Photo Gallery, Τοπικά

Κατολισθήσεις στη Ζαγορά

Κατολισθήσεις σημειώθηκαν χθες στη Ζαγορά εξαιτίας της ισχυρής βροχόπτωσης που άρχισε να εκδηλώνεται από το πρωί (φωτό αρχείου)

 

Κατολισθήσεις σημειώθηκαν χθες στη Ζαγορά εξαιτίας της ισχυρής βροχόπτωσης που άρχισε να εκδηλώνεται από το πρωί. Επίσης, πλημμύρισε το ρέμα στο κάμπινγκ του Χορευτού, με τη Δημοτική Αρχή να προειδοποιεί τους οδηγούς να μην κινούνται στο δρόμο που συνδέει τον παραθαλάσσιο οικισμό με τη Μακρυράχη. Καθυστέρηση από την πλευρά της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων στην εκτέλεση των απαιτούμενων εργασιών καθαρισμού των πρανών και των αυλάκων κατά μήκος του εθνικού οδικού δικτύου επισημαίνει η Δημοτική Αρχή Ζαγοράς – Μουρεσίου. Ωστόσο, συνεργείο της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας με πέντε μηχανήματα βρίσκεται στην περιοχή από χθες το απόγευμα και προχωρεί σε εργασίες καθαρισμού από τις φερτές ύλες του οδικού δικτύου, με τον αντιπεριφερειάρχη κ. Αργ. Κοπάνα να αναφέρει πως «έχουν σημειωθεί μικρές κατολισθήσεις, αλλά τα οχήματα κινούνται χωρίς προβλήματα».

Σοβαρά προβλήματα προκαλούνται στην ευρύτερη περιοχή της Ζαγοράς από την ισχυρή βροχόπτωση που άρχισε να εκδηλώνεται από χθες το πρωί.

Από την ορμή του νερού προκλήθηκαν κατολισθήσεις στη Ζαγορά, ενώ πλημμύρισε το ρέμα στο κάμπινγκ του Χορευτού.

Η Δημοτική Αρχή Ζαγοράς – Μουρεσίου προειδοποιεί τους διερχόμενους οδηγούς να αποφεύγουν να κινούνται στο δρόμο Χορευτού – Μακρυράχης, καθώς εκφράζονται φόβοι ακόμα και για υπερχείλιση του ρέματος.

Συνεργεία του Δήμου βρίσκονται από το πρωί χθες στους δρόμους, τόσο στο εθνικό, όσο και στο εσωτερικό οδικό δίκτυο, εκτελώντας εργασίες απομάκρυνσης των φερτών υλών από τα πρανή και τους αύλακες.

Επιπλέον, δύο μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων βρίσκονται από χθες το απόγευμα στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου, προκειμένου να καθαριστούν από τις φερτές ύλες τα πρανή και οι αύλακες.

Σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή Ζαγοράς – Μουρεσίου, η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων ενημερώθηκε έγκαιρα από τις αρχές του τρέχοντος φθινοπώρου με σχετικό υπόμνημα για την επιτακτική ανάγκη απομάκρυνσης των φερτών υλών από τα πρανή και τους αύλακες, χωρίς, ωστόσο, να ανταποκριθεί στο αίτημα του Δήμου.

Συνέπεια είναι οι ποσότητες του βρόχινου νερού να συσσωρεύονται στα πρανή, στους αύλακες και στο οδικό δίκτυο, καθιστώντας άμεσο τον κίνδυνο πρόκλησης κατολισθήσεων και καθιζήσεων.

Στο μεταξύ, στο Δημαρχείο Ζαγοράς – Μουρεσίου σήμανε «συναγερμός» χθες το πρωί, όταν άρχισε να εκδηλώνεται ισχυρή βροχόπτωση.

Ειδοποιήθηκε αμέσως η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων, προκειμένου να σταλούν στην ευρύτερη περιοχή του Ανατολικού Πηλίου μηχανήματα για τον καθαρισμό των πρανών και των αυλάκων κατά μήκος του εθνικού οδικού δικτύου και, σύμφωνα πάντα με την ενημέρωση που προκύπτει από το Δήμο, η Περιφερειακή Ενότητα ανταποκρίθηκε χθες το απόγευμα.

«Περιμέναμε» επισημαίνει ο αντιδήμαρχος Ζαγοράς κ. Κ. Λάσκος «να εκδηλωθούν ισχυρές βροχοπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή μας. Ζητήσαμε εγκαίρως από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων να στείλει μηχανήματα προκειμένου να καθαριστούν άμεσα τα πρανή και οι αύλακες κατά μήκος του εθνικού οδικού δικτύου, το οποίο ανήκει στην αρμοδιότητά της, ωστόσο η παράκλησή μας και το σχετικό μας αίτημα από τις αρχές του φθινοπώρου δεν εισακούστηκαν έγκαιρα. Μηχανήματα έφτασαν χθες το απόγευμα στην περιοχή μας, ενώ η βροχόπτωση άρχισε από το πρωί χθες να εκδηλώνεται ισχυρή. Αντιμετωπίζουμε σοβαρά προβλήματα και στην περίπτωση κατά την οποία τα πρανή και οι αύλακες κατά μήκος του εθνικού οδικού δικτύου δεν καθαριστούν άμεσα κινδυνεύουμε από κατολισθήσεις και καθιζήσεις δρόμων. Οι φερτές ύλες στα πρανή και τους αύλακες συγκρατούν το νερό, με συνέπεια από τις μεγάλες ποσότητές του να προκαλούνται κατολισθήσεις βράχων και καθιζήσεις δρόμων. Με υπόμνημά μας ενημερώσαμε εγκαίρως για το πρόβλημα την Περιφερειακή Ενότητα. Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για το γεγονός πως δεν εισακουστήκαμε εγκαίρως και ζητούμε από την Περιφερειακή Ενότητα να ανταποκριθεί άμεσα προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα στο Ανατολικό Πήλιο» υπογραμμίζει ο αντιδήμαρχος Ζαγοράς.

Τέλος, η Δημοτική Αρχή με άμεσο τον κίνδυνο πρόκλησης κατολισθήσεων και καθιζήσεων άρχισε χθες με μηχανήματα ιδιοκτησίας της την εκτέλεση των απαιτούμενων εργασιών καθαρισμού των πρανών και των αυλάκων.

«Το εθνικό οδικό δίκτυο» τονίζει ο κ. Λάσκος «είναι αρμοδιότητας της Περιφερειακής Ενότητας, η οποία, ωστόσο, δεν ανταποκρίνεται. Προκειμένου, λοιπόν, να αποφευχθούν τα χειρότερα, προσπαθούμε με μηχανήματα ιδιοκτησίας μας να απομακρύνουμε τις φερτές ύλες από τα πρανή και τους αύλακες, περιμένοντας την Περιφερειακή Ενότητα να ανταποκριθεί στο αίτημά μας» καταλήγει ο αντιδήμαρχος Ζαγοράς.

Πέντε μηχανήματα στην περιοχή

Όπως προαναφέρθηκε, συνεργείο της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας με πέντε μηχανήματα βρίσκεται στην περιοχή από χθες το απόγευμα και προχωρεί σε εργασίες καθαρισμού από τις φερτές ύλες του οδικού δικτύου. Συγκεκριμένα τα μηχανήματα εργάζονταν κατά μήκος του οδικού δικτύου από το Ξουρίχτι μέχρι το Πουρί απομακρύνοντας από το δρόμο πέτρες, κλαδιά. Όπως ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης κ. Αργ. Κοπάνας «στην περιοχή έχουν σημειωθεί μικρές κατολισθήσεις, ωστόσο δεν έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων. Υπάρχει συνεχής βροχόπτωση, αλλά η κατάσταση δεν είναι προς το παρόν ανησυχητική» προσέθεσε.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το