Αθλητισμός

Η πιο σημαντική εβδομάδα για τον Ολυμπιακό Β.

Μία σημαντική εβδομάδα αρχίζει για τον Ολυμπιακό Βόλου, καθώς είναι πολύ πιθανό την ερχόμενη Πέμπτη 19 Ιουλίου να ανακοινωθεί από την ΕΠΟ η απόφαση για τη αποκατάσταση της βολιώτικης ομάδας στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Την συγκεκριμένη ημερομηνία αναμένεται να συνεδριάσει το Δ.Σ. της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, το οποίο και θα ασχοληθεί και με το θέμα του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας.

Ρεπορτάζ: ΕΥΘΥΜΗΣ Δ. ΧΟΥΤΑΣ

Τις τελευταίες μέρες έχει γίνει πολύς λόγος για το σχέδιο που ετοιμάζουν ΕΠΟ και Πολιτεία, προκειμένου να κατατάξουν τις δύο παραπάνω ομάδες στο πρωτάθλημα της Football League, με τον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γιάννη Ιωαννίδη, να προσπαθεί να βοηθήσει και τον Ηρακλή να κερδίσει μία κατηγορία (πέρυσι ο «γηραιός» αγωνίστηκε στην Γ’ Εθνική ως ΑΕΠ Ηρακλής, ενώ είχε ξεκινήσει τη χρονιά στην Δ’ Εθνική).

Το να επιστρέψουν Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα στη Σούπερ Λιγκ θεωρείται, πλέον, εξαιρετικά δύσκολο ως και απίθανο, από τη στιγμή που δεν υπάρχει η θέληση από την ΕΠΟ και τη Σούπερ Λιγκ, αλλά κυρίως η πολιτική βούληση. Πέρυσι οι δύο ομάδες με πολιτική απόφαση αποπέμφθηκαν από τον ποδοσφαιρικό χάρτη και αν πραγματικά η Πολιτεία και η ΕΠΟ ήθελαν να αποδώσουν δικαιοσύνη και να αποκαταστήσουν την αδικία, θα έβρισκαν τον τρόπο (η νομική βάση άλλωστε υπάρχει) να επιστρέψουν Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα στη μεγάλη επαγγελματική κατηγορία.

Πέρυσι το υπουργείο Πολιτισμού και ο τότε υπουργός Παύλος Γερουλάνος, είχε εκβιάσει τη Σούπερ Λιγκ και την ΕΠΟ, πως αν αγωνίζονταν στη μεγάλη επαγγελματική κατηγορία οι Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα θα σταματούσε κάθε επιχορήγηση από την ΓΓΑ προς την ΕΠΟ και κάθε χορηγία του ΟΠΑΠ προς τις ΠΑΕ. Με την απειλή και το φόβο να μην επιχορηγηθεί η ΕΠΟ και να μην πάρουν χρήματα οι ΠΑΕ, η Ομοσπονδία και ο συνεταιρισμός συναίνεσαν στο να διαπραχθεί το …έγκλημα και οι δύο ομάδες να μην παίξουν τελικά στη Σούπερ Λιγκ.

Η Πολιτεία και η ΕΠΟ, πάντως, έχουν τον τρόπο να πιέσουν, είτε τη Σούπερ Λιγκ, είτε την Football League να δεχθούν τους Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλα στο πρωτάθλημα.

Το σχέδιο προβλέπει, όπως προαναφέραμε, οι παραπάνω ομάδες (μαζί με τον Ηρακλή) να παίξουν στη Football League. Οι διαπραγματεύσεις με την Ένωση Β’-Γ’ Εθνικής συνεχίζονται και από τη στιγμή που οι ομάδες της Β’ Εθνικής πάρουν τα ανταλλάγματα που επιθυμούν (οικονομικά και όχι μόνο) η αναδιάρθρωση θα περάσει. Μόνο που δεν θα την «βαφτίσουν» αναδιάρθρωση. Επειδή κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται (από το νόμο) να ισχύσει τη νέα χρονιά, έχει βρεθεί η νομική φόρμουλα για να ξεπεραστούν οι όποιες δυσκολίες και αντιρρήσεις υπάρχουν.

Προχωρά ο σχεδιασμός

Στον Ολυμπιακό δεν μπαίνουν στη διαδικασία ενός νέου δικαστικού αγώνα για να παίξει η ομάδα στη Σούπερ Λιγκ, ο οποίος πιθανότατα να μην οδηγήσει πουθενά, τη στιγμή μάλιστα που σ’ ένα μήνα αρχίζει το πρωτάθλημα (σήμερα πραγματοποιείται η κλήρωση του πρωταθλήματος). Έστω κι αν υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να υπάρξουν κενές θέσεις στο πρωτάθλημα, αν η ΑΕΚ, ο ΟΦΗ, ο Άρης και ο Πανιώνιος δεν καταφέρουν να τακτοποιήσουν τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους προς το Δημόσιο μέχρι το τέλος του μήνα (η ποινή που θα τους επιβληθεί είναι από -10 βαθμούς ως και υποβιβασμός στη Football Legaue).

Οι ιθύνοντες του Ολυμπιακού Βόλου έχουν πάρει τη διαβεβαίωση πως η ομάδα θα αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής και έχουν φροντίσει να κάνουν τις κινήσεις τους για την στελέχωση της ομάδας, προκειμένου να προλάβουν τις ημερομηνίες, μια και άμεσα θα πρέπει να ξεκινήσει η προετοιμασία. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άνθρωποι του Ολυμπιακού Βόλου έχουν έρθει σε προφορική συμφωνία με αρκετούς ποδοσφαιριστές και μόλις η ΕΠΟ ανάψει το «πράσινο φως» για την επιστροφή του Ολυμπιακού Βόλου στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, θα «πέσουν» και οι υπογραφές στα συμβόλαια. Ορισμένοι από τους παίκτες που θα αγωνιστούν τη νέα χρονιά στον Ολυμπιακό έχουν φορέσει στο πρόσφατο παρελθόν τη φανέλα της ομάδας. Οι ξένοι που θα αποκτηθούν θα είναι επί το πλείστον από την Αργεντινή, ενώ όσον αφορά το θέμα του προπονητή, αυτός θα είναι Έλληνας και άριστος γνώστης της ελληνικής ποδοσφαιρικής πραγματικότητας.

Εκδικάστηκε

η υπόθεση

με τον ΟΠΑΠ

Εκδικάστηκε την περασμένη Παρασκευή η υπόθεση που έχει να κάνει με τα χρήματα που οφείλει ο ΟΠΑΠ στην ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου από την αγωνιστική περίοδο 2010-11, τότε δηλαδή που η ομάδα αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ. Το συνολικό ποσό ανέρχεται στις 223.000 ευρώ και αφορά την τελευταία δόση από την χορηγία στη φανέλα, αλλά και το bonus από την συμμετοχή της ομάδας στα πλέι οφ.

Το δικαστήριο ζήτησε από τις δύο πλευρές να καταθέσουν μέχρι την Τρίτη υπόμνημα, προκειμένου στη συνέχεια να βγει η απόφαση. Θα είναι πολύ σημαντικό για την ΠΑΕ να κερδίσει την υπόθεση και να μπει στα ταμείο της ομάδας ένα σημαντικό χρηματικό ποσό, εν όψει των άμεσων οικονομικών υποχρεώσεων που υπάρχουν.

Σήμερα η συνέλευση

στον Ερασιτέχνη

Σήμερα Δευτέρα στις 7 μ.μ. στο ξενοδοχείο «ΠΑΡΚ» θα πραγματοποιηθεί η γενική εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937. Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι: οικονομικός απολογισμός- ισολογισμός, εκλογή τριμελούς εφορευτικής επιτροπής, διάφορα θέματα.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το