Photo Gallery, Τοπικά

Προβλήματα από την κακοκαιρία

Πλημμύρισαν πολλές εκτάσεις στον Αλμυρό

Διακόπηκε χθες τα ξημερώματα η κυκλοφορία των οχημάτων στο 32ο χλμ της επαρχιακής οδού Βόλου-Ζαγοράς, στην περιοχή του Προφήτη Ηλία, λόγω της καθίζησης του οδοστρώματος. Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται από την επαρχιακή οδό Βόλου-Ζαγοράς (κάτω κλάδος) μέσω Μηλεών.

Η χιονόπτωση συνεχίζεται στον ορεινό όγκο του Πηλίου και το Χιονοδρομικό Κέντρο χθες ήταν κλειστό, καθώς έχει κλείσει ο δρόμος σε απόσταση δύο χιλιομέτρων από αυτό, μέχρι τα Χάνια.

Επίσης, το απόγευμα του Σαββάτου από την έντονη βροχόπτωση διακόπηκε πρόσκαιρα η κυκλοφορία των οχημάτων στο δεξιό παράδρομο της νέας εθνικής οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης, στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, στο ύψος Σ.Ε.Α. Ευαγγελισμού. Η κυκλοφορία γινόταν μόνο από τον αριστερό παράδρομο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας χθες και ώρα 04.30 (ξημερώματα Κυριακής) διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στο 32ο χλμ της Επαρχιακής Οδού Βόλου – Ζαγοράς (περιοχή Προφήτης Ηλίας), λόγω καθίζησης του οδοστρώματος. Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται από την Επαρχιακή Οδό Βόλου – Ζαγοράς (κάτω κλάδος).

Ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης κ. Αργύρης Κοπάνας τόνισε στη «ΘτΔ» πως: «δυστυχώς η κυκλοφορία διακόπηκε για περίπου 24 ώρες, λόγω καθίζησης του οδοστρώματος. Όσο ταχύτερα μπορούσαμε, αποκαταστήσαμε το πρόβλημα, όμως τα νερά ήταν πολλά. Αύριο (σ.σ. σήμερα) κιόλας θα προχωρήσουμε σε αποκατάσταση του προβλήματος με εργασίες, που ελπίζω πως μέχρι το απόγευμα θα έχουν ολοκληρωθεί, εκτός εάν αυτό δεν καταστεί δυνατό λόγω νέας κακοκαιρίας. Δεν θα προχωρήσουμε σε καμία πρόσκαιρη λύση, θα γίνει σοβαρή αποκατάσταση του προβλήματος και θα το παρακολουθούμε στενά». Ο ίδιος σημείωσε πως το Χιονοδρομικό Κέντρο, εκτός σφοδρής κακοκαιρίας, σήμερα θα λειτουργήσει κανονικά.

Νεκρός 67χρονος στην Καρδίτσα

Νεκρός βρέθηκε σε κοίτη ποταμού στην Καρδίτσα ένας 67χρονος άνδρας που αγνοούνταν από προχθές Σάββατο. Από τις σφοδρές βροχοπτώσεις υπερχείλισε ο ποταμός Καλέτζης, με αποτέλεσμα οι Ρομά που μένουν στη γύρω περιοχή να μεταφερθούν στο δημοτικό στάδιο της πόλης.

Για τις ανάγκες του απεγκλωβισμού και της μεταφοράς τους κλήθηκε κλιμάκιο της 8ης ΕΜΑΚ από τη Λάρισα. Η βροχή έχει σταματήσει και τα νερά έχουν υποχωρήσει, οπότε οι περισσότεροι έχουν επιστρέψει στον οικισμό, ενώ περίπου 30 άτομα παραμένουν ακόμη στο κλειστό γυμναστήριο.

Προβλήματα και στον παραλιακό δρόμο του Νομού Λάρισας από τον Αγιόκαμπο προς τη Βελίκα. Τα φουσκωμένα ρέματα άνοιξαν στο οδόστρωμα μια τρύπα πλάτους έξι με επτά μέτρων και βάθους τριών τις πρώτες πρωϊνές ώρες και ενώθηκαν με τα νερά της θάλασσας, διακόπτοντας την κυκλοφορία των οχημάτων.

Συνεργεία εκτελούν εργασίες αποκατάστασης στο σημείο και αναμένεται ο δρόμος να δοθεί και πάλι στην κυκλοφορία, μέχρι το βράδυ. Η κίνηση διεξάγεται από παρακαμπτήρια οδό, μέσω Άνω Σωτηρίτσας.

Πάνω από 4.000 στρέμματα στον κάμπο της Λαμίας έχουν πλημμυρίσει εξαιτίας της υπερχείλισης του ποταμού Σπερχειού. Εφιαλτική ήταν η νύχτα που πέρασαν οι κάτοικοι στον Άγιο Κωσταντίνο της Λοκρίδας, καθώς έβλεπαν το νερό να κατεβαίνει με μεγάλη ένταση από το βουνό και οι δρόμοι να έχουν γίνει ποτάμια.

Οι κάτοικοι της περιοχής με ό,τι μέσο μπορούσαν προσπαθούσαν να απομακρύνουν τα νερά από τα σπίτια τους. Όλη τη νύχτα η αστυνομία διέκοπτε την κυκλοφορία, σε επαρχιακούς δρόμους, αφού τα νερά περνούσαν πάνω από το οδόστρωμα σε κρίσιμα σημεία. Από το πρωί της Κυριακής έχει διακοπεί η κυκλοφορία από τη Λαμία προς το Γοργοπόταμο, αφού σε ένα μήκος 800 μέτρων, τα νερά του ποταμού Σπερχειού περνούν πάνω από το δρόμο με μεγάλη ορμή. Συνεχείς είναι οι κλήσεις στην Πυροσβεστική για την άντληση υδάτων τόσο μέσα στην πόλη της Λαμίας όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Φθιώτιδας.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας σημειώθηκαν και σποραδικές κατολισθήσεις στο δρόμο από Λαμία προς Άμφισσα και από Λαμία προς Δομοκό, σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου δημιουργώντας παγίδες για τους ανυποψίαστους οδηγούς.

Σοβαρά προβλήματα έχουν προκαλέσει οι σφοδρές βροχοπτώσεις στην Αττική και

το ορεινό δίκτυο της Αχαΐας.

Ο καιρός σήμερα και αύριο

Για σήμερα, παραμονή Πρωτοχρονιάς, αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη με ένταση 4-6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο, ενώ παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά νωρίς το πρωί και τη νύχτα. Παρόμοιο θα είναι το σκηνικό του καιρού και ανήμερα την Πρωτοχρονιά με βροχές και καταιγίδες σε Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα. Ασθενείς βροχές αναμένονται κυρίως τις πρωινές ώρες στην Ανατολική Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά και την Εύβοια. Οι άνεμοι θα πνέουν 4-6 μποφόρ και η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά νωρίς το πρωί και τη νύχτα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το