Χωρίς κατηγορία

Νέα προσπάθεια στο μπάσκετ του Ολυμπιακού Β.

Κόντρα στις αντιξοότητες παλεύει η ανδρική ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού Βόλου. Μετά την απορρόφηση του Θεσσαλικού λαμβάνει μέρος στο πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑΘ και με τη βοήθεια των φιλάθλων θέλει να ξεπεράσει τα προβλήματα που ταλανίζουν τον Ερασιτέχνη παρουσιάζοντας ένα αξιοπρεπές σύνολο, με τα πρώτα δείγματα να θεωρούνται πολύ ενθαρρυντικά.

Του ΒΑΣΙΛΗ ΚΡΙΣΙΛΑ

Σε κατάσταση …αποσύνθεσης βρισκόταν η ανδρική ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού Βόλου το 2009. Ωστόσο το καλοκαίρι του 2010 δηλώθηκε στη Β’ ΕΣΚΑΘ, όπου έγινε ένα νέο ξεκίνημα. Φέτος τα πράγματα πήγαν ακόμη καλύτερα για τους «ερυθρόλευκους», καθώς η διοίκηση του Ερασιτέχνη ήρθε σε επαφή με την αντίστοιχη του Θεσσαλικού, ο οποίος είχε ανέβει στην Α1 ΕΣΚΑΘ και συμφωνήθηκε να απορροφηθεί από τον Ολυμπιακό.

Πράγματι αυτό έγινε, ενώ προστέθηκαν στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας σημαντικοί καλαθοσφαιριστές, όπως ο Νίκος Μαυροφώτης, ο Δημήτρης Καραθάνος και ο Κώστας Σερμέτης από την Ανάληψη και ο Χρήστος Κρικώνης από τον Αστέρα Λάρισας, ενώ αποκτήθηκαν και οι νεαροί Λεωνίδας Αναστασόπουλος, Νίκος Παραλίκης με τη μορφή του δανεισμού από τον Παναθηναϊκό και τον ΓΣ Βόλου αντίστοιχα. Από την προηγούμενη ομάδα του Θεσσαλικού παρέμειναν οι Γιάννης Αποστόλου, Απόστολος Ντέκας, Δημήτρης Μαριτσούδης, Δήμος Παπαδήμας, Κώστας Παπαγιάννης, Δημήτρης Καρακώστας, Γιώργος Κοψιαλής και Άρης Παπαθεολόγου, ο οποίος όμως σταμάτησε να προσφέρει τις υπηρεσίες του πριν την έναρξη του πρωταθλήματος.

Στην τεχνική ηγεσία προσλήφθηκε ο Λάμπρος Πρέκας, ο οποίος έκανε εξαιρετική δουλειά τα προηγούμενα χρόνια στην Ανάληψη και φυσικά αποτελεί «τέκνο» του συλλόγου με τη φανέλα του οποίου διακρίθηκε παλιότερα ως καλαθοσφαιριστής. Όλα στην αρχή δούλευαν «ρολόι», αλλά η ξαφνική παραίτηση της διοίκησης Καραγιάννη δημιούργησε …τριγμούς στο «οικοδόμημα» που είχε αρχίσει να χτίζεται.

Λόγω ανυπαρξίας διοίκησης οι προπονήσεις στο ανδρικό τμήμα σταμάτησαν για μια εβδομάδα και ο Λάμπρος Πρέκας υπέβαλε την παραίτησή του. Τελικά μετά από παρέμβαση «ερυθρόλευκων» παραγόντων, προπονητής και παίκτες πείστηκαν να επανέλθουν στο παρκέ και η ομάδα κατέβηκε κανονικά στην πρεμιέρα της Α1 ΕΣΚΑΘ. Μάλιστα εκεί έκλεψε την παράσταση κερδίζοντας στην «καυτή» έδρα της Καλαμπάκας με 78-74 έχοντας τη συμπαράσταση πολλών οπαδών του.

Ο Λάμπρος Πρέκας εμφανίζεται ρεαλιστής. «Αν η ομάδα είχε όλα τα προβλήματα λυμένα, τότε θα μιλούσαμε διαφορετικά. Η κατάσταση, όμως, που επικρατεί μας κάνει όλους επιφυλακτικούς. Βασικό μας μέλημα είναι διατηρηθεί ο Ολυμπιακός στην Α1 ΕΣΚΑΘ και να μη διαλυθεί ξανά το τμήμα. Τα λειτουργικά έξοδα είναι πολλά, αλλά χάρη στη συμβολή των κ.κ. Σταύρου Τσακόγια, Κώστα Γανώση και Ζάκου Σαχίνη, η ομάδα ξεκίνησε το πρωτάθλημα. Ωστόσο τα προβλήματα είναι πολλά, γιατί το πρωτάθλημα είναι μακρύ και θα πρέπει να βρεθεί τρόπος η ομάδα να παραμείνει έτσι μέχρι το τέλος» υποστηρίζει ο 39χρονος τεχνικός.

Στον αγωνιστικό τομέα ο Ολυμπιακός πήρε σημαντική νίκη το περασμένο Σάββατο, αλλά ο κ. Πρέκας παραμένει προσγειωμένος: «Τα παιδιά κατέθεσαν την ψυχή τους στο παρκέ και πήραμε μια σημαντική νίκη σε μια πολύ δύσκολη έδρα. Ωστόσο αγωνιστικά περιμένω περισσότερα από τους παίκτες μου, γιατί έχουν μεγαλύτερες δυνατότητες. Σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε ένα σύνολο αξιοπρεπές, που θα τιμά την ιστορία του Ολυμπιακού. Το έργο μας είναι δύσκολο, αλλά ελπίζουμε να αποκτήσει επιτέλους διοίκηση ο Ερασιτέχνης για να λειτουργήσει καλύτερα και το ανδρικό τμήμα μπάσκετ».

Ο Βολιώτης προπονητής έκανε ειδική μνεία και στους φιλάθλους: «Κατ’ αρχήν οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τους οπαδούς που βρέθηκαν στην Καλαμπάκα και μας υποστήριξαν με πάθος. Έχουμε ανάγκη από τη στήριξη των φιλάθλων και η παρουσία τους στο γήπεδο είναι και ο λόγος που βρισκόμαστε όλοι στον Ολυμπιακό. Μακάρι να τους έχουμε συνέχεια δίπλα μας».

Το ερχόμενο Σάββατο στο ΕΑΚ Βόλου οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχονται τον ΓΣ Αλμυρού σε μια μαγνησιώτικη «μονομαχία» και ο κ. Πρέκας πιστεύει ότι «θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Ο Αλμυρός είναι καλή ομάδα και χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Εμείς θα προσπαθήσουμε να επιβάλλουμε τον ρυθμό μας με στόχο τη νίκη».

 

Το έμψυχο δυναμικό

ΟΝΟΜΑ ΘΕΣΗ

Κώστας Σερμέτης πλέι μέηκερ

Γιάννης Αποστόλου μέηκερ

Απόστολος Ντέκας πλέι μέηκερ

Δημήτρης Μαριτσούδης σούτινγκ γκαρντ

Δήμος Παπαδήμας σούτινγκ γκαρντ

Νίκος Παραλίκης σούτινγκ γκαρντ

Άρης Παπαθεολόγου σούτινγκ γκαρντ

Χρήστος Κρικώνης σμολ φόργουορντ

Δημήτρης Καραθάνος σμολ φόργουορντ

Λεωνίδας Αναστασόπουλος σμολ φόργουορντ

Κώστας Παπαγιάννης πάουερ φόργουορντ

Δημήτρης Καρακώστας πάουερ φόργουορντ

Νίκος Μαυροφώτης σέντερ

Γιώργος Κοψιαλής σέντερ

Προπονητής: Λάμπρος Πρέκας

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το