Photo Gallery, Τοπικά

Κλέβουν λάδια και καντήλια από νεκροταφεία

Οι περισσότερες κλοπές έχουν καταγραφεί στον Κούκο και το Κοιμητήριο των Ταξιαρχών, όπου δεν γίνονται ταφές

 

Ανησυχητικές διαστάσεις παίρνουν οι κλοπές στα νεκροταφεία του Βόλου. Οι άγνωστοι δράστες λυμαίνονται στην κυριολεξία, εδώ και μήνες τα κοιμητήρια, κλέβοντας ακόμη και το λάδι για το άναμμα των καντηλιών.

Οι περισσότερες κλοπές έχουν καταγραφεί στον Κούκο και το Κοιμητήριο των Ταξιαρχών, όπου δεν γίνονται ταφές. Χθες υπήρξαν καταγγελίες για κλοπές στο Κοιμητήριο του Προφήτη Ηλία Αλυκών. Κάτοικος της περιοχής, όπως ανέφερε στη «Θ», επισκέφθηκε τον τάφο προσφιλούς του προσώπου, οπότε και διαπίστωσε ότι άγνωστοι είχαν κλέψει λουλούδια, μεταλλικά καντήλια και άλλα αντικείμενα από τα μνήματα. Στις τηλεφωνικές κλήσεις της «Θ» ο ιερέας του ναού δεν απάντησε, προκειμένου να υπάρξει ολοκληρωμένη εικόνα και να διασταυρωθεί η καταγγελία.

Ο αρμόδιος, ωστόσο, αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Καουνάς υπογράμμισε πως στη Δημοτική Αρχή δεν έχουν γίνει καταγγελίες για κλοπές από περιφερειακά κοιμητήρια. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εστιάζεται, όπως τόνισε, στον Κούκο και το Κοιμητήριο Ταξιαρχών. Ανέφερε μάλιστα χαρακτηριστικά ότι μόλις προχθές καταγγέλθηκε ότι άγνωστοι είχαν αφαιρέσει τα κάγκελα περίφραξης οικογενειακών τάφων. Σχετικά ενημερώθηκε η Αστυνομία. Ο κ. Καουνάς πρόσθεσε ότι έχουν ληφθεί κάποια μέτρα προστασίας, όμως αυτά δεν εμποδίζουν τη δράση των αγνώστων. Οι είσοδοι των κοιμητηρίων κλείνουν, όμως οι δράστες καταφέρνουν να περνούν την περίφραξη και να αρπάζουν ό,τι βρουν.

Πρώτα απ’ όλα, όπως επισημαίνει ο κ. Καουνάς, κλέβουν το λάδι. Σε πολλά μνήματα, οι συγγενείς των νεκρών αφήνουν μπουκάλια με λάδι για να ανάβουν το καντήλι. Οι δράστες κάνουν «σκούπα» στην κυριολεξία τα μπουκάλια με το λάδι, είτε για δική τους χρήση, είτε για να το πουλήσουν. Δεύτερος στόχος των αγνώστων είναι τα μεταλλικά καντήλια ή τα κάγκελα και τρίτος τα λουλούδια.

Πριν από μερικούς μήνες, όπως καταγγέλθηκε από πολίτες που είχαν μεταβεί στο κοιμητήριο, είχαν κλαπεί πολλές γλάστρες με λουλούδια. Όπως είχε καταγγελθεί, είχαν κλαπεί περισσότερες από 80 γλάστρες.

Οι απανωτές κλοπές στα κοιμητήρια έχουν προβληματίσει έντονα και συγγενείς νεκρών, ενώ ο αντιδήμαρχος κ. Καουνάς συνιστά να μην αφήνουν λάδι, ή άλλα μεταλλικά αντικείμενα, που αποτελούν το στόχο των δραστών.

Ελάχιστες είναι πάντως οι κλοπές που έχουν διαπραχθεί, όπως αναφέρθηκε, στα νεκροταφεία σε άλλες περιοχές της Νέας Ιωνίας. Όπως στο Φυτόκο, τα Μελλισάτικα, σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο.

Κλέψανε το αλεξικέραυνο

Από την πλευρά της η Μητρόπολη, δεν έχει τη δυνατότητα παρέμβασης. Όπως σημειώνει ο μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος, οι κλοπές από τα κοιμητήρια έχουν πάρει διαστάσεις, επειδή προφανώς κάποιοι θεωρούν πως κλέβοντας τα καντήλια μπορούν να τα πωλήσουν στην αγορά χαλκού. Ο μητροπολίτης τονίζει πως η Μητρόπολη δεν έχει τη δυνατότητα παρέμβασης για να εμποδίσει τη δράση των αγνώστων, αφού τα κοιμητήρια ανήκουν διοικητικά στους Δήμους. Επίσης επεσήμανε ότι στον Ιερό Ναό του Αγίου Τρύφωνα άγνωστοι έκλεψαν όλο το χαλκό από το αλεξικέραυνο…

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το