Photo Gallery, Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Οι πυροσβέστες έσωσαν 35χρονο ιερέα

Λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης, σημειώθηκε απότομη άνοδος της υδροφορίας των πηγών Κουκουράβας, η οποία συνοδεύτηκε από μεγάλη θολότητα του νερού

Η επέμβαση των πυροσβεστών έσωσε τη ζωή ενός 35χρονου ιερέα, όταν εγκλωβίστηκε με το αυτοκίνητό του στην κοίτη του Ξηριά και μέσα σε περισσότερο από ένα μέτρο νερό. Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι, στον Ξηριά, στο ύψος του ιδρύματος «Άσπρες Πεταλούδες».

Ο ιερέας προσπάθησε να διασχίσει με το αυτοκίνητό του το χείμαρρο, που λόγω της έντονης βροχόπτωσης, έχει πολύ νερό. Ενδεχομένως θεώρησε πως μπορεί να τα καταφέρει. Το νερό όμως ήταν πολύ και το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε μέσα στο χείμαρρο. Ο ιερέας φοβήθηκε – όπως ήταν λογικό – καθώς εγκλωβίστηκε στο όχημά του μέσα στο πλημμυρισμένο ποτάμι. Μάλιστα σε κάποια σημεία το νερό ξεπερνούσε το ένα μέτρο ύψος.

Κλήθηκε η Πυροσβεστική και αμέσως στήθηκε επιχείρηση απεγκλωβισμού του, που διήρκησε μία περίπου ώρα. Ο 35χρονος ιερέας πέρασε στιγμές αγωνίας, όμως η περιπέτειά του είχε αίσιο τέλος, όταν οι πυροσβέστες κατάφεραν να τον απεγκλωβίσουν από το αυτοκίνητο σώο και αβλαβή. Είναι χαρακτηριστικό ότι λόγω της ορμής του νερού το αυτοκίνητο παρασυρόταν και η επιχείρηση απεγκλωβισμού του ήταν ιδιαίτερα δύσκολη. Το αυτοκίνητο του ιερέα γέμιζε νερά και ο κίνδυνος να βυθιστεί με εκείνον μέσα ήταν ορατός.

Έντεκα πυροσβέστες με επικεφαλής το διοικητή της υπηρεσίας κ. Νίκο Μιχαλάκη, κατάφεραν να τον σώσουν και να τον βγάλουν από το νερό.

Αφού απεγκλωβίστηκε ο ιερέας και μεταφέρθηκε στην άλλη όχθη του χειμάρρου, οι πυροσβέστες ρυμούλκησαν και το αυτοκίνητό του στην όχθη. Έτσι χάρη στους πυροσβέστες σώθηκε ο ίδιος και η… μικρή του περιουσία.

Εξάλλου από τις 8 το πρωί έως τη 1.30 το μεσημέρι, οκτώ πυροσβέστες με επικεφαλής το διοικητή και τρία οχήματα βρίσκονταν στην Αγριά και απομάκρυναν τα νερά από τους πλημμυρισμένους δρόμους διευκολύνοντας την κυκλοφορία οχημάτων και πεζών. Η ένταση της βροχής ήταν τέτοια που πολλοί δρόμοι της Αγριάς έγιναν αδιάβατοι. Επί πέντε ώρες οι πυροσβέστες απομάκρυναν τα νερά και έκαναν άντληση υδάτων από σημεία που το νερό είχε εγκλωβιστεί σχηματίζοντας μικρές λίμνες…

Δεν καταγράφηκαν ζημιές από την έντονη βροχόπτωση στην Αγριά. Το πρόβλημα εντοπίστηκε σε αγροτικές περιοχές, καθώς οι δρόμοι για αρκετές ημέρες θα είναι αδιάβατοι από τη λάσπη.

Μπαζώματα

Μπαζωμένα με τσιμέντο και μπάζα φρεάτια ήταν η αιτία που χθες πλημμύρισε μια ολόκληρη συνοικία στην Αγριά, η οποία δεν διαθέτει δίκτυο αποχέτευσης. Άφωνοι έμειναν χθες εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΜΒ, οι οποίοι κλήθηκαν να «σώσουν» 20 σπίτια στην Αγριά, όταν διαπίστωσαν ότι τα φρεάτια είναι μπαζωμένα. «Δεν είναι η πρώτη φορά που συνέβη αυτό. Η Αγριά δεν έχει δίκτυο και ως εκ τούτου εμείς δεν έχουμε δικαιοδοσία. Επικρατεί στη συγκεκριμένη δημοτική ενότητα η απόλυτη αναρχία. Πλημμυρίζουν οι βόθροι και μας καλούν ενώ δεν έχουμε αρμοδιότητα, ενώ κάθε φορά διαπιστώνουμε πως έχουν μπαζώσει τα φρεάτια», τόνισαν χθες οι υπάλληλοι των συνεργείων.

Στο Βόλο απειλήθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα χθες το πρωί από την έντονη βροχόπτωση και η κατάσταση «διασώθηκε» από την υποχώρηση των καιρικών φαινομένων.

Στο μεταξύ, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου, από νωρίς το πρωί, δέχθηκε αρκετές κλήσεις για άντληση νερών. Ειδικότερα, δέχτηκε  τρεις κλήσεις από κατοικίες στην Αγριά, αλλά και για καθαρισμό υπονόμου της περιοχής, καθώς και μια κλήση για κατοικία που βρίσκεται στο Βόλο, στη συμβολή των οδών Φιλίππου Ιωάννου με Κωνσταντά. Επίσης η Πυροσβεστική προχώρησε και σε κοπή δέντρου στην οδό Αγίου Νικολάου, μεταξύ Κωνσταντά και Ρήγα Φεραίου, ενώ άντλησε νερά από το χώρο του Γυμνασίου στα Κ. Λεχώνια και διέσωσε και ένα σκυλί στον Κραυσίδωνα, λόγω του μεγάλου όγκου νερού που κατέβαζε ο χείμαρρος.

Στο μεταξύ, λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης που έπληξε τις πρωινές ώρες της Τετάρτης  το Πολεοδομικό Συγκρότημα Βόλου, σημειώθηκε απότομη άνοδος της υδροφορίας των πηγών Κουκουράβας, η οποία συνοδεύτηκε από μεγάλη θολότητα του νερού.

Για την αποφυγή διοχέτευσης θολού νερού στο δίκτυο ύδρευσης, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί εκτροπή των πηγαίων νερών της Κουκουράβας. Η εκτροπή αυτή οδήγησε σε ολιγόωρη διακοπή της υδροδότησης στην περιοχή Αγίου Γεωργίου Ιωλκού.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το