Τοπικά

Ο χυμός-ναρκωτικό ήταν ισχυρό οπιούχο «δηλητήριο»

ΧΥΜΟΣ

Τυχερά στάθηκαν τα ηλικιωμένα θύματα των δύο νεαρών γυναικών με το χυμό – ναρκωτικό, καθώς το ισχυρό «δηλητήριο» θα μπορούσε να στοιχίσει και τη ζωή τους. «Είμαστε γεροί οργανισμοί, γιατί πάντα προσέχαμε. Δεν κάναμε καταχρήσεις και φροντίζαμε τη διατροφή μας» φέρεται να δηλώνει το ηλικιωμένο ζευγάρι από το Βόλο που δέχθηκε την επίθεση των γυναικών – ληστών με το ναρκωχυμό. Το ζευγάρι των ηλικιωμένων επέστρεψε στο σπίτι του, είναι ακόμη σοκαρισμένο και προσπαθεί να συνειδητοποιήσει αυτό που συνέβη. Ο γιος τους, ο οποίος τους επισκέπτεται καθημερινά, σημειώνει ότι οι γονείς του είναι πολύ στενοχωρημένοι, επειδή οι δύο λησταρχίνες τους άρπαξαν από το λαιμό χρυσαφικά του νεκρού αδελφού του, που φορούσαν για να τον θυμούνται. Επίσημα, δεν υπάρχει πόρισμα που να καταλήγει στη σύνθεση του ισχυρού ναρκωτικού που κράτησε τα θύματα για αρκετές ώρες βυθισμένα σε βαρύ ύπνο. Προφορική ενημέρωση από γιατρό, που έγινε σε συγγενικά τους πρόσωπα, κάνει λόγο για οπιούχο, που μπορεί να προκαλέσει παραισθήσεις και σοβαρές συνέπειες, ειδικά αν λαμβάνονται φάρμακα.

Όπως σημειώνει ο γιος του ηλικιωμένου ζευγαριού στο Βόλο, το σπίτι των γονιών του δεν ήταν ιδιαίτερα ανακατεμένο, ωστόσο έλειπαν χρήματα και χρυσαφικά. Οι δράστιδες πήγαν στο συγκεκριμένο σημείο όπου βρίσκονταν χρήματα και χρυσαφικά, κάτι που μπορεί να ερμηνευτεί ότι κατάφεραν να αποσπάσουν τη σχετική πληροφορία από τα θύματά τους, πριν αυτά βυθιστούν στον ύπνο. Το ζευγάρι των ηλικιωμένων εντοπίστηκε μετά από τέσσερις περίπου ώρες, μετά τη ληστεία σε βάρος του και αυτό μπορεί να θεωρηθεί θετικό, καθώς τους προσφέρθηκε ιατρική βοήθεια σχετικά νωρίς. Είναι επίσης χαρακτηριστικό, όπως το μεταφέρει ο γιος τους, ότι αρκετές ώρες μετά το ξύπνημά τους από το ναρκωτικό, έδειχναν να έχουν παραισθήσεις και να λένε «ασυναρτησίες».

«Οι γονείς μου στάθηκαν τυχεροί, επειδή είχαν καλή φυσική κατάσταση, αν και ελάμβαναν κάποια φάρμακα. Το γεγονός ότι δεν είχαν κάνει καταχρήσεις – κάπνισμα, ποτό – σε συνδυασμό με την προσεκτική διατροφή τους, βοήθησε στο να μην υπάρξουν επιπλοκές από το ναρκωτικό που ήπιαν και φαίνεται, όπως είπαν οι γιατροί, να ήταν αρκετά ισχυρό» αναφέρει ο γιος των ηλικιωμένων θυμάτων.

Ανάλογη είναι η περιγραφή και γυναίκας, που έπεσε θύμα τους, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Η γυναίκα αυτή ήταν το πρώτο πανελλαδικά θύμα της πρωτοφανούς αυτής πράξης των δύο λησταρχίνων. «Ευτυχώς που είμαι γερός οργανισμός και δεν αντιμετώπισα κάποιο πρόβλημα υγείας. Οι γιατροί που με εξέτασαν μου είπαν ότι ήμουν τυχερή» δηλώνει σε αθηναϊκή εφημερίδα. Όπως αναφέρει, κοιμόταν μία ολόκληρη μέρα από το ναρκω-χυμό. Λίγο πριν την βρει η κόρη της είχε αρχίσει ήδη να ανακτά τις αισθήσεις της, αλλά ήταν ανήμπορη να κάνει οτιδήποτε. Ακόμη και να ζητήσει βοήθεια. Από τη γυναίκα αυτή πήραν χρήματα και κοσμήματα συνολικής αξίας 20.000 ευρώ.

Ακολούθησε ληστεία, με τον ίδιο τρόπο, ενός ακόμη ζευγαριού στη Θεσσαλονίκη. Από εκείνους οι λησταρχίνες έκλεψαν 2.500 ευρώ και κοσμήματα.

Μετά φαίνεται να ήρθαν στο Βόλο. Το πρώτο τους θύμα ήταν μία γυναίκα που συνάντησαν στο δρόμο, την βοήθησαν – τάχα – να πάει σπίτι και για να την ξεκουράσουν της πρόσφεραν το χυμό «δηλητήριο». Η γυναίκα – όπως εγράφη σε σχετικό ρεπορτάζ της «Θ» – έμεινε ναρκωμένη όλη τη νύχτα και το μεσημέρι της επομένης την βρήκε ο γιος της, ο οποίος την επισκέφθηκε στο σπίτι και στη συνέχεια την μετέφεραν στο Νοσοκομείο Βόλου.

Τα θύματα αναγνώρισαν τις δράστιδες από φωτογραφίες που τους έδειξαν οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βόλου. Τα στοιχεία τους έχουν ταυτοποιηθεί και όπως έγινε γνωστό πρόκειται για αθίγγανες με περιποιημένη εμφάνιση από την Αγία Βαρβάρα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το