Φόρτωση...
Βρίσκεστε εδώ:  Αρχική  >  Photo Gallery  >  Παρόν άρθρο

Με ένα γιατρό το Γαστρεντερολογικό Τμήμα το Νοσοκομείο

9 Ιανουαρίου 2013, 11:46

Intered

Το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού 200 γιατρών, αλλά δυστυχώς το «Αχιλλοπούλειο» δεν περιλαμβανόταν στη λίστα

Τα προβλήματα των ελλείψεων ιατρικού προσωπικού σε κρίσιμους τομείς λειτουργίας του νοσηλευτικού ιδρύματος θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, στην αυριανή γενική συνέλευση των νοσοκομειακών γιατρών, την πρώτη για τη νέα χρονιά, όπου δεν αποκλείεται να ληφθούν αποφάσεις και για πολύ δυναμικές κινητοποιήσεις με αφορμή τη μη πληρωμή εφημεριών σε δεκαπέντε γιατρούς.

Μάλιστα για το ίδιο θέμα την ερχόμενη Τρίτη θα πραγματοποιηθεί πανθεσσαλική γενική συνέλευση παρουσία γιατρών και από τις υπόλοιπες θεσσαλικές πόλεις.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών κ. Νίκος Χαυτούρας υπογράμμισε πως τα προβλήματα στο Νοσοκομείο ξεκινούν από την έλλειψη ιατρικού προσωπικού. Υπάρχουν Κλινικές, όπως η ΩΡΛ, η Οφθαλμολογική, η Νευρολογική, που λειτουργούν με ένα μόνιμο γιατρό, καθώς η συνδρομή από κάποιο επικουρικό ή αποσπασμένο για λίγους μήνες γιατρό, δεν μπορεί να δώσει μια μακρόχρονη προοπτική ασφαλείας. Επίσης εδώ και ένα μήνα στο Γαστρεντερολογικό Τμήμα εργάζεται μόνο μία γιατρός, καθώς ο άλλος γιατρός συνταξιοδοτήθηκε. Το Γαστρεντερολογικό Τμήμα είναι πολύ σημαντικό για την προληπτική υγιεινή του πληθυσμού, αλλά και την αντιμετώπιση διαφόρων περιστατικών, όπως με τις κολονοσκοπήσεις, τις γαστροσκοπήσεις. Γι’ αυτό και επείγει με επιπλέον άτομο του συγκεκριμένου Τμήματος. Παράλληλα και στην Ορθοπεδική Κλινική αρκετοί γιατροί είναι κοντά στην ηλικία των 60 ετών, άρα λίγο χρονικό διάστημα πριν τη συνταξιοδότηση.

Ο κ. Χαυτούρας υπογράμμισε πως θα πρέπει να γίνουν ενέργειες για την πρόσληψη γιατρών στο Νοσοκομείο Βόλου. Πριν μερικές ημέρες το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού 200 γιατρών, αλλά δυστυχώς το «Αχιλλοπούλειο» δεν περιλαμβανόταν.

Στη συνέχεια ο κ. Χαυτούρας αναφέρθηκε στο ζήτημα που έχει δημιουργηθεί με τη μη πληρωμή των εφημεριών ορισμένων γιατρών.

Όπως υπογράμμισε ο ίδιος, υπάρχουν περίπου στους 15 γιατροί, οι οποίοι δεν πληρώθηκαν για τις εφημερίες που εκτέλεσαν για τρεις μήνες. Οι γιατροί δεν συμφωνούν με τα πρόγραμμα εφημέρευσης που έβγαλε η διοίκηση, καθώς το θεωρούν ως μη ασφαλές, και έτσι ακολουθούν πρόγραμμα που περιλαμβάνει ενεργείς εφημερίες. Δεν είναι δυνατόν να εφημερεύει το Νοσοκομείο μόνο με εφημερίες ετοιμότητας. Οι γιατροί που είναι απλήρωτοι, ενημέρωσαν τον Εισαγγελέα για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και ζητούν την παρέμβασή του. Το θέμα θα συζητηθεί και στη γενική συνέλευση αύριο Πέμπτη, ενώ υπάρχει αποφασιστικότητα για πραγματοποίηση ακραίων κινητοποιήσεων. Ήδη διανύουμε τον τέταρτο μήνα και ενδέχεται να μην τον πληρωθούμε ούτε αυτόν, αν και εφημερεύουμε κανονικά.

 

Τα συνεργαζόμενα Κτηνιατρεία
ΚΛΙΝΙΚΗ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ
ΙΩΑΝΝΗ ΚΟΥΚΟΥΣΕΛΗ

Τάκη Οικονομάκη 66 – Αγ. Νικολάου Τηλ: 24210 33651 Κιν: 6944 390344
και ΑΡΓΥΡΩ Ι. ΚΟΥΚΟΥΣΕΛΗ (Pet & Farm)
9ο χλμ Βόλου – Λεχωνίων / Κάτω Λεχώνια Τηλ: 24280 91050 Κιν: 6936 625043

συνεχίζοντας να προσφέρουν τις ίδιες υψηλού επιπέδου υπηρεσίες,
αποτέλεσμα της εμπειρίας και των νεότερων επιστημονικών
εξελίξεων της κτηνιατρικής, είναι πάντα δίπλα σας,
ώστε να συνεχίσετε να προσφέρετε την καλύτερη φροντίδα
στους μικρούς μας φίλους.
Οι υπηρεσίες μας καλύπτουν όλο το φάσμα των αναγκών των μικρών μας φίλων.