Photo Gallery, Τοπικά

Πρωτοβουλία για ξενώνα συνοδών ασθενών

Από τους «Φίλους του Νοσοκομείου» με τη συμπλήρωση 15 χρόνων παρουσίας

Η λειτουργία ενός ξενώνα που θα εξυπηρετεί τους δεκάδες συνοδούς ασθενών που έρχονται στο Νοσοκομείο από μακρινές περιοχές και αναγκάζονται να πληρώνουν τη διαμονή τους σε ξενοδοχεία, σε περίοδο μάλιστα οικονομικής κρίσης, αποτελεί έναν από τους κεντρικούς στόχους του συλλόγου «Φίλοι του Νοσοκομείου», που φέτος συμπλήρωσε δεκαπέντε χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας και φροντίδας στον ασθενή.

Χθες το απόγευμα σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης ο σύλλογος έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του παρουσία πολλών μελών.

Η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Γεωργία Σταγάκη τόνισε την ανάγκη λειτουργίας του ξενώνα που αποτελεί στόχο εδώ και αρκετά χρόνια. Μάλιστα ήδη έχει βολιδοσκοπηθεί ένα κτίριο, δίπλα σχεδόν στο Νοσοκομείο, το οποίο θα μπορούσε να ανακαινιστεί και να λειτουργήσει ως ξενώνας, αλλά προς το παρόν το θέμα έχει κωλύσει μάλλον στα γρανάζια της γραφειοκρατίας.

Πάντως το εγχείρημα του «Φίλων του Νοσοκομείου» για τη λειτουργία του ξενώνα έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον Βολιωτών που διαμένουν στο εξωτερικό και παρακολουθούν με ιδιαίτερη ευαισθησία αυτά τα ζητήματα.

Ενδεικτικά ο κ. Χαράλαμπος Τσιμάς δώρισε στο σύλλογο το ποσό των 10.000 ευρώ για τη λειτουργία του ξενώνα. Μάλιστα, οι «Φίλοι του Νοσοκομείου» προγραμματίζουν ειδική τιμητική εκδήλωση για το πρόσωπό του μέσα στο ερχόμενο διάστημα.

Ακόμη και από το Λουξεμβούργο εστάλη οικονομική βοήθεια μέσα από την ενεργοποίηση της κ. Σοφίας Ζαφραντζά.

Η κ. Σταγάκη υπογράμμισε για τον ξενώνα «πως αποτελεί κεντρικό μας στόχο εδώ και καιρό. Θεωρούμε ότι είναι ανάγκη η λειτουργία ενός ξενώνα, γιατί λόγω της οικονομικής κρίσης ο κόσμος δεν έχει τη δυνατότητα να πληρώνει ξενοδοχεία για να διαμένει. Εμείς διεκδικούμε και ενεργούμε για να πετύχουμε το στόχο μας, ενώ υπάρχουν και άνθρωποι που συνεισφέρουν οικονομικά στο όλο εγχείρημα».

Παράλληλα, οι «Φίλοι του Νοσοκομείου» συνεργάστηκαν με το Σύλλογο Παραπληγικών Φθιώτιδας, όπου διέθεσαν ένα μεγάλο αριθμό με καπάκια από πλαστικά μπουκάλια και έλαβαν ένα αναπηρικό αμαξίδιο για τις ανάγκες του Νοσοκομείου. Η κ. Σταγάκη σημείωσε πως αντίστοιχες ενέργειες μπορούν να γίνουν και για άλλες περιπτώσεις συμπολιτών που έχουν ανάγκη.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, οι «Φίλοι του Νοσοκομείου» θα δωρίσουν κάποια χρήσιμα είδη στο Νοσοκομείο Βόλου. Για φέτος αποφασίστηκε να δοθούν δεκαπέντε κουβέρτες στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, προκειμένου να ζεσταίνονται οι ασθενείς που περιμένουν στο ΤΕΠ να εξεταστούν. Μάλιστα, ορισμένες φορές είναι υποχρεωμένοι να αναμένουν αρκετή ώρα για να εξυπηρετηθούν. Παράλληλα, ο σύλλογος θα διαθέσει στο «Αχιλλοπούλειο» και αναπηρικά αμαξίδια.

Επίσης, τιμητική πλακέτα απονεμήθηκε στην ιστορικό κ. Ανίτα Πρασσά για επιμέλεια των κειμένων και την ευρύτερη συνεισφορά της στη συγγραφή του βιβλίου σχετικά με την ιστορία του «Αχιλλοπούλειου» που εκδόθηκε πριν μερικά χρόνια από τους φίλους του Νοσοκομείου. Παράλληλα, για τον ίδιο λόγο τιμητική διάκριση δόθηκε και στα υπόλοιπα μέλη της συντακτικής επιτροπής που ήταν οι κ.κ. Γιάννης Κωστής, Χαράλαμπος Σκουλάκης, Αγνή Σκουζού, Χρήστος Φώτου.

Η συνδρομή και η φροντίδα των «Φίλων του Νοσοκομείου» στους νοσηλευόμενους είναι καθημερινή. Μάλιστα, από το σύλλογο έγινε κάλεσμα για την ενεργοποίηση και άλλων ατόμων που με την ανιδιοτελή τους ενέργεια μπορούν να βοηθήσουν ακόμη περισσότερο τους συμπολίτες.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το