Photo Gallery, Τοπικά

Ο Δήμος Αλμυρού ζητεί στελέχωση με κτηνίατρους

Για κάλυψη κενών σε επιστημονικό προσωπικό, λόγω αυξημένων αναγκών

Την κάλυψη των κενών σε επιστημονικό προσωπικό στην Κτηνιατρική Υπηρεσία Αλμυρού, ζητεί με επιστολή του προς την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και το γραφείο αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης και την οποία κοινοποιεί και στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, ο αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης Αλμυρού, κ. Αθαν. Σαρρής.

Σε αυτή, γίνεται λόγος για τον υψηλότατο κίνδυνο που ελλοχεύει για τη δημόσια Υγεία, αφού αυτή τη στιγμή το Κτηνιατρείο Αλμυρού υπηρετούν μόλις ένας κτηνίατρος και ένας διοικητικός υπάλληλος με πεντάμηνη σύμβαση, αλλά το εύρος αρμοδιοτήτων είναι τεράστιο (Σφαγεία Αλμυρού και Ανάβρας κ.ά.).

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Σαρρή έχει ως εξής:

«Με την παρούσα, σας κάνουμε γνωστό ότι ο Δήμος Αλμυρού αποτελεί μια μεγάλη εδαφική περιφέρεια με ιδιαίτερα αναπτυγμένη την κτηνοτροφική δραστηριότητα και μεγάλο αριθμό εκμεταλλεύσεων με αιγοπρόβατα και βοοειδή, στα διοικητικά όρια του οποίου λειτουργούν τα Δημοτικά Σφαγεία Αλμυρού (κάθε εβδομάδα από Δευτέρα έως και Πέμπτη) και Ανάβρας (κάθε Δευτέρα και Πέμπτη).

Με αφορμή το γεγονός ότι σήμερα στο  Κτηνιατρείο Αλμυρού απασχολούνται ένας κτηνίατρος και ένας διοικητικός υπάλληλος με πεντάμηνη σύμβαση, παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας ώστε να καλυφθεί έγκαιρα το κενό που έχει δημιουργηθεί, διότι πέραν των υπολοίπων αρμοδιοτήτων του κτηνιατρείου Αλμυρού, έχει δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα στη λειτουργία των Δημοτικών Σφαγείων Αλμυρού και Ανάβρας, τα οποία είναι αδύνατον να λειτουργήσουν εποπτευόμενα μόνο από έναν κτηνίατρο.

Όπως αντιλαμβάνεστε, το γεγονός αυτό ενδέχεται να αποτελέσει πηγή σοβαροτάτου κινδύνου για τη δημόσια υγεία, στην περίπτωση που ο έλεγχος από υγειονομικής απόψεως των ζώων που προορίζονται για σφαγή είναι πλημμελής λόγω έλλειψης επιστημονικού προσωπικού. Θεωρούμε ότι για την εύρυθμη λειτουργία τού Κτηνιατρείου Αλμυρού και την εξυπηρέτηση των κτηνοτρόφων της περιοχής, είναι απαραίτητη η παρουσία τουλάχιστον τριών κτηνιάτρων και δύο διοικητικών  υπαλλήλων στο Κτηνιατρείο Αλμυρού».

Διπλή συνεδρίαση του ΔΣ τη Δευτέρα

Διπλή συνεδρίαση θα πραγματοποιήσει το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού το απόγευμα της Δευτέρας 28 Ιανουαρίου.

Η πρώτη θα αρχίσει στις 17.00, στο Δημοτικό Κατάστημα Αλμυρού, για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα:

–  Ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου έτους 2013.

–  Έγκριση πρ/σμού του Ν.Π.Δ.Δ. Δήμου Αλμυρού έτους 2013.

–  Έγκριση πρ/σμού της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αλμυρού έτους 2013.

–  Παραχώρηση χώρου για τη στέγαση του Γραφείου του ΙΚΑ στο Δήμο Αλμυρού και ανάληψη του κόστους λειτουργίας του.

–  Ορισμός προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και των φορέων των παραγωγικών τάξεων που θα εκπροσωπηθούν στην επιτροπή.

Για το γραφείο του ΙΚΑ, σύμφωνα με την εισήγηση προς το ΔΣ, «με την αριθμ. 169/Συν.34/15-11-12 απόφαση του Δ.Σ. του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, αποφασίστηκε η αναστολή της λειτουργίας του Τοπικού Υποκαταστήματος του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Αλμυρού. Στη θέση του, για την εξυπηρέτηση των συναλλασσομένων της περιοχής (ασφαλισμένων και εργοδοτών), η Διοίκηση του ΙΚΑ μελετά τη σύσταση γραφείου, υπό την προϋπόθεση ότι θα εξασφαλιστεί η λειτουργία του στις υφιστάμενες δομές του κράτους (δημοτικό κατάστημα, ΚΕΠ). Ο Δήμος μας με το αριθμ. 2140/10-2-2012 έγγραφό του, είχε εκφράσει την επιθυμία του για τη σύσταση γραφείου στην περιοχή του Αλμυρού, καθώς επίσης και για την παραχώρηση χώρου για τη στέγασή του, σε περίπτωση που αποφασιστεί η αναστολή λειτουργίας του Τοπικού Υποκαταστήματος ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Αλμυρού.

Η Διοίκηση του ΙΚΑ, με το αριθμ. Υ10/605/14-12-2012 έγγραφό της, ζητεί από το Δήμο να της γνωρίσουμε αν ισχύει η πρόταση του Δήμου για δωρεάν παραχώρηση χώρου και για την κάλυψη των εξόδων λειτουργίας του (παροχή υλικοτεχνικής υποδομής, κάλυψη λειτουργικών δαπανών).

Ως κατάλληλος χώρος προτείνεται η αίθουσα συνεδριάσεων στο Δημοτικό κατάστημα Ευξεινούπολης, για την οποία υπάρχει θετική εισήγηση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Ευξεινούπολης».

Η δεύτερη συνεδρίαση θα γίνει στις 18:00, για συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με την ψήφιση του Προϋπολογισμού του Δήμου και του Ετήσιου Προγράμματος Δράσης οικον. έτους 2013.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το