Photo Gallery, Τοπικά

Προσέλκυση τουριστών στη Μαγνησία

Τουρίστες

Σε προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών στη Μαγνησία προχωρεί ο ΕΟΤ και καλεί σε συνεργασία το Δήμο Βόλου και τους τουριστικούς επιχειρηματίες. Στην επιστολή που τους απέστειλε υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, ότι προκειμένου το Πήλιο και ο Βόλος να καταστούν τουριστικός προορισμός (καλοκαίρι και χειμώνα) θα πρέπει να ξεκινήσει μία πιλοτική προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών με τουριστικά ταξιδιωτικά πακέτα που θα διαφημιστούν μέσω διαδικτύου ή οποιοδήποτε άλλου μέσου προς τους ταξιδιωτικούς πράκτορες του εξωτερικού, δημοσιογράφους, ΕΟΤ εξωτερικού, εκθέσεις τουρισμού κ.λπ. στα πρότυπα των ήδη πακέτων που χρησιμοποιούνται για εξαγωγή Ελλήνων τουριστών προς Ευρώπη (π.χ. τρεις ημέρες Πράγα, Μπάνσκο, Βουδαπέστη, Βενετία κ.λπ.). Δηλαδή θα πρέπει – επισημαίνει στο έγγραφο ο τοπικός ΕΟΤ – να δημιουργηθούν ταξιδιωτικά πακέτα τριών έως επτά διανυκτερεύσεων για τη χειμερινή περίοδο και επτά έως 14 για την καλοκαιρινή, που θα περιλαμβάνουν διαμονή και ξενάγηση των χώρων που θα επιλεγούν μέσα από συσκέψεις. Ενδεικτικά αναφέρονται, Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου, Μουσείο Πόλης Βόλου, Μουσείο Εθνικής Αντίστασης, Διμήνι, Σέσκλο, ερείπια Νέας Αγχιάλου, Αργώ, Ιάσων, Κένταυρος, Βιβλιοθήκη Μηλεών, τρενάκι Πηλίου, γύρος του Πηλίου, λίμνη Πλαστήρα, Μετέωρα, αρχαίο Θέατρο Λάρισας, τοπικές εκδηλώσεις, εκκλησίες, μοναστήρια κ.λπ. και στη συνέχεια να διοχετευτούν στην αγορά.

«Έτσι οι καλεσμένοι μας θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την περιοχή μας, να τη διαφημίσουν και να τονώσουν την αγορά» υπογραμμίζεται στο έγγραφο.

Ο ΕΟΤ Βόλου επισημαίνει ακόμη ότι θα πρέπει να γίνουν τα εξής:

Υποβολή δήλωσης συμμετοχής ξενοδοχειακών καταλυμάτων στα τουριστικά ταξιδιωτικά πακέτα επισκεψιμότητας (οι χώροι θα επιλεγούν μετά από σύσκεψη) μέσω της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας στα τουριστικά γραφεία.

Συνεργασία τουριστικών γραφείων με τους υπεύθυνους των χώρων επισκεψιμότητας για ενημέρωση ωραρίων λειτουργίας χώρων.

Έκδοση προγράμματος ξενάγησης χώρων και περιοχών ανάλογα με τις διανυκτερεύσεις από τα τουριστικά γραφεία.

Στήριξη των πακέτων αυτών με τη βοήθεια της Περιφέρειας Θεσσαλίας στις διάφορες εκθέσεις κ.λπ.

Η επιστολή καταλήγει: Ελπίζω να ανταποκριθείτε, διότι το να στέλνουμε Έλληνες στο εξωτερικό για τουρισμό χωρίς αμοιβαία ανταπόδοση, θα παραμείνουμε ως περιοχή και ως χώρα στάσιμοι τόσο οικονομικά, όσο και αναπτυξιακά με ό,τι αυτό συνεπάγεται, δηλαδή με συρρίκνωση.

Ο διευθυντής του τοπικού ΕΟΤ κ. Δημ. Τριανταφύλλου ζητεί από τη Δημοτική Τουριστική Επιχείρηση να περιλάβει το θέμα στην επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής και να ληφθούν άμεσα αποφάσεις.

Η επιστολή αποστέλλεται επίσης στον περιφερειάρχη, στο δήμαρχο Βόλου, στο γενικό γραμματέα του ΕΟΤ και στην Τουριστική Αστυνομία Βόλου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το