Πολιτισμός, Τοπικά

Μεγάλη συναυλία του Μουσικού Σχολείου Βόλου

Μουσική του Μάνου Χατζιδάκι στην Παλιά Ηλεκτρική
Μουσική του Μάνου Χατζιδάκι στην Παλιά Ηλεκτρική

Μεγάλη συναυλία διοργανώνει το Μουσικό Σχολείο Βόλου την Τρίτη 2 και την Τετάρτη 3 Απριλίου και ώρα 8:30 μμ στο θέατρο της Παλιάς Ηλεκτρικής στο Βόλο. Η συναυλία είναι αφιερωμένη εξ ολοκλήρου στη μουσική και τα τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι και έχει τον χαρακτηριστικό τίτλο «Ο Μάνος Χατζιδάκις στην Οδό νεανικών Ονείρων». Επίσημη προσκεκλημένη του σχολείου για τη βραδιά της πρεμιέρας θα είναι η γνωστή ερμηνεύτρια Νένα Βενετσάνου.

Την ορχήστρα μουσικής δωματίου του σχολείου διευθύνει ο Κωνσταντίνος Γράβος ενώ τη χορωδία (μικτή και ομοίων φωνών) δίδαξε η Ρωξάνη Γιαρέντη και οι δύο έμπειροι και καταξιωμένοι δάσκαλοι και μουσικοί. Συμπράττουν ακόμη αρκετοί καθηγητές του Μουσικού Σχολείου Βόλου όπως η Λένα Παπαθανασίου, ο Βασίλης Αγροκώστας, ο Χρήστος Λιόλιας, ο Νίκος Παναγιωτίδης, ο Πέπο Σάλεμ και πολλοί άλλοι οι οποίοι βοηθούν ο καθένας από τη θέση του στην πραγματοποίηση της συναυλίας.

Το συνολικό έργο του Μάνου Χατζιδάκι σηματοδοτεί τον ελληνικό πολιτισμό του 20ού αιώνα και αποτελεί πολιτιστική κληρονομιά για τις νεότερες γενιές. Είναι εκπληκτική, επισημαίνουν οι συντελεστές, η απήχηση που έχουν τα κομμάτια αυτά στους μαθητές, παρόλο που έχουν μεσολαβήσει αρκετά χρόνια από τότε που αυτά γράφτηκαν και παρουσιάστηκαν στο κοινό για πρώτη φορά.

«Πράγματι», όπως τονίζει και η διευθύντρια του σχολείου Αρετή Τζανετοπούλου, «η μουσική και τα τραγούδια αυτά αγαπήθηκαν από τουλάχιστον τρεις ώς τώρα γενιές Ελλήνων. Αγγίζουν τις βαθύτερες χορδές αυτού του λαού αφού καταφέρνουν να μιλούν στην ψυχή του και να εναρμονίζονται απόλυτα με το τραγούδι του πολιτισμού του. Αποτελούν σταθερή αξία και όπως γίνεται συνήθως, στις σταθερές αξίες καταφεύγουν οι άνθρωποι για να βρουν στήριγμα όταν όλα γύρω τους κλονίζονται, σε εποχές δύσκολες όπως η σημερινή. Ο «κυρ-Αντώνης» θα ονειρεύεται πάντα ντυμένος με τα παλιά του ρούχα, έχοντας πάντα όμως ένα λουλούδι στο πέτο και θα δείχνει την ονειρική οδό του Μάνου Χατζιδάκι σ’ όλα εκείνα τα  παιδιά, μικρά και μεγάλα, που είναι πρόθυμα να τον ακολουθήσουν».

Το πρόγραμμα της βραδιάς θα είναι πλήρες και θα περιλαμβάνει μια μεγάλη γκάμα από το πλούσιο έργο του συνθέτη και κινείται με άνεση από τα κινηματογραφικά και τα θεατρικά στα ορχηστρικά του έργα και από παλαιότερα έως και πιο σύγχρονα κομμάτια.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το