Photo Gallery, Αθλητισμός

Άνοιξε διάπλατα ο δρόμος της ανόδου για τον Ολυμπιακό Β.

ΟΓΚΟΥΝΣΟΤΟ

Με κεκτημένη ταχύτητα από τη νίκη της περασμένης Τετάρτης στο παιχνίδι της Ριζούπολης με τον Απόλλωνα, ο Ολυμπιακός Βόλου πέρασε και από την Κατερίνη, επικρατώντας με 2-0 του Πιερικού, ξεπερνώντας με επιτυχία άλλο ένα εμπόδιο στο δρόμο προς την άνοδο στη Σούπερ Λιγκ. Οι «ερυθρόλευκοι» έχοντας στο πλευρό τους πάνω από 2000 φιλάθλους, οι οποίοι κατέκλυσαν το στάδιο της πρωτεύουσας της Πιερίας, πήραν μια δίκαιη νίκη χάρη σε τέρματα που σημείωσαν στο δεύτερο ημίχρονο οι Παλαιολόγος στο 47’ και Μπολάτι στο 82’.

Ρεπορτάζ: ΕΥΘΥΜΗΣ Δ. ΧΟΥΤΑΣ

Αυτή ήταν η τρίτη συνεχόμενη νίκη των «ερυθρολεύκων» στο πρωτάθλημα που τους έφερε στην 4η θέση (ισοβαθμούν με την Καλλονή με 69 βαθμούς). Στην πρώτη θέση βρίσκονται Απόλλων Σμύρνης και Ηρακλής με 71 βαθμούς και ακολουθεί ο Εργοτέλης με 70. Την προσεχή Τετάρτη ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει στο Πανθεσσαλικό τον Ηρακλή στο μεγάλο ντέρμπι της 41ης αγωνιστικής, προτελευταίας του πρωταθλήματος.

Η νίκη του Ολυμπιακού ήταν απόλυτα δίκαιη, παρότι η ομάδα δεν έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης και δεν απέφυγε τα λάθη, ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν, πάντως, καλύτερη παρουσία από τον Πιερικό και έφτασαν στη νίκη ύστερα από δύο κεφαλιές.

Ο κόσμος του Ολυμπιακού ήταν εκπληκτικός και έδειξε τη μεγάλη δυναμική του. Κέρδισε κατά κράτος τη μάχη της εξέδρας, κάνοντας τους παίκτες του Γιώργου Βαζάκα να αισθάονται ότι παίζουν στην έδρα τους.

Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού έσπρωαξαν την ομάδα στη νίκη με τις εκδηλώσεις τους και στο τέλος πανηγύρισαν μαζί με τους ποδοσφαιριστές τη μεγάλη νίκη, δίνοντας πλέον ραντεβού την ερχόμενη Τετάρτη στο Πανθεσσαλικό, στο μεγάλο ντέρμπι με τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης.

Πώς έπαιξε ο Ολυμπιακός

Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά έξι αλλαγές είχε η ενδεκάδα του Ολυμπιακού, σε σχέση με το παιχνίδι της Ριζούπολης με τον Απόλλωνα. Συγκεκριμένα τα νέα πρόσωπα ήταν οι Πετκάκης, Γκότοβος, Καπετάνος, Μπολάτι, Ανιέτε και Ογκουνσότο.

Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Γκίτκος, ενώ το δεξί άκρο της άμυνας κάλυψε ο Πετκάκης, καθώς όπως αποδείχθηκε τελικά ο Καρράς δεν ήταν απόλυτα έτοιμος να βοηθήσει την ομάδα μετά τον τραυματισμό του στον αγώναμε τον Απόλλωνα. Στο αριστερό της άμυνας έπαιξε ο Κατσιαρός. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτέλεσαν οι Παλαιολόγος και Γκότοβος, με τον Κωστούλα να κάθεται στον πάγκο. Ο Στογιάνοφ έπαιξε ως αμυντικός χαφ, στη μεσαία γραμμή αγωνίστηκαν επίσης οι Καπετάνος (αριστερά) και Μπολάτι (δεξιά). Ο Μπρέσκα αγωνίστηκε στη δεξιά πλευρά της επίθεσης, ο Ανιέτε στην αριστερή, με τον Ογκουνσότο να παίζει στην κορυφή της επίθεσης.

Έλειψε το γκολ

στο πρώτο μέρος

Στο πρώτο μέρος ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα που ήλεγχε τον ρυθμό του αγώνα και αυτή που προσπαθούσε να δημιουργήσει παιχνίδι. Ο Γιώργος Βαζάκας έριξε μεγάλη βαρύτητα στο χώρο της μεσαίας γραμμής, με στόχο οι «ερυθρόλευκοι» να πάρουν το κέντρο και να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για γκολ στην επίθεση.

Ο Στογιάνοφ είχε καλή παρουσία ως ανασταλτικός μέσος, με τον Μπολάτι να κάνει πολύ σπουδαία δουλειά στη δεξιά πλευρά της μεσαίας γραμμής. Ο Αργεντινός ήταν από τους κορυφαίες παίκτες του Ολυμπιακού στο χθεσινό παιχνίδι. Ανεβασμένος, σε σχέση με προηγούμενες εμφανίσεις του ήταν ο Καπετάνος, παρότι δεν απέφυγε τα λάθη. Από τα πόδια του ξεκίνησαν αρκετές επιθετικές προσπάθειες των «ερυθρολεύκων».

Ο Πιερικός από την πλευρά του φρόντισε στο πρώτο ημίχρονο να μην αφήνει διαδρόμους προς την εστία του και κράτησε το μηδέν στην άμυνα, παρότι ο Ολυμπιακός είχε να επιδείξει στο πρώτο 45λεπτο αρκετές τελικές προσπάθειες. Επίθετικά οι γηπεδούχοι δεν απείλησαν τον Ολυμπιακό ιδιαίτερα, με τον Γκίτκο να ενεργεί θετικά, όποτε χρειάστηκε να επέμβει.

Στο 14 κεφαλιά του Νίκου πέρασε άουτ, ενώ δύο λεπτά αργότερα, στο 16’, δυνατό σουτ του Μπρέσκα μπλόκαρε ο τερματοφύλακας του Πιερικού. Η πρώτη καλή ευκαιρία του Ολυμπιακού σημειώθηκε στο 17’. Ο Ανιέτε πάσαρε στον Καπετάνο, ο μέσος του Ολυμπιακού σούταρε, με τη μπάλα να περνά λίγο έξω από τα δοκάρια του Πατσιογεώργου.

Στο 18’ κεφαλιά του Γιατσιτζόγλου μπλόκαρε ο Γκίτκος, ενώ από το σημείο εκείνο και μετά ο Ολυμπιακός ανέβασε τον ρυθμό του και θα μπορούσε να είχε πέτυχει κάποιο γκολ. Στο 19’ σουτ του Ανιέτε απέκρουσε ο Πατσιογεώργος, ενώ στο επόμενο λεπτό κεφαλιά του Ογκουνστότο πέρασε πάνω από τα δοκάρια. Σε θέση βολής βρέθηκε στο 24’ ο Μάριο Μπρέσκα, όμως ο Ντόκιτς κατάφερε και έκοψε την τελευταία στιγμή τον Σλοβάκο επιθετικό, πριν αυτός σουτάρει.

Στο 28’ ο Παλαιολόγος μόνος στο ύψος που πέναλτι δεν έκανε καλό κοντρόλ και έχασε την μεγάλη ευκαιρία να πλασάρει και να ανοίξει το σκορ.

Ο Πιερικός πήγε να αιφνιδιάσει τον Γκίτκο στο 38’ με το μακρινό σουτ του Μπελόσεβιτς, όμως ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού ήταν σε ετοιμότητα και απέκρουσε σωτήρια τη μπάλα.

Λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους ο Ολυμπιακός έχασε στο 42’ τριπλή ευκαιρία για σκοράρει. Ο Καπετάνος έβγαλε μπαλιά στον Ογκουνσότο, ο επιθετικός των «ερυθρολεύκων» πλάσαρε, ο Πατσιογεώργος απέκρουσε, στη συνέχεια της φάσης ο Ανιέτε δεν μπόρεσε να νικήσει εκ νέου τον τερματοφύλακα του Πιερικού, ούτε και ο Ογκουνσότο στην κεφαλιά που επιχείρησε (μπλόκαρε ο Πατσιογεώργος).

Σκόραραν Παλαιολόγος

και Μπολάτι

Ο Ολυμπιακός στο δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μία αλλαγή. Ο Ηλίας Σολάκης πήρε τη θέση του Πάτρικ Ογκουνσότο, χωρίς ωστόσο να αλλάξει το σύστημα και η τακτική του παιχνιδιού των «ερυθρολεύκων». Το βολιώτικο συγκρότημα ευτύχησε να προηγηθεί πολύ γρήγορα στο σκορ και συγκεκριμένα στο 47’. Ο Μπρέσκα εκτέλεσε κόρνερ και ο προωθημένος Παλαιολόγος με κεφαλιά νίκησε στον αέρα τον Νίκου, γράφοντας το 1-0 για τον Ολυμπιακό.

Το γκολ αυτό έδιωξε το άγχος από τα πόδια των παικτών του Γιώργου Βαζάκα, οι οποίοι στη συνέχεια παίζοντας έξυπνα έφεραν τον παιχνίδι στα μέτρα τους. Ήλεγξαν τον ρυθμό του αγώνα, έκλεισαν τους χώρους προς την εστία του Γκίτκου, διαχειρίστηκαν εξαιρετικά το παιχνίδι, με τους μέσους να κάνουν πολύ σπουδαία δουλειά και με τον Μπολάτι να συνεχίζει να κάνει μεγάλο παιχνίδι.

Ο Ολυμπιακός δεν κλείστηκε, αντίθετα κυνήγησε το δεύτερο γκολ, προκειμένου να «κλειδώσει» τη νίκη. Στο 58’ ο Ανιέτε έκανε ωραία προσπάθεια, ωστόσο, το σουτ που επιχείρησε ο μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού δεν βρήκε στόχο, με τη μπάλα να περνά πάνω από τα δοκάρια. Την ίδια τύχη είχε νέο σουτ του Ισπανού στο 60’.

Καλή προσπάθεια από πλευράς γηπεδούχων στο 62’ με τη μπάλα να φεύγει άουτ μετά από σουτ του Αποστολίδη.  Στο 65’ ο Μπρέσκα εκτέλεσε φάουλ, ο Καπετάνος πήρε την κεφαλιά με τον Πατσιογεώργο να αποκρούει τη μπάλα.

Στο επόμενο λεπτό ο Γιώργος Βαζάκας έβγαλε από το παιχνίδι τον Μπρέσκα, ο οποίος ταλαιπρώθηκε τις προηγούμενες μέρες από αιμάτωμα στη γάμπα και έβαλε στο ματς τον Ντιέγκο Ναντάγια, με τον Αργεντινό επιθετικό να σουτάρει στο 73’, στέλνοντας τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Πιερικού.

Στο 75’ μόνος ο Ανιέτε απέναντι από τον Πατσιογέωργου δεν πρόλαβε να σουτάρει, καθώς τον έκοψε ο Νίκου, για να χαθεί μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Δύο λεπτά αργότερα ο Δημήτρης Τσιάτσιος πήρε τη θέση του Καπετάνου, με την τεχνική ηγεσία να φρεσκάρει τη μεσαία γραμμή της ομάδας και με τον έμπειρο μέσο να αγωνίζεται και πάλι με την ερυθρόλευκη φανέλα μετά το παιχνίδι με τον Φωκικό στην Άμφισσα.

Για να φτάσουμε στο 82’ όπου ο Ολυμπιακός πέτυχε το δεύτερο γκολ με τον Μπολάτι, «σφραγίζοντας» τη νίκη του. Ο Ανιέτε εκτέλεσε φάουλ και ο Ματίας Μπολάτι με κεφαλιά έγραψε το 2-0 για τον Ολυμπιακό.

Η τελευταία ευκαιρία στο ματς σημειώθηκε στο 83’ με τον Κόιτς να σουτάρει και τη μπάλα να περνά άουτ.

Μετά το τέλος του αγώνα οι «ερυθρόλευκοι» αποθεώθηκαν από τους 2000 και πλέον φιλάθλους του Ολυμπιακού που έστησαν τρελό πανηγύρι στις κερκίδες του σταδίου της Κατερίνης.

 Πιερικός-Ολυμπιακός Β. 0-2

ΠΙΕΡΙΚΟΣ

21. Πατσιογεώργος

20. Γιαζιτζόγλου

33. Ιορδανίδης

6. Ντόκιτς

5. Αποστολίδης

74. Νίκου

(14. Καραγκούνης 77’)

22. Μπελόσεβιτς

80. Φαμπίνιο

(10. Κόιτς 58’)

7. Καθάριος

29. Καρακατσάνης

(15. Παπατόλιος 77’)

57. Μανίκας

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ

1. Γκίτκος 

31. Πετκάκης

14. Κατσιαρός

5. Παλαιολόγος

13. Γκότοβος

34. Στογιάνοφ

23. Μπολάτι

11. Καπετάνος

(6. Τσιάτσιος 77’)

20. Ανιέτε

33. Μπρέσκα

(10. Ναντάγια 66’)

99. Ογκουνσότο

(7. Σολάκης 46’)

Σκόρερ: 47’ Παλαιολόγος, 82’ Μπολάτι

Κίτρινες: Νίκου

Διαιτητής: Σέζος (Κιλκίς)

Βοηθοί: Πεντσερετζής, Ναλμπάντης (Κιλκίς)

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

1 Comment

  1. Bravo OLYMPIAKARA!!!
    Bravo stous paiktes kai stous opadous pou pistevoun kai stirizoun afti tin megali prospatheia meta tis polles triklopodies pou tous evalan sto prosfato parelthon!

    Giannis Dourvos
    Berlin – Germany

Μοιραστείτε το