Photo Gallery, Τοπικά

Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του περιφερειάρχη

Φίλες και Φίλοι,

Η χρονιά που πέρασε ήταν αναμφισβήτητα μια δύσκολη χρονιά, στη διάρκεια της οποίας όλοι μας χρειάστηκε να ξαναδούμε τις βασικές προτεραιότητες της ζωής μας. Για την Περιφέρεια Θεσσαλίας, ήταν μια χρονιά μεγάλων και δύσκολων προσπαθειών για να μετριαστούν οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης, να στηριχθούν οι άνθρωποι που πλήττονται απ’ αυτές και να διατηρηθεί η κοινωνική συνοχή.

Γνωρίζουμε πολύ καλά πως οι προσπάθειές μας, την καινούρια χρονιά θα πρέπει να ενταθούν και να μεγαλώσουν. Γνωρίζουμε επίσης πως τα πράγματα και το 2013 δεν θα είναι εύκολα. Έχουμε ωστόσο όλοι μας την υποχρέωση να αγωνιζόμαστε καθημερινά τολμώντας άλματα προς τα εμπρός για να κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη. Προσωπικά συμμερίζομαι απόλυτα την ευθύνη τόσο του ρόλου μου, ως Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, όσο και του ρόλου μου ως πολίτη αυτής της χώρας, να δώσω την καθημερινή μάχη για να ξαναγεννηθεί η ελπίδα και να επιστρέψει το χαμόγελο στα χείλη των συμπολιτών μας. Είναι μια μάχη δύσκολη, την οποία όμως είμαι βέβαιος πως μπορούμε να κερδίσουμε, αν τη δώσουμε όλοι μαζί.

Προτεραιότητά μας και τη νέα χρονιά θα είναι να προσφέρουμε στον πολίτη της Περιφέρειας Θεσσαλίας όλα τα απαραίτητα εργαλεία για τη διαμόρφωση μιας καινούριας πραγματικότητας, μιας θετικής αλλαγής και δημιουργικής ανατροπής. Μιας πραγματικότητας που θα μας οδηγήσει στην ανάπτυξη, την κατάκτηση μιας καινούριας ισορροπημένης ευημερίας και στην οικοδόμηση μιας νέας κοινωνικής συνοχής, ενός νέου «κοινωνικού συμβολαίου» που βασίζεται στην αξιοκρατία, τη διαφάνεια, την ισοπολιτεία, την άρση των ανισοτήτων και την προκοπή.

Με δεδομένη την πίστη μας στα οράματα των ανθρώπων της δουλειάς και της παραγωγής, με σεβασμό στις αξίες που διαμορφώνει η κοινωνία της αλληλεγγύης και με πολλή δουλειά και αισιοδοξία, υποδεχόμαστε το 2013 με στόχο να χαρίσουμε στους συμπολίτες μας τη δύναμη και τη σιγουριά που χρειάζονται, την περηφάνια και την αυτοπεποίθηση που έχουν ανάγκη.

Το 2013 είναι ένα έτος κλειδί για να εισέλθει η χώρα σε σταθερή πορεία, που έχει ανάγκη η κοινωνία και η οικονομία, και για να δημιουργηθεί ελπίδα.

Εύχομαι σ’ όλους προσωπική και οικογενειακή υγεία, ευτυχία, καλή και δημιουργική χρονιά, ευτυχισμένο το 2013.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το