Photo Gallery, Τοπικά

Χωρίς γιατρό θα παραμείνει η Γλώσσα

Επιπλέον κενό αναμένεται να προκύψει και στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου
Επιπλέον κενό αναμένεται να προκύψει και στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου

 

Χωρίς γιατρό πρόκειται το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα να παραμείνουν οι κάτοικοι της Γλώσσας, του Λουτρακίου και του Έλιος στη Σκόπελο. Σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή του νησιού, η γιατρός που υπηρετεί από τις 28 του περασμένου Φεβρουαρίου στο περιφερειακό ιατρείο της Γλώσσας θα εγκαταλείψει σύντομα το χωριό, καθώς εγκρίθηκε το αίτημά της για οργανική θέση. Το κενό που θα προκύψει στο περιφερειακό ιατρείο θα καλύπτεται πλέον μία μόλις ημέρα την εβδομάδα από το Κέντρο Υγείας, με τις αντιδράσεις τόσο των κατοίκων, όσο και της Δημοτικής Αρχής να είναι ήδη έντονες. Παράλληλα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι φεύγει ένας ακόμη γιατρός από το Κέντρο Υγείας Σκοπέλου, με τη διεύθυνση να δρομολογεί ήδη τις απαιτούμενες ενέργειες για την άμεση κατά το δυνατόν αναπλήρωση των κενών που προκύπτουν.

Δεν πρόλαβαν να κοπάσουν οι έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων της Γλώσσας, του Λουτρακίου και του Έλιος, καθώς και της Δημοτικής Αρχής Σκοπέλου για την έλλειψη γιατρού στο περιφερειακό ιατρείο της Γλώσσας και σύμφωνα με τις πληροφορίες του Δήμου προκύπτει και πάλι κενό.

Οι κάτοικοι των τριών χωριών του νησιού παρέμεναν μήνες χωρίς γιατρό, ωστόσο οι ενέργειες της Δημοτικής Αρχής και της διεύθυνσης του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου απέδωσαν, καθώς από τις 28 του περασμένου Φεβρουαρίου η θέση στο περιφερειακό ιατρείο της Γλώσσας, το οποίο καλύπτει το Λουτράκι και το Έλιος, καλύφτηκε.

Προχθές, ωστόσο, προέκυψε νέο πρόβλημα, καθώς η Δημοτική Αρχή του νησιού πληροφορήθηκε ότι η γιατρός που υπηρετεί στο περιφερειακό ιατρείο της Γλώσσας και ανέλαβε καθήκοντα στις 28 του περασμένου μήνα πρόκειται να εγκαταλείψει το χωριό, διότι εγκρίθηκε το αίτημά της για κάλυψη οργανικής θέσης.

Προς το παρόν τουλάχιστον είναι άγνωστο στη Δημοτική Αρχή πότε ακριβώς θα αναχωρήσει η γιατρός από το νησί.

Οι πληροφορίες που φτάνουν στο Δημαρχείο Σκοπέλου αναφέρουν ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες θα προκύψει κενό και οι κάτοικοι της Γλώσσας, του Λουτρακίου και του Έλιος θα παραμείνουν και πάλι χωρίς γιατρό για μεγάλο αυτή τη φορά χρονικό διάστημα, καθώς είναι χρονοβόρες οι διαδικασίες που απαιτούνται για την αναπλήρωση της θέσης.

Οι αντιδράσεις στις τάξεις της Δημοτικής Αρχής του νησιού και των κατοίκων των τριών χωριών είναι πλέον έντονες και ζητείται από την πολιτική ηγεσία του αρμοδίου υπουργείου η άμεση κάλυψη της κενής θέσης στο περιφερειακό ιατρείο της Γλώσσας.

Να σημειωθεί ότι μέχρι την αναπλήρωση της θέσης, το κενό στο περιφερειακό ιατρείο Γλώσσας θα καλύπτεται από γιατρό του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου, ο οποίος θα επισκέπτεται το χωριό μία μόλις ημέρα την εβδομάδα.

«Πράγματι» επισημαίνει ο δήμαρχος Σκοπέλου κ. Γ. Μιχελής «δεν προλάβαμε να χαρούμε για το γεγονός πως μετά από αρκετούς ομολογουμένως μήνες ήρθε γιατρός στο περιφερειακό ιατρείο της Γλώσσας, το οποίο καλύπτει το Λουτράκι και το Έλιος, και είμαστε υποχρεωμένοι να κινηθούμε και πάλι για την κάλυψη του κενού που σύντομα θα προκύψει. Οι πληροφορίες που έχουμε αναφέρουν ότι η γιατρός που ήρθε στις 28 του περασμένου Φεβρουαρίου στη Γλώσσα θα εγκαταλείψει τη θέση της, καθώς εγκρίθηκε το αίτημά της για την κάλυψη αντίστοιχης οργανικής και επομένως πρέπει να φύγει από το νησί. Οι αντιδράσεις στις τάξεις των κατοίκων, αλλά και στις αντίστοιχες του Δήμου είναι πλέον έντονες, καθώς τρία χωριά θα παραμείνουν χωρίς γιατρό και είναι άγνωστο πότε τελικά θα καλυφτεί και πάλι η θέση. Το κενό στο περιφερειακό ιατρείο Γλώσσας θα καλύπτεται πλέον από γιατρό του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου, ο οποίος θα επισκέπτεται το χωριό μία μόλις φορά την εβδομάδα. Πώς θα καλύπτονται μία μόλις ημέρα την εβδομάδα οι ανάγκες των κατοίκων της Γλώσσας, του Λουτρακίου και του Έλιος για εξετάσεις και συνταγογραφήσεις; Δεν γίνεται έτσι περίθαλψη. Πρόκειται για πλήρη διάλυση» υπογραμμίζει ο δήμαρχος του νησιού.

Στο μεταξύ, Δημοτική Αρχή και διεύθυνση του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου δρομολογούν ήδη όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την άμεση κατά το δυνατόν κάλυψη της κενής θέσης.

«Η διεύθυνση του Κέντρου Υγείας» αναφέρει ο κ. Μιχελής «θα υποβάλει αίτημα στο Νοσοκομείο Βόλου, η διοίκηση του οποίου θα το κοινοποιήσει στο υπουργείο Υγείας. Από εκεί και πέρα πρέπει να γίνει προκήρυξη της θέσης και δεν είναι σίγουρο ότι θα δεχτεί κάποιος γιατρός να έρθει στη Γλώσσα. Οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες, το αποτέλεσμα αμφίβολο και ο κόσμος εξαγριωμένος» καταλήγει ο δήμαρχος Σκοπέλου.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες της Δημοτικής Αρχής του νησιού, ένας ακόμη γιατρός φεύγει από το Κέντρο Υγείας Σκοπέλου, με τη διεύθυνση να κινεί τις απαιτούμενες διαδικασίες για την αναπλήρωση της κενής θέσης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το