Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Τελευταίο αντίο σήμερα για τον 18χρονο από τη Νέα Δημητριάδα

Χθες στο σχολείο του 18χρονου, στο 8ο Λύκειο Βόλου, επικρατούσαν θλίψη, βαρύ πένθος και ταυτόχρονα αναστάτωση και έντονη συναισθηματική φόρτιση για το χαμό του
Χθες στο σχολείο του 18χρονου, στο 8ο Λύκειο Βόλου, επικρατούσαν θλίψη, βαρύ πένθος και ταυτόχρονα αναστάτωση και έντονη συναισθηματική φόρτιση για το χαμό του

Η αυτοκτονία του 18χρονου μαθητή της Γ’ Τάξης του 8ου Λυκείου Βόλου δεν έχει αφήσει κανέναν ασυγκίνητο. Οι καθηγητές του, οι συμμαθητές του, οι φίλοι του δεν μπορούν να πιστέψουν την ανείπωτη τραγωδία. Όλοι είναι συντετριμμένοι και μιλούν για ένα φιλότιμο, ευαίσθητο και καλοσυνάτο αγόρι. Τραγική φιγούρα ο 15χρονος αδελφός του που τον βρήκε νεκρό και οι γονείς του.
Χθες στο σχολείο του 18χρονου επικρατούσαν θλίψη, βαρύ πένθος και ταυτόχρονα αναστάτωση και έντονη συναισθηματική φόρτιση.
Ομάδα παιδοψυχολόγων από χθες άρχισε να στηρίζει τους μαθητές του 8ου Λυκείου. Η διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης παρεμβαίνουν για την ψυχολογική υποστήριξη των παιδιών του σχολείου. Οι επιστήμονες συναντήθηκαν χθες με τους μαθητές και τους μίλησαν για διαχείριση κρίσης πένθους. Είναι χαρακτηριστικό ότι μία μαθήτρια υπέστη κρίση πανικού και μεταφέρθηκε από τους καθηγητές στο Νοσοκομείο Βόλου.
Ο 18χρονος ήταν ένα πολύ αγαπητό παιδί πάντα χαμογελαστό και πρόθυμο, με ευαισθησίες και περηφάνια. Ποτέ δεν έδωσε δικαιώματα. Ήταν επιμελής μαθητής, με καλές επιδόσεις στο σχολείο και όνειρα για το μέλλον. Λίγες ώρες πριν δώσει τραγικό τέλος στη ζωή του, όπως έγινε γνωστό, είχε παραλάβει από το σχολείο την αίτηση για τις πανελλαδικές εξετάσεις. Σκόπευε να ακολουθήσει εκκλησιαστικές σπουδές και ήδη ήταν πολύ κοντά στην εκκλησία.
Όσο περνούν οι ώρες φαίνεται να ξεκαθαρίζει και το σκηνικό, οι συνθήκες, που τον οδήγησαν στην απονενοημένη αυτή πράξη. Φεύγοντας πάντως προχθές το μεσημέρι από το σχολείο, όπως ανέφερε και η διευθύντρια του σχολείου, η οποία τον αγαπούσε και πάντα ήταν στο πλευρό του, όπως και οι άλλοι καθηγητές, ήταν χαμογελαστός και τίποτε στη συμπεριφορά του δεν προϊδέαζε ότι θα έδινε τέλος στη ζωή του. Σύμφωνα με μαρτυρίες και στοιχεία ο 18χρονος φέρεται να είχε έρθει σε αντιπαράθεση με φίλη του, μαθήτρια σε άλλο σχολείο. Εκείνη φέρεται δε να διαμαρτυρήθηκε για τη συμπεριφορά του στο διευθυντή του σχολείου, ο οποίος και έκανε παρατήρηση στον 18χρονο. Αυτό φαίνεται να τον προσέβαλε και να του δημιούργησε έντονη ψυχολογική και συναισθηματική φόρτιση. Επιστρέφοντας σπίτι, πήρε την απόφαση να θέσει τέλος στη ζωή του με την κυνηγετική καραμπίνα του πατέρα του. Επιστρέφοντας ο μικρότερος αδελφός του από το σχολείο αντίκρισε το νεκρό αδελφό του…
Ο 18χρονος ζούσε με τον πατέρα και το μικρότερο αδελφό του. Οι γονείς του είχαν χωρίσει και τα αγόρια μεγάλωναν με τον πατέρα τους. Έχουν άλλα δύο παιδιά, δύο κορίτσια, που ζουν με τη μητέρα τους. Γείτονες και φίλοι κάνουν λόγο για ένα παιδί αρκετά συναισθηματικό, χαμηλών τόνων, ευγενικό, που δεν έδινε δικαιώματα.
Ο επίλογος της τραγωδίας θα παιχθεί σήμερα με τη νεκρώσιμη ακολουθία και τον τελευταίο αποχαιρετισμό. Η σορός του παιδιού θα βρίσκεται στις 10 το πρωί στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου. Η τελετή έχει προγραμματιστεί για τις 10.30.
Καθηγητές και μαθητές του 8ου Λυκείου Βόλου θα βρίσκονται στην εκκλησία για να τον αποχαιρετίσουν.
Στο μεταξύ μετά από μία εβδομάδα αναμένεται να αρχίσει η λήψη καταθέσεων από την Αστυνομία, στο πλαίσιο της προανάκρισης προκειμένου να εξακριβωθούν οι ακριβείς συνθήκες της τραγωδίας. Η έρευνα διενεργείται από το Τμήμα Βόλου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το