Τοπικά

Πρώτες επανασυνδέσεις ρεύματος της ΔΕΗ στη Μαγνησία

ΔΕΗ ΜΕΤΡΗΤΕΣ

Η ΔΕΗ κίνησε από χθες τις διαδικασίες για την άμεση επανασύνδεση 2.000 ευάλωτων καταναλωτών, ενώ αναμένονται από τους Δήμους οι καταστάσεις των πολιτών που ήταν καταγεγραμμένοι ώς την 1η Νοεμβρίου στα μητρώα των κοινωνικών υπηρεσιών και δομών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Οι καταστάσεις αυτές θα πρέπει να κοινοποιηθούν στις επιτροπές που πρέπει να συσταθούν ανά Δήμο για να αποφασίζουν για την επανασύνδεση ή τη μη διακοπή της ηλεκτροδότησης στις συγκεκριμένες ομάδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη ΔΕΗ Βόλου, η τοπική Επιχείρηση σε συνεργασία με τα κεντρικά της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού και βάσει κοινωνικών κριτηρίων δόθηκε εντολή σε συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ για την ηλεκτροδότηση 60 παροχών σε οικογένειες στις οποίες είχε γίνει διακοπή ρεύματος λόγω οφειλών στη Μαγνησία.

 

Αιτήσεις για

επανασύνδεση

στο πρώην Δημαρχείο

Νέας Ιωνίας

Στο πλαίσιο των κατευθύνσεων της ΚΕΔΕ και των όσων αποφασίστηκαν στη σύσκεψη στο ΥΠΕΚΑ, ο Δήμος Βόλου προχώρησε άμεσα στις επιβαλλόμενες ενέργειες για την προστασία των ευπαθών ομάδων – καταναλωτών ηλεκτρικού ρεύματος.

Προηγήθηκε χθες συνάντηση του αντιδημάρχου Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού κ. Απόστολου Παντσά με στελέχη της ΔΕΗ, τα οποία έχουν οριστεί από την Επιχείρηση στη τοπική επιτροπή των εκτάκτων κοινωνικών αναγκών σε σχέση με την ηλεκτροδότηση. Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε η ανάγκη για άμεση παρέμβαση, ούτως ώστε κανείς συμπολίτης να μη μείνει χωρίς ρεύμα.

Σύμφωνα με τις οδηγίες της ΚΕΔΕ και τις αποφάσεις της σύσκεψης στο ΥΠΕΚΑ, κάθε τοπική επιτροπή θα εξετάζει και θα εγκρίνει την επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος των νοικοκυριών που έχουν ενταχθεί στις κοινωνικές-προνοιακές δομές των Δήμων, των Περιφερειών και της Εκκλησίας. Τις λίστες των επωφελούμενων θα τις συντάσσει ο Δήμος ή η Εκκλησία. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η υποβολή απλής αίτησης του ενδιαφερόμενου, στην οποία να αναγράφονται πλήρη στοιχεία, ονοματεπώνυμο του ατόμου στο οποίο εκδίδεται ο λογαριασμός της ΔΕΗ, διεύθυνση, τηλέφωνο, αριθμός μετρητή ηλεκτρικής κατανάλωσης και η προνομιακή δομή της οποίας είναι επωφελούμενος: Απορία, Κοινωνικό Παντοπωλείο, Ιατρείο Αλληλεγγύης, Κοινωνικά Φαρμακείο, σίτιση στο σπίτι, «βοήθεια στο σπίτι», Ξενώνας Αστέγων, συσσίτια κ.λπ.

Η αίτηση για το Δήμο Βόλου μπορεί να υποβάλεται από σήμερα Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου στη Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας (πρώην Δημαρχείο Νέας Ιωνίας), ούτως ώστε μόλις εκδοθεί η απαραίτητη υπουργική απόφαση, να είναι δυνατή η άμεση επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος στα νοικοκυριά στα οποία έχει γίνει διακοπή. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τηλεφωνούν για πληροφορίες στο τηλέφωνο 24213 53134.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το