Photo Gallery, Τοπικά

Άρπαξαν τις αλυσίδες γυναικών από το λαιμό τους

Η ληστεία έγινε το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, σε συνοικιακή οδό του Στεφανοβικείου Μαγνησίας

Περπατούσαν ανυποψίαστες στο Στεφανοβίκειο όταν ξαφνικά εμφανίστηκαν μπροστά τους τρεις νεαροί αλλοδαποί, οι οποίοι αιφνιδιαστικά όρμησαν πάνω τους και με αστραπιαίες κινήσεις τους άρπαξαν τις χρυσές αλυσίδες που φορούσαν στο λαιμό. Το περιστατικό συνηθισμένο για τις μεγαλουπόλεις, ασυνήθιστο όμως και πρωτοφανές για το μικρό Στεφανοβίκειο του Δήμου Ρήγα Φεραίου. Θύματα δύο γυναίκες, οι οποίες βάδιζαν στο δρόμο το βράδυ της περασμένης Δευτέρας.

Η κινητοποίηση της Αστυνομίας ήταν άμεση και όλη τη νύχτα αστυνομικοί αναζητούσαν τους δράστες. Τελικά, τις πρωινές ώρες χθες κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον έναν από τους τρεις έναν Αλβανό, ηλικίας 27 ετών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας, συνελήφθη, πρώτες πρωινές ώρες χθες στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βελεστίνου Μαγνησίας, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, 27χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, για τη συμμετοχή του σε ληστεία σε βάρος δύο ημεδαπών γυναικών. Η ληστεία έγινε το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, σε συνοικιακή οδό του Στεφανοβικείου Μαγνησίας. Ο  27χρονος μαζί με άλλους δύο ομοεθνείς του (19 ετών κι άγνωστων στοιχείων αντίστοιχα), ενεργώντας από κοινού, αφαίρεσαν με χρήση βίας από το λαιμό 70χρονης ημεδαπής μία χρυσή αλυσίδα αξίας 200 ευρώ κι από το λαιμό 63χρονης ημεδαπής μία χρυσή αλυσίδα με μενταγιόν αξίας 150 ευρώ.  Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Βελεστίνου Μαγνησίας ενώ οι συνεργοί του 27χρονου αναζητούνται.

Τον κτύπησε πισώπλατα και απρόκλητα στο κεφάλι

Στο μεταξύ, συνελήφθη νωρίς χθες το πρωί ένας 36χρονος για πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης σε βάρος ενός 56χρονου. Τα ακριβή αίτια της απρόκλητης – όπως χαρακτηρίζεται – αιματηρής επίθεσης διερευνώνται από την Αστυνομία. Όλα δείχνουν, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, ότι πιθανότατα η επίθεση να συνδέεται με προσωπικές τους διαφορές. Ο τραυματισμός χαρακτηρίζεται βαρύς, το θύμα βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση και έχει μεταφερθεί επειγόντως στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» στην Αθήνα.

Ο δράστης συνελήφθη πρώτες πρωινές ώρες χθες στο Βόλο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βόλου, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βόλου, με την κατηγορία της πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης σε βάρος 56χρονου ημεδαπού.

Ειδικότερα, ο 36χρονος, βραδινές ώρες προχθές, οδηγώντας δίκυκλη μοτοσικλέτα, προσέγγισε τον 56χρονο παθόντα, τη στιγμή που προπορεύονταν με άλλη δίκυκλη μοτοσικλέτα, και με μεταλλική αυτοσχέδια λάμα (τύπου σπαθιού) μήκους 73 εκατοστών, τον χτύπησε απρόκλητα στο κεφάλι, προκαλώντας του βαριά σωματική βλάβη. Μετά από άμεση κινητοποίηση και συντονισμένες ενέργειες συνελήφθη. Η μεταλλική λάμα κατασχέθηκε.

Ο παθών, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του, μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» της Αθήνας όπου και νοσηλεύεται.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου.

Πυροβόλησε για εκφοβισμό διαρρηκτών και συνελήφθη

Το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου στο Διμήνι Μαγνησίας, δύο ημεδαποί ηλικίας 43 και 33 ετών αντίστοιχα, συνελήφθησαν για απόπειρα κλοπής και ένας 84χρονος ημεδαπός για άσκοπους πυροβολισμούς κατά παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων. Ο ηλικιωμένος πυροβόλησε για να αποτρέψει τους κλέφτες, τους οποίους αντελήφθη.

Ειδικότερα, οι δύο συλληφθέντες, ηλικίας 43 και 33 ετών αντίστοιχα, ενεργώντας από κοινού, αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν ηλεκτρικές συσκευές συνολικής αξίας 1.000 ευρώ από υπαίθριο χώρο εταιρείας ειδών ζαχαροπλαστικής ιδιοκτησίας 33χρονου ημεδαπού. Έγιναν  αντιληπτοί από τον 84χρονο περίοικο, ο οποίος τους κάλεσε να αποχωρήσουν και να απέχουν από την ολοκλήρωση των ενεργειών τους, πλην όμως του επετέθησαν φραστικά, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να αντιδράσει και να πυροβολήσει στον αέρα δύο φορές προς εκφοβισμό με κυνηγετικό όπλο (δίκαννο) που κατείχε.

Το κυνηγετικό όπλο κατασχέθηκε. Και οι τρεις οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα για τα περαιτέρω.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το