Photo Gallery, Τοπικά

Στα 2.822.821 ευρώ η χρηματοδότηση για τις εφημερίες στο Νοσοκομείο

«Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο

Στα 2.822.821 ευρώ ανέρχεται το ποσό της χρηματοδότησης που θα λάβει το Νοσοκομείο Βόλου για το 2013 για την πληρωμή των εφημεριών. Τα υπουργεία Οικονομικών και Υγείας ανακοίνωσαν χθες την κατανομή των κονδυλίων για τις εφημερίες των Νοσοκομείων που συνολικά αγγίζουν τα 239.000.000 ευρώ.

Όπως τονίζεται στην απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών κ. Σταϊκούρα και του υπουργού Υγείας κ. Λυκουρέντζου, «εγκρίνουμε την καταβολή εφημεριών από 1/12/2012 μέχρι 30/11/2013 στις εξής κατηγορίες ιατρών και οδοντίατρων των Νοσοκομείων, Κέντρων Υγείας και Κέντρων Ψυχικής Υγείας: Ειδικευμένων ιατρών Ε.Σ.Υ, Ειδικευομένων (πολιτικών και στρατιωτικών), πανεπιστημιακών, ιατρών εκτός κλάδου Ε.Σ.Υ. (ιατροί ασφαλιστικών οργανισμών), μονίμων ιατρών του Δημοσίου, αγροτικών ιατρών, επικουρικών ιατρών, ΠΕ ιατρών.

Οι εφημερίες των πιο πάνω ιατρών θα πραγματοποιούνται ανάλογα με την κατηγορία που ανήκουν και σύμφωνα με το μηνιαίο πρόγραμμα, όπως αυτό θα εγκρίνεται από τη Διοίκηση του Νοσηλευτικού Ιδρύματος και μέσα στο πλαίσιο των διατεθειμένων για το σκοπό αυτό πιστώσεων».

Για το Νοσοκομείο Βόλου εγκρίθηκε το ποσό των 2.822.821 ευρώ, ενώ συνολικά για τα Νοσοκομεία της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας θα διατεθούν τα ποσά των 22.547.280 ευρώ.

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας θα λάβει για τις εφημερίες το συνολικό ποσό των 4.017.181 ευρώ.

Η  πρώτη εκτίμηση του αναπληρωτή διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου κ. Γιάννη Ντόκου και αρμόδιου για τα οικονομικά ζητήματα είναι, πως με το ποσό που δόθηκε στο «Αχιλλοπούλειο», θα είναι δυνατή η κάλυψη των δαπανών για τις εφημερίες.

Στο μεταξύ, συνάντηση με το διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Μακρή είχαν χθες ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός και ο αντιπεριφερειάρχης κ. Κοπάνας. Στη συνάντηση συζητήθηκε το θέμα της ανέγερσης νέου κτιρίου για τη στέγαση του Κέντρου Υγείας Σκιάθου μέσα από πόρους του ΕΣΠΑ.

Όπως τόνισε ο κ. Κοπάνας, η Περιφερειακή Ενότητα θα αναλάβει και την εκπόνηση της γεωτεχνικής μελέτης για την κατασκευή του κτιρίου, ενώ θα δρομολογήσει και τη διαδικασία για την απόκτηση της άδειας οικοδομής.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το