Αθλητισμός

ΕΕΑ: «Γιατί δεν μας απαντά η ΕΠΟ για τον Ολυμπιακό Β.;»

Η αντίστροφη μέτρηση για την εξέταση του φακέλου της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού άρχισε. Σε τέσσερις μέρες, την προσεχή Τρίτη 29 Μαΐου, η ΕΕΑ θα εξετάσει αν ο φάκελος της βολιώτικης ΠΑΕ πληροί τις προϋποθέσεις ανώνυμης εταιρείας και ανάλογα θα δώσει ή όχι το απαιτούμενο πιστοποιητικό. Ωστόσο, αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις του μέλους της ΕΕΑ, κ. Ειρήνης Μαρούπα, σχετικά με τον Ολυμπιακό Βόλου και την Καβάλα.

Ρεπορτάζ: ΕΥΘΥΜΗΣ Δ. ΧΟΥΤΑΣ

«Ρωτάμε την ΕΠΟ που θα παίξουν Βόλος και Καβάλα, αν εγκρίνουμε τον φάκελο τους και δεν μας απαντά», αποκάλυψε η κ. Ειρήνη Μαρούπα, μέλος της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Μιλώντας στη ραδιοφωνική «Έφεση στον ΣΚΑΪ», η κ. Μαρούπα τόνισε ότι «την Τρίτη θα κριθεί η τύχη των δύο ομάδων, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η ΕΠΟ δεν δίνει μια απάντηση στο απολύτως λογικό ερώτημα μας».

Οι παραπάνω δηλώσεις της κ. Μαρούπα δείχνουν, πως οι φάκελοι των ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλας θα εξεταστούν σίγουρα στις 29 Μαΐου και θα είναι σημαντικό για την Επιτροπή να έχει στα χέρια της την απάντηση της ΕΠΟ, στο ερώτημα της ΕΕΑ σε ποια κατηγορία θα αγωνιστούν τη νέα χρονιά οι ομάδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΠΟ θα στείλει το χαρτί που ζήτησε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Η επιστολή επρόκειτο να σταλεί χθες, ωστόσο, αυτό αναμένεται να γίνει τελικά την Δευτέρα, μία μέρα πριν την εξέταση των φακέλων των δύο ΠΑΕ.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο σύνολό τους οι επαγγελματικές ομάδες και των τριών κατηγοριών, σύμφωνα με πληροφορίες, θα …αναγκάσουν τα όργανα του ποδοσφαίρου να είναι πιο ελαστικά, όσον αφορά τα κριτήρια που θα πρέπει να πληρούν οι ΠΑΕ για την αδειοδότηση, καθώς ο κίνδυνος να μην υπάρχουν ομάδες να συμπληρώσουν τις επαγγελματικές κατηγορίες είναι μεγάλος.

Ο Ολυμπιακός Βόλου, πάντως, όπως κατ’ επανάληψη έχει τονίσει ο πρόεδρος της ΠΑΕ κ. Παναγιώτης Μποτσιβάλης, διαθέτει άρτιο φάκελο για να χορηγηθεί στην ομάδα το πιστοποιητικό.

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν, πως μετά τον προέλεγχο που έχει γίνει από την ΕΕΑ, ο φάκελος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου πληροί τις προϋποθέσεις για την χορήγηση του πιστοποιητικού. Ωστόσο, το τοπίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει στις 29 Μαΐου, καθώς την ίδια μέρα (μετά την εξέταση του φακέλου) πρόκειται να υπάρξει και απόφαση από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Επίσης, μέχρι την Δευτέρα αναμένεται να έχει σταλεί από την ΕΠΟ στην ΕΕΑ γνωμοδότηση, στην οποία θα αναφέρεται πως η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία είναι σύμφωνη για την εξέταση του φακέλου της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου από την Επιτροπή.

Το …μπαλάκι – εφόσον ο Ολυμπιακός Βόλου πάρει το πιστοποιητικό – στη συνέχεια θα πάει στην ΕΠΟ, η οποία και θα πρέπει άμεσα να λάβει απόφαση για την αποκατάσταση του Ολυμπιακού Βόλου στο επαγγελματικό πρωτάθλημα.

«Οι μέτοχοι

δικαιούνται να

συνυπογράψουν

αγωγές της ΠΑΕ»

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 στην οποία τονίζεται πως  «κάθε μέτοχος δικαιούται να συνυπογράψει κάθε αγωγή της ανώνυμης εταιρείας, έχοντας έννομο συμφέρον». Αυτό έγινε γνωστό στους μετόχους, στα μέλη και στους φίλους του Ολυμπιακού Βόλου στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης στα γραφεία του Ερασιτέχνη.

Με τη σημαντική διαφορά, βέβαια, η ΠΑΕ να αποφασίσει να καταθέσει αγωγές (μέχρι τώρα τουλάχιστον κρατά στάση αναμονής).

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 αναφέρει τα εξής:

«Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 24 Μαΐου 2012, στα γραφεία του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937, η συγκέντρωση μετόχων, μελών και φίλων του Ολυμπιακού, με αντικείμενο συζήτησης την ενεργοποίησή τους, σχετικά με καταθέσεις αγωγών, εναντίον κάθε υπευθύνου για την παρατεινόμενη αδικία σε βάρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου 1937.

Μετά από ενημέρωση της εξουσιοδοτημένης προς τούτο τριμελούς επιτροπής, έγινε γνωστό στους παρισταμένους, ότι σύμφωνα με τις νομικές συμβουλές δικηγορικού γραφείου, κάθε μέτοχος, ανεξαρτήτως αριθμού μετοχών που έχει στη διάθεσή του, δικαιούται να συνυπογράψει κάθε αγωγή της ανώνυμης εταιρίας, έχοντας έννομο συμφέρον.

Ξεκίνησε λοιπόν άμεσα η καταγραφή των πρώτων ονομάτων και ο κατάλογος θα παραμείνει ανοικτός για τις επόμενες ημέρες.

Για συμμετοχή μετόχων στις αγωγές, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται καθημερινά 17.00-21.00 στο τηλ: 6945 420094, της επιτροπής αγωγών.

Αποφασίστηκε εξάλλου, να αξιοποιηθούν ποικιλοτρόπως όλες οι δημόσιες τοποθετήσεις των πολιτικών κομμάτων, που έγιναν υπέρ της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου 1937.

Παράλληλα, θα ζητηθεί να ενεργοποιηθούν και να συστρατευθούν όλοι οι φορείς της πόλης και του νομού, ώστε να παρουσιαστεί και να τονιστεί το αρραγές μέτωπο της τοπικής κοινωνίας, σχετικά με το δίκαιο αίτημα της ΠΑΕ για την πλήρη αποκατάστασή της. Η υπόθεση του Ολυμπιακού Βόλου είναι για την πόλη και το νομό Μαγνησίας, υπόθεση όλων των τοπικών παραγόντων και των νομίμων συμφερόντων τους.

Με την ευκαιρία, μέλη του Δ.Σ. του Α.Σ. επικαιροποίησαν και την ανάγκη να καταβληθεί από τα παλαιά μέλη και τους φιλάθλους το Ολυμπιακού, το ποσό των 30 ευρώ της συνδρομής μέλους για το 2012.

Τέλος ανακοινώθηκε ότι στις 11/6 θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση των μελών του Α.Σ. Ο τόπος και η ακριβής ώρα, θα κοινοποιηθούν τις προσεχείς ημέρες».

Αξίζει να αναφέρουμε πως οι μέτοχοι ανώνυμης εταιρείας δεν νομιμοποιούνται ενεργητικώς να στραφούν ατομικά με αγωγές κατά της ΕΠΟ, διότι θεωρούνται εμμέσως ζημιωθέντες. Μόνο η ΠΑΕ, η οποία θεωρείται άμεσα ζημιωθείσα, μπορεί να ασκήσει αγωγικές αξιώσεις.

Άρα, αν κάποιος μπορεί να στραφεί νομικά κατά των μελών του Δ.Σ. της ΕΠΟ είναι μόνο η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου. Προς το παρόν, τουλάχιστον, κάτι τέτοιο δεν βλέπουμε να γίνεται, από τη στιγμή που οι διοικούντες περιμένουν πρώτα να δουν πως θα ενεργήσει η ΕΠΟ, στην περίπτωση που στις 29 Μαΐου η ΠΑΕ αποκτήσει το πιστοποιητικό από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Αν η ΕΠΟ δεν πάρει και πάλι απόφαση για να αποκαταστήσει την ομάδα, τότε δεν αποκλείεται να κατατεθούν αγωγές, κυρίως ως μέτρο πίεσης, καθώς θα χρειαστεί να περάσουν αρκετά χρόνια για να εκδικαστούν.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το