Photo Gallery, Τοπικά

Ένταση κατά τη διάρκεια ελέγχου στο παζάρι

Έφοδος της Δημοτικής Αστυνομίας Βόλου με τη συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ.

Ένταση επικράτησε χθες το βράδυ στο παζάρι του Βόλου όταν κλιμάκια της Δημοτικής Αστυνομίας επιχείρησαν να κάνουν ελέγχους για τη νομιμότητα στη λειτουργία των παραγκών. Μόλις άρχισαν οι έλεγχοι υπήρξαν και οι πρώτες αντιδράσεις από τους πωλητές. Από το Δήμο ζητήθηκε η συνδρομή της Αστυνομίας και έτσι αστυνομική δύναμη με 10 άτομα έσπευσε στο χώρο του παζαριού.

Στην ουσία η συνδρομή της Αστυνομίας ήταν για να διευκολυνθεί ο έλεγχος και να μην δημιουργηθούν επεισόδια.

Στη θέα της Δημοτικής Αστυνομίας κάποιοι έκλεισαν τις παράγκες και προσπάθησαν να φύγουν από το χώρο της εμποροπανήγυρΗς. Όπως έγινε γνωστό, οι αστυνομικοί προχώρησαν και σε προσαγωγές ατόμων για να ελεγχθεί η ταυτότητά τους.

Όπως καταγγέλθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κάποιοι ενοικίασαν χώρους στο παζάρι από το Δήμο και στη συνέχεια προχώρησαν στην επινοικίασή τους σε τρίτα πρόσωπα, τα οποία όμως δεν είχαν τις προϋποθέσεις.

Μετά τον έλεγχο και το αλαλούμ που επικράτησε προς στιγμή, οι παράγκες που φέρονταν να έχουν επινοικιαστεί έκλεισαν και οι πωλητές αποχώρησαν.

Στη συνέχεια αποχώρησαν και οι αστυνομικοί, ενώ παρέμειναν και μετά τις 11 το βράδυ τα κλιμάκια της Δημοτικής Αστυνομίας για να συνεχίσουν τον έλεγχο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το άτομο που ενοικίασε πολλές παράγκες, στη συνέχεια τις επινοικίασε σε άλλα πρόσωπα, που δεν είχαν ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα και συνεπώς δεν είχαν τη δυνατότητα συμμετοχής στην εμποροπανήγυρη. Για τις καταγγελίες στο Δημοτικό Συμβούλιο θα ενημερωθεί άμεσα η Εισαγγελία μόλις καθαρογραφούν και τα πρακτικά της συνεδρίασης.

Σήμερα η αντιδήμαρχος κ. Οικονόμου θα ενημερώσει την Εισαγγελία για τους ελέγχους στο παζάρι και τα στοιχεία που έχουν προκύψει από τν χθεσινή έφοδο στο παζάρι.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το