Photo Gallery, Τοπικά

Τις «πληγές» της μετρά η Μαγνησία από την κακοκαιρία

Τις «πληγές» στο οδικό δίκτυο, τις καλλιέργειες αλλά και τις διάφορες υποδομές, λόγω της κακοκαιρίας που έπληξε τη Μαγνησία από το περασμένο Σάββατο, μετρούν από χθες οι δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς

Τις «πληγές» στο οδικό δίκτυο, τις καλλιέργειες αλλά και τις διάφορες υποδομές, λόγω της κακοκαιρίας που έπληξε τη Μαγνησία από το περασμένο Σάββατο, μετρούν από χθες οι δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς, ενώ συνεχίζονταν οι παρεμβάσεις. Το θετικό ήταν πως η χιονόπτωση από χθες σταμάτησε, ενώ και οι βροχοπτώσεις δεν ήταν τόσο έντονες, όπως τις προηγούμενες ημέρες.

Μετά από παρέμβαση της Περιφερειακής Ενότητας, αποκαταστάθηκε χθες η κυκλοφορία των οχημάτων μόνο για τα Ι.Χ. από το ένα ρεύμα του δρόμου στο 32ο χιλιόμετρο Βόλου-Ζαγοράς, όπου προχθές υπήρξε καθίζηση του οδοστρώματος σε βάθος μισού μέτρου. Επίσης, άνοιξε ο δρόμος και στο Ξουρίχτι, όπου σημειώθηκαν καταπτώσεις βράχων.

Στο μεταξύ, βελτιώνεται από σήμερα, Πρωτοχρονιά, ο καιρός στο Βόλο, ο οποίος θα είναι σχεδόν αίθριος, ενώ θα σημειωθεί και μια μικρή αύξηση της θερμοκρασίας.

Καθίζηση οδοστρώματος στο 32ο χιλιόμετρο Βόλου-Ζαγοράς και καταπτώσεις βράχων στην περιοχή του Ξουριχτίου αλλά και στη θέση Μαυρούτσα του Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά των επιπτώσεων της κακοκαιρίας στο Πήλιο. Επίσης, πολλές ζημιές υπήρξαν και στη Νέα Αγχίαλο, ενώ η Δράκεια έμεινε από το βράδυ του περασμένου Σαββάτου χωρίς ρεύμα. Μάλιστα, χθες το μεσημέρι επιχείρησε η ΔΕΗ την αποκατάσταση της βλάβης.

Ο αντιπεριφερειάρχης κ. Αργύρης Κοπάνας τόνισε πως «το περασμένο Σαββατοκύριακο ήταν πολύ δύσκολο για τη Μαγνησία, καθώς επλήγη από ένα ισχυρό κύμα κακοκαιρίας, με έντονη χιονόπτωση στα ορεινά και μεγάλες βροχοπτώσεις στα πεδινά. Τα προβλήματα που προέκυψαν, αντιμετωπίστηκαν άμεσα. Στο σημείο μεταξύ Χανίων και Καραβώματος τελικά αποκαταστάθηκε χθες Δευτέρα η βατότητα του οδοστρώματος, το οποίο υπέστη καθίζηση σε βάθος μισού μέτρου και δόθηκε στην κυκλοφορία το ένα ρεύμα, αλλά μόνο για τα Ι.Χ. Παρακολουθούμε το φαινόμενο και σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις για τα βαρέα οχήματα. Επίσης, αντιμετωπίστηκε η χιονόπτωση, ενώ το οδικό δίκτυο σε όλο το Πήλιο αλλά και τα πάρκιν στο Χιονοδρομικό είναι ανοικτά, μετά από παρέμβαση των μηχανημάτων της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας. Καταπτώσεις βράχων είχαμε στο Ξουρίχτι και τη θέση Μαυρούτσα, στα οποία τα μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας επιχειρούν για την απομάκρυνσή τους».

Από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βόλου επισημάνθηκε πως τα περισσότερα προβλήματα προέκυψαν στη Νέα Αγχίαλο. Στη Δράκεια, που έμεινε χωρίς ρεύμα από το Σάββατο το βράδυ, ένα φορτηγό του Δήμου άνοιξε το δρόμο που είχε καλυφθεί από χιόνια, ώστε η ΔΕΗ να αποκαταστήσει τη βλάβη. Πάνω από τον Άγιο Λαυρέντιο και προς τα Χάνια ο δρόμος είναι κλειστός λόγω κατολίσθησης. Ο δρόμος αυτός εξυπηρετεί κυρίως τους κτηνοτρόφους. Επίσης, υπάρχει κατολίσθηση μεταξύ Δράκειας και Αγριάς η οποία χθες αντιμετωπίστηκε. Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στην Νέα Αγχίαλο, όπου τα ρέματα γέμισαν φερτές ύλες και χθες γινόταν ο καθαρισμός τους. Επίσης, στην παραλία της Νέας Αγχιάλου, όπου λειτουργούν καφετέριες, το νερό της θάλασσας έφτασε μέχρι την πλευρά των καταστημάτων και προξένησε φθορές σε δημοτικές και ιδιωτικές υποδομές, ενώ ξεριζώθηκαν και δένδρα. Επίσης, στα Χάνια γίνεται καθαρισμός στους αύλειους χώρους των Χανίων. Καθαρισμός στους χώρους που γέμισαν από φερτές ύλες, έγιναν στη Νέα Αγχίαλο και τα Πλατανίδια.

Προβλήματα σε Λάρισα – Τρίκαλα

Σε ύφεση βρίσκονται τα φαινόμενα κακοκαιρίας στο Νομό Λάρισας, μετά την ένταση των δύο τελευταίων 24ωρων. Ως αποτέλεσμα ξεπερνιούνται και τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί λόγω της έντονης κυρίως βροχόπτωσης.

Το βράδυ της Κυριακής αποκαταστάθηκε και η επικοινωνία στον παραλιακό άξονα του Νομού, όπου και είχε διακοπεί, μεταξύ Αγιοκάμπου και Βελίκας, λόγω μεγάλης καταστροφής στο οδόστρωμα.

Με την έγκαιρη παρέμβαση των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, το οδόστρωμα επανήλθε στην πρότερή του κατάσταση, οπότε τα αυτοκίνητα διέρχονται κανονικά.

Στο μεταξύ, βρέθηκε το πρωί σώος στη σπηλιά Κισσάβου, από άντρες της ΕΜΑΚ 40χρονος άνδρας, ο οποίος είχε βγει από χθες για πεζοπορία και η τύχη του αγνοούνταν.

Στο μεταξύ, σοβαρά προβλήματα δημιούργησαν στα Τοπικά Διαμερίσματα του Δήμου Μουζακίου τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών λόγω του μεγάλου όγκου νερού.

Όπως έγινε γνωστό από το Δήμο Μουζακίου, τα προβλήματα εστιάστηκαν κυρίως σε Μαγούλα, Μαγουλίτσα, Καππά, Φανάρι, Πύργο, Κανάλια, Δρακότρυπα, Οξυά, Βατσουνιά, Πορτή, Παλαιοχώρι και Αγναντερό, όπου η στάθμη των νερών ανέβηκε πολύ ψηλά μ’ αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εστιάζεται στη Δρακότρυπα, όπου τα νερά ενός χειμάρρου μπήκαν μέσα σε νεκροταφείο. Ήδη επιχειρείται από το Δήμο Μουζακίου με μισθωμένος γερανούς να τοποθετηθούν πλάκες σκυροδέματος ώστε να λειτουργήσουν ως αντιστήριξη μέχρι να βελτιωθούν οι συνθήκες και να γίνει μόνιμη παρέμβαση στο κοιμητήριο του χωριού.

Τις πληγείσες περιοχές επισκέφθηκε ο δήμαρχος κ. Κωτσός, συνοδευόμενος από τους προέδρους των χωριών, ενώ την κατάσταση του Πάμισου Ποταμού αξιολόγησε επιτόπου κλιμάκιο της Διεύθυνσης Δημοσίων Έργων της Περιφέρειας Θεσσαλίας μετά από σχετικό αίτημα του Δήμου.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το