Photo Gallery, Τοπικά

Ο Βόλος και Πήλιο οι «τιμώμενες περιοχές» στην έκθεση των Βρυξελλών το 2014

 

Στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «Salon des Vacanses», που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες από 31 Ιανουαρίου έως 4 Φεβρουαρίου, συμμετείχε ο Δήμος Βόλου με περίπτερο εντός του ενιαίου χώρου του ΕΟΤ. Η παρουσία του Δήμου Βόλου στην έκθεση εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης του σχεδίου τουριστικής προβολής έτους 2013, όπως αυτό ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Τα στελέχη της δημοτικής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης προέβαλαν στη βελγική αγορά την τουριστική ταυτότητα της πόλης.

Από το περίπτερο του Δήμου Βόλου διανεμήθηκε πληροφοριακό υλικό για ολόκληρη τη Θεσσαλία, στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχει ο Δήμος με την Περιφέρεια.

Στα εγκαίνια της έκθεσης παραβρέθηκε η Ευρωβουλευτής Ρόδη Κράτσα, η οποία κατά την επίσκεψή της στο περίπτερο του Δήμου Βόλου, τόνισε ότι η περιοχή του Βόλου και του Πηλίου αποτελεί από τα ομορφότερα μέρη της χώρας μας. Δήλωσε, επίσης, ότι «την κρίσιμη εποχή που ζούμε, με τις σοβαρές συνέπειες στην κοινωνία, την οικονομία και την ανασφάλεια των επιχειρηματιών, η μόνη διέξοδος που έχουμε είναι η προβολή των πλεονεκτημάτων της χώρας μας. Αυτή η ευκαιρία μας δίνεται μέσα από την Έκθεση Τουρισμού του Βελγίου».

Η έκθεση των Βρυξελλών έχει ιδιαίτερη σημασία για την προβολή του Βόλου και του Πηλίου, λόγω της σύνδεσης του αεροδρομίου Ν.Αγχιάλου (VOL) με το αεροδρόμιο Charleroi, μέσω της εταιρίας Ryanair. Στο πλαίσιο της έκθεσης πραγματοποιήθηκε συνάντηση της κ.Μπαρτζιώκα με τον εκπρόσωπο της Ryanair Κεντρικής Ευρώπης Jonathan Brisy (Sales and Marketing Executive), παρουσία της Διευθύντριας του ΕΟΤ Βελγίου κ.Ελένης Σκαρβέλη. Ο εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας τόνισε ότι η πτήση από Βρυξέλλες προς Αγχίαλο (VOL) είναι κομβική, δεδομένου ότι συγκεντρώνει επιβάτες από Λουξεμβούργο, Βέλγιο, Γερμανία, Γαλλία, Ολλανδία, και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα υψηλά ποσοστά μετακίνησης επισκεπτών από το αεροδρόμιο των Βρυξελλών προς το αεροδρόμιο της Ν.Αγχιάλου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των πτήσεων για τη φετινή περίοδο, η εταιρεία έχει προγραμματίσει δύο πτήσεις την εβδομάδα, από 2 Απριλίου έως 26 Οκτωβρίου. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί προβολή της περιοχής του Βόλου και του Πηλίου χωρίς οικονομικό κόστος για το Δήμο, σε μεγάλη εφημερίδα του Βελγίου, με σκοπό την προβολή του αεροδρομίου Νέας Αγχιάλου και γνωστοποίηση των πτήσεων. Ιδιαίτερα εντυπωσίασε τον εκπρόσωπο της RYANAIR η πρωτότυπη ιδέα ενημέρωσης του κοινού για την ύπαρξη των πτήσεων, παράλληλα με την προβολή των πλεονεκτημάτων της περιοχής, σε ειδικό έντυπο το οποίο σχεδιάστηκε από το Τμήμα Τουρισμού του Δήμου Βόλου και έδινε τη δυνατότητα στο κοινό να λάβει μέρος σε κλήρωση για δωρεάν διαμονή σε ξενοδοχείο της περιοχής.

Η κ.Μπαρτζιώκα είχε μεταξύ άλλων συνάντηση με τον Υπουργό Τουρισμού της Γαλλόφωνης Ομοσπονδίας Βρυξελλών- Βαλλονίας του Βελγίου Χρ. Δουλκερίδη, σε συνέχεια της επίσκεψης που είχε πραγματοποιήσει ο ίδιος στο Βόλο και της συζήτησης που είχε με το Δήμαρχο Π.Σκοτινιώτη σχετικά με την ανάγκη διεύρυνσης της συνεργασίας με σκοπό την προώθηση του τουριστικού πακέτου του Βόλου.

Ο κ. Δουλκερίδης πρότεινε ο Δήμος Βόλου να γίνει μέλος του Δικτύου Ευρωπαϊκών Πόλεων για την ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας και των τοπικών προϊόντων, στο οποίο συμμετέχουν και οι Βρυξέλλες. Πρόκειται για ένα διεθνές δίκτυο πόλεων που δημιουργήθηκε στη Λυών και συμμετέχουν 18 συνολικά πόλεις. Επίσης, παρουσία και της Διευθύντριας του ΕΟΤ Βρυξελλών, αποφασίστηκε ο Βόλος και το Πήλιο να είναι η τιμώμενη περιοχή στην Έκθεση “SALON DES VACANCES” 2014, στην οποία ο ίδιος ο Δήμαρχος Βόλου σε συνεργασία με το γραφείο ΕΟΤ Βελγίου και τον κ. Δουλκερίδη, θα παρουσιάσει την περιοχή στα ΜΜΕ των Βρυξελλών, δημοσιογράφους και τουριστικούς πράκτορες, σε συνεργασία και με την Αεροπορική εταιρία  RYANAIR.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το