Τοπικά

Πρόβλημα σε Υπηρεσίες από έλλειψη καυσίμων

Από τους εργαζόμενους στο Δήμο Βόλου

Προβλήματα παρουσιάστηκαν τις τελευταίες δέκα ημέρες στην ομαλή ροή των καυσίμων προς όλες τις Υπηρεσίες του Δήμου και κρίθηκε ότι έπρεπε να δοθεί προτεραιότητα στην Καθαριότητα έναντι των άλλων τομέων. Το πρόβλημα εντοπίστηκε κυρίως στο Πράσινο όπου δέκα ημέρες τώρα η Υπηρεσία δεν μπορεί να «σηκώσει» από τους δρόμους τα κλαδιά από τα δέντρα που κλάδεψε. Τουλάχιστον 30 εστίες υπάρχουν σε όλη την πόλη με κλαδιά αφημένα στο δρόμο.
Το πρόβλημα που παρουσιάστηκε δεν οφείλεται στην έλλειψη πιστώσεων, αφού αυτές είναι πλήρως διασφαλισμένες στον προϋπολογισμό του Δήμου, αλλά στις διαδικασίες των διαγωνισμών που προηγήθηκαν και στην πρόσθετη καθυστέρηση που αντικειμενικά δημιουργείται από το γεγονός ότι ο επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου της Λαμίας εξυπηρετεί πλέον και τη Μαγνησία και βρίσκεται στο Βόλο δύο φορές την εβδομάδα.
«Από την 1-1-2013, με νομοθετική ρύθμιση, υπήρξε πλήρης ανατροπή στον τρόπο διενέργειας των διαγωνισμών καυσίμων, με την επιβολή ενιαίου ετήσιου διαγωνισμού για όλα τα Νομικά Πρόσωπα και Επιχειρήσεις των Δήμων. Στο Δήμο Βόλου πραγματοποιήθηκαν δυστυχώς δύο άγονοι διαγωνισμοί, ο ένας εξαιτίας προβλημάτων στα δικαιολογητικά συμμετοχής των υποψηφίων προμηθευτών και ο άλλος εξαιτίας υπηρεσιακών λαθών στη διακήρυξη τα οποία διαπίστωσε το Ελεγκτικό Συνέδριο κατά τον προσυμβατικό έλεγχο. Ο νέος διαγωνισμός πραγματοποιείται την ερχόμενη Δευτέρα. Ζητούμε την κατανόηση των συμπολιτών μας για το πρόσκαιρο, περιορισμένης έκτασης πρόβλημα που δημιουργήθηκε» τόνισε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ηλίας Ξηρακιάς, ενώ ήδη η κατάσταση έχει ομαλοποιηθεί, αφού εξασφαλίστηκε και πάλι ο ανεφοδιασμός του Δήμου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το