στον πάγκο τους Γιακούποβιτς, Καπετάνο, Σολάκη, Ντολεζάι, ενώ εκτός αποστολής έμειναν οι Ουμπίντες και Μπρέσκα. Όπως και το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας, ο Αργεντινός επιθετικός Γκαμπριέλ Ροντρίγκεζ.

Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο με διάταξη 4-1-4-1. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Ρόκα, ενώ την τετράδα της άμυνας αποτέλεσαν από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Σέλεζι, Τομάς, Σανκαρέ και Ζαραδούκας. Ο Άλβαρεζ αγωνίστηκε μπροστά από τους δύο στόπερ, ενώ στη μεσαία γραμμή οι Ακόστα και Μόνχε έπαιξαν στις δύο πτέρυγες (δεξιά και αριστερά αντίστοιχα). Οι Μητρόπουλος και Ρόκας ήταν οι δύο κεντρικοί χαφ, ενώ ο Μαρτίν ήταν η μοναδική επιθετική αιχμή των «ερυθρόλευκων».

Το παιχνίδι διεξήχθη κάτω από άσχημες καιρικές συνθήκες (βροχή και κρύο), γεγονός που δεν επέτρεψε τους φιλάθλους του Ολυμπιακού να ανηφορίσουν προς το Πανθεσσαλικό.

Στο πρώτο ημίχρονο το θέαμα ήταν μέτριο, με τον Ολυμπιακό να αντιμετωπίζει προβλήματα στην ανάπτυξη το παιχνιδιού στο πρώτο 25λεπτο. Στο διάστημα αυτό οι φιλοξενούμενοι πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, κατάφεραν να αξιοποιήσουν μια στημένη φάση και να πάρουν το προβάδισμα στο σκορ στο 16’. Νωρίτερα (5’) ο Ακόστα για λογαριασμό του Ολυμπιακού απείλησε το τέρμα του Αποστολίδη, όμως η σέντρα σουτ του Ισπανού μέσου έφυγε πάνω από τα δοκάρια της Κέρκυρας.

Οι «Φαίακες» στο 15’ «άγγιξαν» το γκολ με τον Γιάντση, όμως το σουτ του νεαρού επιθετικού έδιωξε σε κόρνερ ο Ρόκα. Το κόρνερ εκτέλεσε ο Φλαβίνιο, η άμυνα του Ολυμπιακού αδράνησε και ο προωθημένος Παρασκευαΐδης με κεφαλιά έγραψε το 0-1 στο 16ο λεπτό.

Το γκολ της Κέρκυρας «αφύπνισε» τους παίκτες του Ολυμπιακού, ενώ ο Σάκης Τσιώλης έκανε ορισμένες εσωτερικές αλλαγές στην ομάδα, με τον Μόνχε να παίζει σε πιο ελεύθερο ρόλο και τον Ακόστα να βοηθά και στον άξονα. Η εικόνα του Ολυμπιακού άλλαξε και μετά το 25’ οι «ερυθρόλευκοι» ήταν πιο σοβαροί στο παιχνίδι τους και πιο κινητικοί. Ανέβασαν την απόδοσή τους και στο 28’ κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση. Ο Ακόστα με ωραία προσπάθεια βρήκε τον Μητρόπουλο στα δεξιά, ο νεαρός μέσος έβγαλε τη σέντρα, ο Μαρτίν πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, γράφοντας το 1-1.

Το γκολ βοήθησε στο να ανέβει η ψυχολογία των παικτών του Ολυμπιακού και στο διάστημα 30’-45’ το βολιώτικο συγκρότημα είχε τρεις πολύ καλές ευκαιρίες να πετύχει και δεύτερο τέρμα. Στο 35’ ο Ακόστα (από τους καλύτερους παίκτες του Ολυμπιακού στο πρώτο μέρος) με ωραία ατομική προσπάθεια έφτασε έξω από την περιοχή της Κέρκυρας, πάσαρε στον Μόνχε, όμως το σουτ του Αργεντινού μεσοεπιθετικού μπλόκαρε ο Αποστολίδης. Δύο λεπτά αργότερα ο Μητρόπουλος έβγαλε ωραία πάσα στον Ακόστα, ο Ισπανός προσπάθησε να σουτάρει, όμως τερματοφύλακας της Κέρκυρας βγήκε έγκαιρα, έπεσε στα πόδια του και μπλόκαρε τη μπάλα. Η τελευταία καλή επιθετική προσπάθεια των «ερυθρολεύκων» στο πρώτο μέρος σημειώθηκε στο 39’ με τον Μαρτίν να βγάζει τη σέντρα και τον Μόνχε να σουτάρει μέσα από την περιοχή ψηλά άουτ.

«Καρδιοχτύπησαν»

στην επανάληψη

οι «ερυθρόλευκοι»

Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα που μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι, με τους «ερυθρόλευκους» να προσπαθούν να φτάσουν σε δεύτερο γκολ. Ο Μαρτίν ήταν πολύ κινητικός και είχε συμμετοχή και στις τέσσερις καλές επιθετικές προσπάθειες που δημιούργησε το βολιώτικο συγκρότημα στο διάστημα 46’-55’.

Στο 47’ ο Μαρτίν έφυγε στην αντεπίθεση, σούταρε μόνος απέναντι από τον Αποστολίδη, με τον τερματοφύλακα της Κέρκυρας να διώχνει σωτήρια. Τρία λεπτά αργότερα ο Μαρτίν με ωραία μπαλιά βρήκε τον Ακόστα, με τον Αποστολίδη να προλαβαίνει τον Ισπανό και να απομακρύνει τον κίνδυνο.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει την άμυνα των φιλοξενουμένων και στο 53’ ο Μαρτίν πάσαρε στον Μόνχε, με τον τελευταίο να μη μπορεί να νικήσει τον Αποστολίδη.

Στη συνέχεια και μετά το 55’ ο ρυθμός του Ολυμπιακού έπεσε, η Κέρκυρα ισορρόπησε το παιχνίδι και στο 57’ το σουτ του Φλαβίνιο έξω από την περιοχή έδιωξε σε κόρνερ ο Ρόκα.

Στο τελευταίο ημίωρο ο Σάκης Τσιώλης έριξε στο παιχνίδι τον Νέμεθ, με τον Ούγγρο να κάνει το ντεμπούτο του με την ερυθρόλευκη φανέλα. Αγωνίστηκε πίσω από τον Μαρτίν σε ρόλο κρυφού επιθετικού.

Για να φτάσουμε στο 73’ όπου το παιχνίδι απέκτησε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς η Κέρκυρα κέρδισε πέναλτι (ο Σανκαρέ ανέτρεψε μέσα στην περιοχή τον Γιάντση). Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο Ηλίας Ιωάννου, ο οποίος πέτυχε το 1-2, σημειώνοντας γκολ εις βάρος της παλιάς του ομάδας.

Η Κέρκυρα ήταν η ομάδα που ήθελε ένα γκολ για να πάρει την πρόκριση, ωστόσο, ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που είχε τρεις πολύ καλές ευκαιρίες στο τελευταίο τέταρτο για να πετύχει γκολ. Στο 81’ ο Καπετάνος εκτέλεσε κόρνερ, ο Τομάς πήρε την κεφαλιά με τον Γραμμόζη να διώχνει πάνω στη γραμμή. Στην εξέλιξη της φάσης τοπ σουτ του Άλβαρεζ έδιωξε σε κόρνερ ο Γραμμόζης. Στο 84’ ο Νέμεθ κόπηκε την τελευταία στιγμή από τον Δημήτρη Ιωάννου, ενώ στο 86’ η κεφαλιά του Μαρτίν έφυγε άουτ, μετά από εκτέλεση φάουλ του Καπετάνου.

Το τελευταίο σφύριγμα του κ. Ζαχαριάδη βρήκε την Κέρκυρα να κερδίζει με 2-1, όμως ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα που πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Ο Γιάχος «σφυρίζει
Ολυμπιακός Β.-

Ατρόμητος

Ο κ. Θανάσης Γιάχος από την Χίο ορίστηκε να διευθύνει την αναμέτρηση της Κυριακής ανάμεσα στον Ολυμπιακό Βόλου και στον Ατρόμητο Αθηνών, με βοηθούς τους κ.κ. Χρήστο Μπαλτά (Αχαΐας) και Χρήστο Μαραγιάννη (Άρτας). Τέταρτος διαιτητής θα είναι ο κ. Μάριος Λαμπρόπουλος από τον σύνδεσμο της Ηλείας.

Ολυμπιακός Β.-Κέρκυρα 1-2

22. Ρόκα

25. Σέλεζι

31. Ζαραδούκας

19. Σανκαρέ

4. Τομάς

13. Άλβαρεζ

21. Ρόκας

(50. Τικάο 66’)

30. Μητρόπουλος

(11. Καπετάνος 78’)

26. Μόνχε

20 Ακόστα

(29. Νέμεθ 59’)

9. Μαρτίν

1. Αποστολίδης

8. Μίχος

22. Μονιάκης

16. Παρασκευαΐδης

4. Δ. Ιωάννου

30. Γραμμόζης

13. Λαμπρόπουλος

(9. Δεινόπαπας 87’)

44. Η. Ιωάννου

12. Γιάντσης

10. Φλαβίνιο

(20. Χαμπλ 77’)

24. Μαζνόφ

(18. Ρίκκα 61’)

Σκόρερ: 28’ Μαρτίν-16’ Παρασκευαΐδης, 74’ πεν. Η. Ιωάννου

Κίτρινες: 90’ Καπετάνος-41’ Μαζνόφ, 85’ Μονιάκης, 87’ Γραμμόζης

Διαιτητής: Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)

Βοηθοί: Γρεβένης (Μακεδονίας), Κουρομπυλιά (Καρδίτσας).

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το