Τοπικά

Παρέμβαση για διορισμό νέου ογκολόγου στο Νοσοκομειο Βόλου

 

Από τον αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Θανάση Νάκο

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής Μαγνησίας Θανάσης Νάκος, κατέθεσε Αναφορά προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, με αφορμή τη διαμαρτυρία του Συλλόγου Καρκινοπαθών Νομού Μαγνησίας για την έλλειψη   ογκολόγου γιατρού στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο του Βόλου.

Στην Αναφορά του βουλευτή τονίζεται, ότι τα τελευταία χρόνια, υπάρχει διορισμένος μόνο ένας ογκολόγος γιατρός στο Νοσοκομείο, ο οποίος είναι επιφορτισμένος για τη διεξαγωγή όλων των θεραπειών, οι οποίες ξεπερνούν τις τριάντα κάθε μέρα,  ταυτόχρονα με μία σειρά από διοικητικού τύπου καθήκοντα όπως συνταγογραφήσεις, τήρηση ιατρικών αρχείων κλπ. Αυτό έχει ως συνέπεια να είναι αδύνατη η εξυπηρέτηση όλων των ασθενών και έτσι πολλοί από αυτούς αναγκάζονται να καταφεύγουν σε άλλες πόλεις προκειμένου να τύχουν της ενδεδειγμένης θεραπείας και φροντίδας, και να επιβαρύνονται με επιπλέον της νοσηλείας τους κόστη, όπως  έξοδα μετακινήσεων ή ξενοδοχείων.

Συνεπώς, όπως τονίζει ο κ. Νάκος, είναι αναγκαία η επίσπευση από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας της έγκρισης του διορισμού επικουρικού γιατρού στο ογκολογικό τμήμα του Νοσοκομείου, ώστε να βοηθήσει τον ήδη υπηρετούντα γιατρό και κυρίως να διευκολύνει την εξυπηρέτηση των καρκινοπαθών, που καθημερινά ταλαιπωρούνται, όχι μόνο από την σοβαρή ασθένεια που αντιμετωπίζουν, αλλά και από την ποιότητα της περίθαλψης που τυγχάνουν στο Νοσοκομείο του Βόλου.

Για τους παραπάνω λόγους ο κ. Νάκος, ανταποκρινόμενος στο αίτημα του Συλλόγου Καρκινοπαθών του νομού μας,  ζητά από τον Ανδρέα Λυκουρέντζο την  προσωπική του παρέμβασή του, ώστε άμεσα να διοριστεί επικουρικός γιατρός στο Νοσοκομείο και να σταματήσει η ταλαιπωρία των ασθενών και των συγγενών τους.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το