Τοπικά

Μήνυση της ΔΕΥΑΜΒ για δολιοφθορές σε περιουσιακά της στοιχεία

 

ΔΕΥΑΜΒ

Μήνυση κατ’ αγνώστων για όλα τα αδικήματα, όπως κλοπής και ζημιάς σε δημοτική περιουσία, θα καταθέσει η διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ μετά από αλλεπάλληλα περιστατικά σε διάφορες περιοχές όπου υπάρχουν δεξαμενές και αντλιοστάσια. Τις καταγγελίες έκανε χθες το μεσημέρι στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΕΥΑΜΒ ο πρόεδρος της Επιχείρησης, δήμαρχος Βόλου κ. Παν. Σκοτινιώτης. Ακόμη ενημέρωσε τη διοίκηση ότι εστάλη χθες εξώδικο σε βάρος ιδιώτη για δυσφημιστική διαφήμιση σε βάρος της ΔΕΥΑΜΒ.

Ο δήμαρχος ξεκαθάρισε με έμφαση πως προέχει η προάσπιση των συμφερόντων της Επιχείρησης και των πολιτών και η στήριξη των στελεχών της ΔΕΥΑΜΒ που καλούνται συχνά από τον εισαγγελέα για τις «ψυχώσεις» του καθενός… Ο κ. Σκοτινιώτης ζήτησε ενιαία αντιμετώπιση όλων αυτών των ζητημάτων που έχουν προκύψει από τη διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ σημειώνοντας ότι δίνεται μεγάλος αγώνας καθημερινά για να κρατηθεί η ΔΕΥΑΜΒ. Ο σύμβουλος κ. Δουλόπουλος πρότεινε τη λήψη άμεσων μέτρων προστασίας, όπως τοποθέτηση καμερών για να μην είναι η περιουσία της ΔΕΥΑΜΒ «ξέφραγο αμπέλι», όπως ανέφερε. Ο κ. Νίκου συμφώνησε με τα μέτρα προστασίας προσθέτοντας ότι πρέπει να εμπεδωθεί στους πολίτες ο σεβασμός για τη δημόσια περιουσία. Όλοι οι σύμβουλοι – με εξαίρεση τον κ. Μολοχίδη που ψήφισε λευκό – εξουσιοδότησαν την διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ να προχωρήσει σε όλες τις ενέργειες για την προστασία της Επιχείρησης. Ο προϊστάμενος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Στ. Τζίνης ανέφερε πως ήδη έχουν ληφθεί μέτρα ασφαλείας, που τώρα αυξάνονται και εξετάζεται και η τοποθέτηση καμερών.

Ο δήμαρχος, ενημερώνοντας το συμβούλιο, ανέφερε πως το τελευταίο διάστημα μεταδίδεται από τοπικά ραδιόφωνα διαφήμιση επαγγελματία που εκφράζεται δυσφημιστικά για το νερό. «Το θέμα του νερού είναι άλλωστε προσφιλές για κριτική σε πολλούς. Η ΔΕΥΑΜΒ είναι η μοναδική Επιχείρηση σε όλη την Ελλάδα που αναρτώνται οι παράμετροι της μέτρησης του πόσιμου νερού στο διαδίκτυο. Κάθε πολίτης γνωρίζει για την ποιότητα του νερού όσα γνωρίζει η υπηρεσία. Δεν αποκρύπτεται τίποτε. Παρέχουμε ασφαλές νερό. Μερικοί βγάζουν μία εικόνα που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα» τόνισε ο δήμαρχος και πρόσθεσε ότι ήδη εστάλη εξώδικο στον επαγγελματία για απόσυρση της διαφήμισης. Προειδοποίησε ότι αν ακουστεί άλλη φορά αβασάνιστα και ανυπόστατα κάτι για τη ΔΕΥΑΜΒ, η Επιχείρηση θα υπερασπιστεί με νομικά μέσα την υπόστασή της.

Ο δήμαρχος κατήγγειλε ότι πριν από ένα μήνα διαπιστώθηκε παραβίαση της εισόδου του οικίσκου στην πηγή «Μάνα», αφαιρέθηκαν μηχανήματα και καταστράφηκαν επεξεργαστής χλωρίωσης νερού. Βρέθηκε μάλιστα σημείωμα όπου αναγραφόταν «Προσοχή δηλητήριο». Το περιστατικό συνέβη στις 9 Σεπτεμβρίου. Την προηγουμένη είχε πραγματοποιηθεί συγκέντρωση της Κίνησης Πολιτών Πορταριάς, σημείωσε. Ακόμη ανέφερε πως μέσα στο 2012 διαπιστώθηκαν οκτώ ανάλογα περιστατικά στις Σταγιάγες, Κατηχώρι, Άνω Λεχώνια, Άγιο Βλάσιο και Πορταριά. Τα περιστατικά δεν είναι τυχαία και μεμονωμένα, θεωρεί ο δήμαρχος και τόνισε πως όλα αυτά γίνονται από ανθρώπους, οι οποίοι διαμορφώνουν κλίμα και έχουν κάνει «εμπρηστικές δηλώσεις» σε βάρος της ΔΕΥΑΜΒ. Προειδοποίησε πως η ΔΕΥΑΜΒ θα λάβει μέτρα ασφάλειας για την προστασία των εγκαταστάσεών της και θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη υποβάλλοντας μήνυση κατ’ αγνώστων για όλα τα αδικήματα που έχουν καταγραφεί.

 

Το νερό

της Αγριάς

Σε ενέργειες για τη βελτίωση της ποιότητας του πόσιμου νερού στην Αγριά προέβη τις τελευταίες ημέρες η ΔΕΥΑΜΒ για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με το αρσενικό. Ο γενικός διευθυντής της Επιχείρησης κ. Οικονομίδης ενημέρωσε το Συμβούλιο της ΔΕΥΑΜΒ αναφέροντας ότι στις 3/10/2013 εκδόθηκε ανακοίνωση πως διαπιστώθηκε αυξητική τάση του αρσενικού (8,53 milgram/litro με όριο τα 10 miligram). Έγινε ενημέρωση του κοινού και παράλληλα ενέργειες για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Σταδιακά διαπιστώνεται ότι μειώνεται συνεχώς η ύπαρξη αρσενικού και η κατάσταση είναι καλύτερη. Μετά από νέες μετρήσεις αναμένεται η έκδοση νέας ανακοίνωσης τις αμέσως επόμενες ημέρες. Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στην ποιότητα νερού της Αγριάς, όπως ανέφερε, θα προχωρήσει το έργο ενοποίησης των δύο δεξαμενών και η αυτοματοποίηση της λειτουργίας τους. Στη χθεσινή συνεδρίαση ελήφθη απόφαση με την υλοποίηση του έργου με την έγκριση πρακτικών της επιτροπής διαγωνισμού του έργου προϋπολογισμού 150.000 ευρώ.

Απατώντας σε ερώτηση του συμβούλου κ. Δουλόπουλου γιατί η περιοχή της Αγριάς παρουσιάζει πολλά προβλήματα με το νερό, ο κ. Οικονομίδης σημείωσε πως η Αγριά υδρεύεται αποκλειστικά από γεωτρήσεις. Διευκρίνισε πως όλες οι γεωτρήσεις παραλιακών περιοχών εμφανίζουν τα ίδια προβλήματα με αυξητική τάση στις τιμές των μετάλλων. Πρόσθεσε ότι οι συχνές διακοπές στην παροχή νερού στην Αγριά οφείλονται στη μικρή αποθηκευτική ικανότητα της δεξαμενής. Έτσι κάθε βλάβη στο σύστημα αδειάζει τη δεξαμενή, παίρνει αέρα το δίκτυο, που δεν είναι καλής ποιότητας, και ακολουθούν διακοπές.

Ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ κ. Μαυρογιάννης αναφέρθηκε στις ενέργειες αντιμετώπισης των προβλημάτων στην Αγριά τονίζοντας ότι το έργο της ενοποίησης των δεξαμενών είναι πολύ σημαντικό. Θα δημιουργηθεί μία δεξαμενή «κεφαλή» 500 κυβικών νερού, που θα διανείμει το νερό στο δίκτυο. Αν κάποια γεώτρηση έχει πρόβλημα θα κλείνει. Παράλληλα, πρόσθεσε, βρίσκονται σε εξέλιξη έργα υδρομάστευσης πηγών για εμπλουτισμό με νερά.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το